Opel Astra H Led Far Uygulaması Hk.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

cnkgn

Senkromeççi
20 Mar 2018
2
0
85
Selam arkadaşlar,

2013 Opel Astra HB Classic 3 Essentia (H Kasa) aracıma led ampül uygulaması yapmak istiyorum. Araştırdığım kadarıyla aracıma kısa H7, uzun H1 soket tipine sahip olduğunu gördüm.
Konu ile ilgili herhangi bir tecrübem olmadığı için araştırma süreci biraz daldan dala atlamakla geçti ve nihayet kısa huzmeli ampül için Philips X-Treme Vision'da karar kıldım.

Uzunlar için sizlerin değerli tavsiyelerine ihtiyacım var.Şunu da eklemeden geçemeyeceğim, şimşek etkisi hoşuma gidiyor :)

Herkese iyi forumlar.
 

Sari

Profesör
2 Ocak 2018
951
1,428
2,020
Edirne
Marka
Opel
Photon çok önerenler var fakat maliyeti pahalı, bir de merceksiz ise farınız sizi tatmin etmeyebilir ki büyük ihtimal merceksiz sonradan bi xenon taktırmadıysanız. Bende led düşünüyorum ama cesaret edemiyorum merceksiz olduğu için.
 

Sari

Profesör
2 Ocak 2018
951
1,428
2,020
Edirne
Marka
Opel
Valla araştırdım gayet güzel yorumlar var, ben de arabaya ne yapsam etsem diye düşünüyordum :D Ben de girebilirim bu ampül değişikliği işine fakat Xtreme Vision ile Racing Vision arasında ne fark var? 1 Adet Racing H7 + 1 Adet Xtreme H1 156 Tlye buldum. Aydınlatsın bilen birileri :D
 

Cenk

Galatasaray
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,105
45,654
6,820
Zonguldak
Marka
Ford
Xtreme Vision ile Racing Vision arasında ne fark var?
İkisi de sarı - beyaz arası renk veren yüksek performanslı halojen far ampulüdür. Xtreme vision daha eski bir model, %130 daha fazla aydınlatma sağlar diye geçer. Racing vision ise onun yeni bir versiyonu olarak %150 daha fazla aydınlatma sağladığını iddia eder.
 

cnkgn

Senkromeççi
20 Mar 2018
2
0
85
Bu ampul led ampul değildir. Sarı - beyaz arası, daha çok sarıya dönük normal halojen far ampulüdür. Öyle şimşek etkisi veren ampullerden değil yani.
Kısalarda yine X-Treme Vision uzunlarda şimşek etkisi gösterebilecek bir ampül uygulaması mümkün mü peki?
 

Cenk

Galatasaray
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,105
45,654
6,820
Zonguldak
Marka
Ford
Kısalarda yine X-Treme Vision uzunlarda şimşek etkisi gösterebilecek bir ampül uygulaması mümkün mü peki?
Mümkün olabilir tabii ki.. Uzunlara led ampul, kısalara da normal halojen ampul takabilirsiniz. Fakat benim led ampuller hakkında pek bilgim yok. Genelde standartın dışına pek çıkmadığım için led ampullere yönelik marka / model bazında bir araştırmam yok.
 

lozlevent

Levent
Profesör
9 Mar 2017
582
844
1,820
Marka
Ford
Led ampülü, aliexpress den sipariş puanı yüksek, bol yorumları olan ilanları kendi aracınızın ampül tipine göre bulup alabilirsiniz. Ben yaklaşık 1.5 yıl once aldım ve 2 haftada elime ulaşmıştı. Tutar yükseldikçe kargonun elinize ulaşması hızlanıyor. Hala bir problem olmadan kullanabiliyorum. Ama kafam rahat olsun, garantili olsun diyorsanız çoğu aksesuarcı led ampül "genelde led xenon derler ama bu tabir yanlıştır" satışını gerçekleştiriyor. 1-2 yıl garantili oluyor ve patlama vs gibi durumlarda değişim yapıyorlar.
 

Reddington

Panpa
15 Eki 2016
1,808
1
4,131
3,770
İstanbul
Marka
MINI
h1'in arkasında ne kadar yer olduğuna bakarak satın almanızda fayda var. Bu yeni ledlerin fanlı olanları arkada çok yer kaplıyor ve kapak uygun değilse sığmıyor, kapağa işlem yapmak zorunda kalıyorsunuz. Takılan ledler selektör yaparken tatmin ediyor gibi görünse de gece uzun yolda kesilme çizigisi net olmayacağı(odaklanma yüzünden) pek işlevsel olmayacaktır.
Benim kısalarda bixenon mercek var mesela , uzunları yakınca zaten perde kalkıp uzunu gösteriyor, üstüne ek olarak h1 led koydum arka soğutucuları püsküllü olanlardan, etkiyi arttırdım.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım