naaaaptınız yanladınız mı istanbul gençliği)
Rolling yaptık videolar kubilayda sohbette başlık açarız heralde

naaaaptınız yanladınız mı istanbul gençliği)
ooo güzel kanka maşallah, keşke işim olmayaydı da beraber değişseydikBir güncelleme vaktidir, @motorsinann ile cumartesi buluştuğumuzda egr ve ateşleme bobinimi yenilemiştik, o gün farlarımın iyice bittiğinin farkına vardım ve sol farım da yanmıyordu, önceki sahibi zenon farı söktürürken mahvetmiş far yuvasını sonrada toplamak için japon , tutkal ,sıcak silikon ne varsa sıkmış anlıyacağınız çöptü bende çıkma yuva aradım ilk, sorduğum tüm çıkmacılar yuva için 60 tl civarlarında bir meblağ istiyorlardı bende son çare babamı aradım,
ben : baba benim sol far yuvası tamamen çöp olmuş sağ da gidici bana cıkmacı bulsana arkadaşlarından ucuza satsın.
babam: kaç para istiyorlar cıkma yuvaya ?
ben:60 -70 gibi baba
babam: yuh sıfırı ne kadar bu farın ?
ben: 140 tl idi en son
babam : ne arıyorsun cıkma parça, defol git sıfırını al 280 tl yollarım ben sana kapat hadi!
Böyle bir konuşma ve bilimum fırçalar eşliğinde babamdan izni koparınca hemen far arayışına girdim, corsa c sahibi arkadaşlar amanın farlarınıza iyi bakın farlar karaborsaya düşmüş kimsede yok depo ve valeo dj auto diye bir marka var o da pek iyi değil. ondan sonra nerdeyse 2 saat ben bir yandan depo marka far aradım bulduklarmız ise 185-200 tl arsı fiyat verdiler ki bu fiyat cidden cok fazladır depo fara babam bir yandan @kerpetenemir bir yandan bu arada babam oto yedek parça işi yapar tüm toptancıları tanır o bile bulamadı far en son ben melül melül ümraniyede bir cıkmacıda far yuvası sordum o sırada adamla konusurken elinde bir set depo far oldğunu öğrendim ve hemen çiftini 280 tl ye el sıkışıp aldım çocuklar gibi mutlu oldum o an
Ekli dosyayı görüntüle 4097
farları alıp eve döndüm ve hemen giriştim
Ekli dosyayı görüntüle 4098
ilk dodik sökülüyor
Ekli dosyayı görüntüle 4099
sonra panjur kısmındaki üç vida
Ekli dosyayı görüntüle 4101
sonra davlumbazın içteki bir vida birde alttaki bir vida dha var
Ekli dosyayı görüntüle 4102
sonra hafifce cekip tamponu cıkartıyoruz ve aynı işlemleri sol taraf icinde yapıyoruz
Ekli dosyayı görüntüle 4104
farlardan biri yeni biri eski, ve bundan sonra ise tam bir facia yolcu tarafı farı taktığımda calısmadı herşeyi kontrol ettikten sonra amerikan park yapıldığını eskiden ve söküldükten sonra tesisatın kesilip alelade toplandığını farkettim ve hava tam kararmak üzereydi, kafa lambamı takıp giriştim tesisata
Ekli dosyayı görüntüle 4105
Ekli dosyayı görüntüle 4106
hiç bir kablo lehimlenmemiş sadce bantlanmıştı ve kablolar oksit icindeyidi hepsini temizledim lehimledim, zamanında allahtan gazlı havya almışım cok işime yaradı.
