AÇIK Opel Astra K 1.6 cdti için motor yağı kesinlikle dexos2 onaylı olmalı mı?

Oguzhan B.

Oguzhan
Senkromeççi
7 Şub 2024
16
2
70
27
İstanbul
Marka
Opel
Herkese merhabalar, kafama takılan bir soruyu sormak istiyorum. Aracımız 1.6 cdti motora sahip Opel astra k. Bildiğim kadarıyla bu araç için GM dexos2 onaylı bir yağ istiyor. Buraya kadar sorun yok.

Ancak geçen günlerde Opel markalı araçlara da özellikle baktığını belirten özel bir serviste araca Castrol Edge 5w 30 LL modeli konulmaya çalışıldı ancak ben istemedim. Castrol resmi sitesinden baktığımda dexos2 onaylı olan motor yağı ise aynı marka 5w 30 C3 kodlu yağ olarak gözüküyor.

Benim merak ettiğim husus, dexos2 onaylı olmayan yukarıdaki örnekteki gibi bir motor yağı araçta kullanılırsa sıkıntı çıkarır mı? Yoksa yağın kaliteli olması yeterli midir?
 

M.Shadows

Kaan
Panpa
Destekçi
14 Şub 2018
2,034
3
4,926
4,270
24
Highway to Hell
Marka
Hyundai
Kısa vadede problem çıkmaz ancak Opel'in istediği spesifikasyonlar 1.6 CDTi için Dexos 2 onayında bulunmaktadır,bu yüzden bu onaylı bir yağ kullanmanız motor sağlığı ve yağlayıcılık bakımından oldukça önemlidir.
 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım