Opel Astra J HB 1.6 CDTİ Motor için H&R Yay düşüncesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan berksen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

berksen

Berk ŞEN
Takipçi
2
22
Marka
Opel
Öncelikle herkese merhaba,

2014 model 1.6 dizel motora sahip astra j aracım var. H&R yay almayı planlıyorum bazıları çok sert diyorlar sizin de fikirlerinizi almak istedim.

Şimdiden değerli düşünceleriniz için teşekkür ederim.

Hoş geldiniz.

Genel olarak spor yaylar süspansiyon çalışma aralığını ortalama 3 cm kısaltır ve bu da aracın sert tepkiler vermesine sebep olur. Eğer aynı yumuşaklıkta üretilselerdi çok daha fazla süspansiyon vurma sorunu yaşanırdı ve müşterinin talep ettiği spor kullanım tepkilerini karşılayamazdı. Buna rağmen biri çıkıp da hayır böylesi de var derse vay ben görmedim vay ben bilmedim der uzaklaşırım :)

watts bağlantılı astra J'ye dokunmazdım ben. Özellikle 1500kgye göre dizayn edilmiş ve buna rağmen tatlı sert olan süspansiyonları daha sert hâle getirmek araca hakaret gibi olur benim fikrim. Standart haliyle elde edilen yol tutuş - konfor dengesini kaybedersiniz, sadece bir miktar yol tutuşu artar. O da aracın üstüne çok binen biri değilseniz gereksiz olur.

eğer maksat yol tutuşunu arttırmak ise 235/45/r18 ebatlarında kaliteli lastik jant takımı alın. Yay'a göre pahalı olacaktır ama yol tutuşa katkısı daha da fazla olacaktır.

Öncelikle değerli yanıtlarınız için çok teşekkür ederim,

Yayları almış bulundum hem biraz daha sportif görünüş olsun hemde dediğiniz gibi tatlı sert olmasına rağmen biraz daha fazla yol tutuş için bir eklenti yapmak istedim,

Yayları ek olarak 18 inc Flexride jantıyla kombinleyeceğim ve yanak 50 den 45 e düşecek tahminimden daha sert ve mıh gibi olacağını düşünüyorum :)

Yenide olsa 2 tane istanbulpark track day deneyimim oldu ve gerçekten araba pist koşullarında çok fazla yatmaya meyilli ve oturduğum konumdan kaynaklı gerçekten çok fazla viraj yapan birisiyim spor yayla beraber daha çok zevk alacağımı düşünüyorum.

Eklemek istediğiniz fikirlerinizi iletirseniz mutlu olurum.