Ekli dosyayı görüntüle 4107
En son halim böyleydi annem cekmiş bu resmi bana bakmaya indiğindesitenin bugun ki konusu ben oldum çunki sabah 12 de başlayan maceram saat 8 di hala devam ediyordu
en sonunda saat 8.30 gibi bitirdim tesisatı toplamayı ve aracı topladım ve sonuç mükemmel kısalara osram nıgthbreaker taktım cidden ben önümü görmüyormuşum eskiden yarın farları ayarlatıp yeni hallerini eklicem, biraz uzun oldu ama çuan çok mutluyum yazdıkça yazasım geldi valla
herkese iyi akşamlar
keşke ama bende bu şans oldukca daha cok girişecek parça bulurum benooo güzel kanka maşallah, keşke işim olmayaydı da beraber değişseydik
hahahah geçmiş olsun hacım, keyifli gezmeler diliyorum![]()
emeğine koluna sağlık
))
yok abi kopartmadım ona dikkat ettim ilk söküşümde olmadığı için öprendim onuKardeş Depo farlar nasıl karaborsaya düşmüş ya. Bir da o fiyat ne :/ 2 sene önce 90 liraya burun kıvırarak almıştım.
Ellerine sağlık bayağı uğraştıran iş. Açıkçası benim arabanın ön tarafta benden önceki kazalarından bir acaiplik olduğu için tamponu sökmeye cesaret edemiyorum, geriye takarken çok uğraştırıyor. Gözü iyi karartmışsın, tebrik ederim
Bu arada tampondaki termometreyi koparmamışsındır umarım =) Sanayide kaç kere ustaları uyarıp o termometreyi kurtardığımı ben bilirim.
Nightbreaker'ların bendeki performansı = Babamın Fiesta'sının mercekli kısaları + sis farları. Hakikaten dünyası değişiyor insanın.
Night breaker bende alcam yaaKardeş Depo farlar nasıl karaborsaya düşmüş ya. Bir da o fiyat ne :/ 2 sene önce 90 liraya burun kıvırarak almıştım.
Ellerine sağlık bayağı uğraştıran iş. Açıkçası benim arabanın ön tarafta benden önceki kazalarından bir acaiplik olduğu için tamponu sökmeye cesaret edemiyorum, geriye takarken çok uğraştırıyor. Gözü iyi karartmışsın, tebrik ederim![]()
Bu arada tampondaki termometreyi koparmamışsındır umarım =) Sanayide kaç kere ustaları uyarıp o termometreyi kurtardığımı ben bilirim.
Nightbreaker'ların bendeki performansı = Babamın Fiesta'sının mercekli kısaları + sis farları. Hakikaten dünyası değişiyor insanın.
al al hem uzuna hem kısaya hem sise al hepsineNight breaker bende alcam yaa
Uzunlarda da H7 mi kullanılıyor?al al hem uzuna hem kısaya hem sise al hepsine![]()
Sis yok kanka [emoji16]al al hem uzuna hem kısaya hem sise al hepsine![]()
evet abi uzunlarda h7Uzunlarda da H7 mi kullanılıyor?
taktır öyle al broSis yok kanka [emoji16]
Yalnız uzunlara da Nightbreaker takılırsa selektörde audi led'leri gibi çakar adamın gözüne beevet abi uzunlarda h7
alayına fik fik vurcam sellektörü acımıcam uleyynnn, yetti zenonların zulmu yaşasın tam bağımsız halojen birliğii nihahahaaaYalnız uzulara da Nightbreaker takılırsa selektörde audi led'leri gibi çakar adamın gözüne be![]()
Bugün sol arka sinyal ve fren ampullerini değiştirdim. Ona bile sevindim, sen koca farları yenileyince nasıl ferahlamışsındıralayına fik fik vurcam sellektörü acımıcam uleyynnn, yetti zenonların zulmu yaşasın tam bağımsız halojen birliğii nihahahaaa![]()
abi bak yemin ederim oyuncak bulmuş cocuk gibi oldum arabaya gidip süresim var halaBugün sol arka sinyal ve fren ampullerini değiştirdim. Ona bile sevindim, sen koca farları yenileyince nasıl ferahlamışsındır![]()
osram iyidir osramLed xenon takın niken marka