önden kaymak..

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Sodalayn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
S

Sodalayn

Ziyaretçi
arkadaşlar hergün döndüğüm bir viraj var bu viraj yokuş aşağı keskin bi dönüş ben oraya bazen normal hızda girip (bu yaptıklarım yol bomboşken) girince el freni cekiyorum arkadan kayıyo yada biraz hızlı girip direksiyonu iyice kırıyorum biraz gaza oturuyorum arkadan tatlı tatlı kayıyo.bugünde yol müsaitti hızlı giriyim dedim el freni çekmedim virajı dönerken direksiyonu iyice kırdım ama araba önden kaymaya va kaldırıma doğru gitmeye başladı :D dedik şimdi ayvayı yedik çünkü bu önden kaymalara hiç alışık değilim ve ön aksamdan korkunç sesler gelmeye başladı
şu videodaki aynı sesler geldi :
araca bir zarar gelmiş olma ihtimali varmı?

arkadaşlar hergün döndüğüm bir viraj var bu viraj yokuş aşağı keskin bi dönüş ben oraya bazen normal hızda girip (bu yaptıklarım yol bomboşken) girince el freni cekiyorum arkadan kayıyo yada biraz hızlı girip direksiyonu iyice kırıyorum biraz gaza oturuyorum arkadan tatlı tatlı kayıyo.bugünde yol müsaitti hızlı giriyim dedim el freni çekmedim virajı dönerken direksiyonu iyice kırdım ama araba önden kaymaya va kaldırıma doğru gitmeye başladı :D dedik şimdi ayvayı yedik çünkü bu önden kaymalara hiç alışık değilim ve ön aksamdan korkunç sesler gelmeye başladı
Oooo meşhur gazlama yolunun oralar. Yeditepe.Üniversitesi arkası. Pederle az gazlamıyoruz gecenin köründe oralarda :D.

Konu ile ilgili @motorsinann yorum yaparsa daha sağlıkli olur ama bence birsey olmamıştır.

Varsa esp sesidir yada videodaki gibi lastiklerden falan geliyordur bi sıkıntısı olmaz ama fwd araçlarda dusebilecegin en caresiz durumdur bana hiç eglence vermez onun yerine yavaş girip gaza oturmak yada hafif direksiyon hareketleriyle aracın arkasiyla oynamak daha iyidir aracınızı tanıyın mümkünse o durumu pek yaşamayın

Es
Varsa esp sesidir yada videodaki gibi lastiklerden falan geliyordur bi sıkıntısı olmaz ama fwd araçlarda dusebilecegin en caresiz durumdur bana hiç eglence vermez onun yerine yavaş girip gaza oturmak yada hafif direksiyon hareketleriyle aracın arkasiyla oynamak daha iyidir aracınızı tanıyın mümkünse o durumu pek yaşamayın
Esp yok sadece abs miz var :)

Hiçbir şey olmaz (ses için diyorum).

Önden çeker önden kaymaya başlayıp açıldığı anda duruma göre ya gazdan ayağını tamamen çekeceksin ki lastikler tekrar tutunacak dönebileceksin ya da yine duruma göre gaza basmayı azaltacaksın.

Gazdan ayağı bir anda çekince kaymaklaşmış asfalt, aşınmış lastikler vs gibi sebeplerden önler tutunup kafa bir anda içeri girdiğinde arkası fena gelebiliyor. Aman dikkat.

En güzeli arkadan itiş valla, kafa illa giriyor da arkası çok gelirse gazı azalt devam. Ya da iyice yüklen, yengeç ol. Sana kalmış :D

Araca zarar verme durumu asfalta yol şartlarına göre değişir.Yağmur vb kaygan yüzeyde sürtünme azalacağından dolayı lastiğe yada ön takıma pek baskı oluşturmayacaktır.Direksiyon tam tur yapıp dönmesi beklendiğinde pist asfaltı vb seviyedeki yüzeylerde yanak kalınlığına bağlı olarak lastik janttan bile ayrılabilir.(Tecrübe değil tahmindir:235-60 tabanlı lastikle kayarken o his oluşuyor.:) )

O yuzden kafadan acma ihtimali zayif yahut zor olan araclari tercih etmek gerek. Tabii arac seciminde bu kriter sizin icin onemliyse.
Sık sık tekrar edilmedigi muddetce bir zarari olmaz. Ama sıklasirsa uzun vadede lastik ve on takimlara zarar verir.

Son düzenleme:
Sesin sebebi lastiğin kademeli olarak atlaması, tek seferde bişey olmaz ama devamlı yük binerse aksların ömrünü azaltmış olursunuz

ahahha benim videom :) iyi denk geldi
videoda ki yer kayışdağ-başıbüyük yolu ve bu yolu illa ki tanıyan vardır, inanılmaz kalitesiz asfaltı var ve yerler yağmurun hafif yağdığı şekilde ıslak + piste çıktığım bitirdiğim kabak yaz lastiklerim var :) burada ben 2003 model RWD arabayla da önden kaydım koşullar kötü.
o sesin sebebi lastiğin tutunup tutunmama arasında sekmesinden ötürü alt anlık olarak geldiği için alt takımı zorlamaz, sizde ki araç nedir ?

Son düzenleme:
ahahha benim videom :) iyi denk geldi
videoda ki yer kayışdağ-başıbüyük yolu ve bu yolu illa ki tanıyan vardır, inanılmaz kalitesiz asfaltı var ve yerler yağmurun hafif yağdığı şekilde ıslak + piste çıktığım bitirdiğim kabak yaz lastiklerim var :) burada ben 2003 model RWD arabayla da önden kaydım koşullar kötü.
o sesin sebebi lastiğin tutunup tutunmama arasında sekmesinden ötürü alt anlık olarak geldiği için alt takımı zorlamaz, sizde ki araç nedir ?
2010 model focus

Esp sesi degil :) araba tama donus yonunun zit tarafindaki lastige yuklenmisken bide kayiyor hani oda karip bir sekilde gicir dama yapiyor "ttrrrrrr" diye. cok tecrube ettim

Kuru zeminde hiç başıma gelmedi ıslak zeminde 90 derecelik bir yerden kalkıştan henen sonra dönerken biraz yaramazlık yapayım dedim gaza oturdum videodaki gibi ta ta ta ta ta ta diye bi ses geldi ve araba düz gitmeye başladı:eek: hemen gazı bıraktım yolu tuttu ve normal bi şekilde döndüm. ilk defa başıma geldiği için bi tirstim kenara cekip bi tekerlere baktım sıkıntı yok. Tecrübe kazanmak için benim gibi sakin sürüş yapanlar da arada arabaların limitlerini zorlamalı.;)

Bir opel sahibi olarak o sese çok alışkınım , sıkıntı yok gençler sadece önden kaydınız kaza yapmadığınız sürece sorun yok

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...