Sinan paşam, motul mocool falan varda, araba gündelik sakin kullanılıyor, biliyorsun babam kullanıyor arabayı, Alkan hocam değerli yorumlarınız için teşekkür ederim, çok kıymetli bilgiler verdiniz, bende sizin gibi güzel cevaplamaya çalışacağım:
1. Ben aracı ikinci el aldım, antifreeze e ne tür müdaheleler oldu benden önce bilmiyorum ama hep borusanda girmiş bakıma, sadece 2. Sahibi dışarda bakıma sokmuş, o da 1 ay kullanıp bize sattı, her neyse ben son bakımda antifreeze eklettim ama total in mavi antifreeze ini eklediler yarım litre kadar, önceden kırmızıydı sanırım, emin olamıyorum ama dediğinşze göre araçtan araca renk değişebiliyormuş? Aynı yerde arkadsşımın f30 unu bakıma sokturdum, tüm antifreeze i boşaltıp, mobil 1 in hazır yeşil antifreeze ini eklediler sıkıntı çıkmadı, gerçi kısa zamamda çıkmaz sıkıntı, ben yedek parçamı çelik oto bmw alkan bmw den temin ediyorum, bir dahakine öneriniz üzerine imaj bmw ye gideceğim, kafam çok karıştı bu konuda, teşekkürler
2. Parçacım bana ilk zorla bosch sattı Beru dan kaliteli diye, sonra ustam ZR7 bu olmaz dedi, ısrar et Beru versin dedi, ZR6 kırılganlık değerimi tam bilmiyorum o farklıymış, aynı paraya Beru verdi, diğer parçacıdan arkadaşım için Beru aldık ama aldığımız Beru lar ile arabadan çıkan Beruların üzerindeki baskı kalitesi farklıydı, fiyatının 25 lira olması bizi epey şüpheye düşürdü, piyasada sahte Beru var mı? Ayrıca filtrelerin orijinali Mann mı Mahle mi?
3. Galiba aynı parçafan bahsediypruz, motordan çıkan yağ buharını turboya turbo hortumundan ileten parça, motor üst plastik kapağının tasarımından dolayı deliniyor, aslında %90 araba babamda olduğu için araba sakin kullanılıyor, ben terör estiriyorum, hortum ondan tahriş oldu heralde.
4. Aslında babam kullanıyor arabayı niye bu kadar kısa tutuyor aralığı anlamadım, ben sadece sistem sapıtıyor mu diye teyit etmek istedim
5. Dediğim gibi performandlı çok nadir kullanılıyor, Ankara'da önerebileceğiniz bir usta varsa götürüp kontrol ettirmek isterim.