OBD2 Yardım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

TuncYcl

Profesör
8 Eyl 2016
731
1,070
2,320
28
İstanbul
Marka
BMW
Arkadaşlar merhaba, obd nedir ne işe yarar az buçuk biliyorum ve sonunda bir tane alayım bari dedim. Sahibinden ve envai çeşit alışveriş sitesinde bulunan ELM 27 (mavi olan)'nın dışında tonla model var. Şimdi benim istediğim android telefonumdan teknik veri okumak aaa bu bu kadarmış vs diyerek ilginç şeyler görmek ve asıl nerd kısmı olarak devir saati, vites ve hız datasını bir şekilde çekip bunu gelecekte çekeceğim pist vs videoları gömmek. Bunları yapmak için ne ürün tavsiye edersiniz kullanmış bilen varsa bilgilerini paylaşırsa sevinirim. (Video kısmı lüks tabi, hani telefondan okuyan alet 30 lira diğeri 200se kalsın:))

Not:DIY sayfasında aynı konu var orda itibar görmeyince tekrar buraya açtım.
 
  • Beğeni
Tepkiler: Iskender™

RYAN7R

Özg
Panpa
7 Eyl 2016
4,159
1
8,086
4,820
28
Ankara
Marka
Yok
ELM327 OBD Bluetooth 30 lira civarı oluyor genelde. Ondan sonra torque pro programını satın almanız veya korsancılık oynamanız gerekiyor :D pist için harry's lap timer programını kullanmanız gerekli, 3 paket var, vermişken en pahalısını aldınız desek, 75 TL ve ciddi karışık bir program, aslında baktığınız zaman maliyetli duruyor ama normal(pistte transponder ile zaman ölçümü 150 lira idi galiba). Bende wifi elm327 var(apple cihazlar için), 10 dk sonra bağlantı kopuyor, obd cihazından net olarak soğudum, bazı değerleri görmek istiyorsanız illa bi hud satın alıp takmak gerekiyor. Ben mesela hiç bie şekilde yağ sıcaklığı göremiyorum(sensör olduğundan eminim), şu an kaybettim cihazı, nerde bilmiyorum.
 

İstanbullu

Panpa
8 Eyl 2016
7,345
10,782
4,770
İstanbul
Marka
Hyundai
Bu bağlantı kopması durumu malesef bendede mevcut. Aş kapa model kullanıyorum. Bağlantı kopunca düğmeye bas aç kapa yaparak tekrar hızlıca devreye sokmak mğmkün. En iyisi kablolu sistem ama oda cep telefonlarından nasıl olcak bilmiyorum.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım