Öncelikle merhaba arkadaşlar, kendime ekonomik fiyatlı öğrenci işi araba arıyorum. Bütçem de maksimum 25 bin lira. Aklımda şuanlık megane 1 coupe ve opel tigra var. Sizce Opel Tigra alınır mı? Yedek parçaları pahalımıdır, kronik vs arızası var mıdır?
Micra 25e düşmüş, dürteyim dedim.Bence teste bile çıkma o yaştaki bir opel ile
Micra, 106, Fiesta, Palio varsa bütçene uygun onları öneririm.
İyi pazarlık yaparsan düşürürsün, 1.3ler makyajsız olanlar daha da ucuzdur
Çok fena flood yapmışım @Berkin kızmazsın umarım![]()
Güzel arabalardır. Alınmasına alınır da, o paralara temizleri bulunmaz. Ancak başa dert illet örnekleri bulunur. Sizin bütçede 20 binini arabaya ayıracak şekilde Ford KA, Twingo filan bakılabilir. Kalan 5000 ile de soğutma sistemi, elektrik elektronik, pas ve çürük onarımları filan yapılır.Öncelikle merhaba arkadaşlar, kendime ekonomik fiyatlı öğrenci işi araba arıyorum. Bütçem de maksimum 25 bin lira. Aklımda şuanlık megane 1 coupe ve opel tigra var. Sizce Opel Tigra alınır mı? Yedek parçaları pahalımıdır, kronik vs arızası var mıdır?
İlk araba olarak megane 1 coupe aldım ve 4 yıldan uzun süredir kullanıyorum. Yakıt ve parça konuları kafana takacağın son şeyler. Onun dışında sürüş keyfi için haftada 1 Seyhan baraj gölü etrafındaki virajlı ve göl manzaralı yolda tempolu bir sürüş yapmazsam kendimi eksik hissederdim. İçi dıştan göründüğünün aksine geniştir. Ben 184 boyunda 100 kilo biri olarak benimle aynı boyda 3 kuzenimle birlikte uzun yola çıkmıştım. Mecbur kaldığımızda 5 kişi ailece bile 2 saatlik bir yol yapmıştık ve ben arkada oturuyordum. Ayrıca 1060 kiloluk bir araba için 107 beygir ve 1.6 litre motor tahmin ettiğinden çok daha yeterli olacaktır. Güzel bir hava filtresiyle kaputun altından gelen sesin verdiği haz ayağını gazdan çekmene engel oluyor. Sadece o tarz otomobillerin çok kötü ellerde kullanılmış olabileceği gerçeğini aklından çıkarma çünkü yıllarca sırf tipleri için sokak serserilerinin elinde mahalleden dip gaz geçmekten daha büyük bir amaca hizmet etmemiş bir otomobille de karşılaşabilirsin.
Umarım yardımcı olmuştur.
Öğrencinin derdi neyle nasıl gezdiği değil, ne kadar gezdiğidir bence.
mazut 5 lira olsa 5 litre yaksa 25 kuruş, taunus 10 litre lpg yaksa lpg 2.5 olsa 25 kuruş. Ben yan yan geziyom25 bin bütçeyle öğrenci arabası işine giriliyorsa risk ve masraf en aza indirilmeli. Hiç düşünmeden Palio alırım, Multijetle trafiksiz karmada dört kişiyle 3 litre yaktırdım. En kötü senaryoda yakacağı 4,5 maksimum 5. Öğrencinin derdi neyle nasıl gezdiği değil, ne kadar gezdiğidir bence.
Multijet' de işin keyif kısmı olsun. 1.2 tüple rampada şişip kalmayı kimse istemez. Bakım işini göz ardı etmek lazım, sonuçta ikisi de sorun çıkarabilir. Periyodik bakımlarda da dizelin öyle ağır bir mevzusu yok, bırakalım da o kadar nazı olsun.mazut 5 lira olsa 5 litre yaksa 25 kuruş, taunus 10 litre lpg yaksa lpg 2.5 olsa 25 kuruş. Ben yan yan geziyom
şaka bi yana 1.2 16v herhangi bir araba alınıp tuple binilecek bütçe tam.
Taunus örneği tamamen şaka amacliydi her hafta başka arıza açıp yolda da bırakabilir. biraz daha basit ve modelli araç almak daha mantıklı.
multijet örneğine katılmıyorum bu arada bakımı gerçekten ağır olabiliyor. 1.2 16v albea palio alınabilir 25 liraya
albea var bende de şuan. uzun sureli ortalamam 3.3 litre.Multijet' de işin keyif kısmı olsun. 1.2 tüple rampada şişip kalmayı kimse istemez. Bakım işini göz ardı etmek lazım, sonuçta ikisi de sorun çıkarabilir. Periyodik bakımlarda da dizelin öyle ağır bir mevzusu yok, bırakalım da o kadar nazı olsun.
Trafiği okuyabilen bir sürücü 4 litre civarlarında rahat gezer kanaatindeyim. Ders saatleri trafikli saatler olmaz genelde, ayrıca akadaş İzmir'de biraz sürücülüğü varsa 5 liradan 20 kuruş diyorum.
Tüpte mi ? Öyle değilse neden tüp savunuyorsun knk ?albea var bende de şuan. uzun sureli ortalamam 3.3 litre.
segman atıp motor kurtarma şansın var, komple rektefiye girsen ucuz. multijet motor yaptırmak 10 bin lirayı geçiyor da ondan. albea yi ben Rent a car için aldım turizm bitti. yoksa ne işim var dizelle turboylaTüpte mi ? Öyle değilse neden tüp savunuyorsun knk ?![]()
![]()