oto expertiz hakkında kısaca tavsiyeler..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Tutar.1903

Anıl Tutar
Profesör
545
Marka
Citroen
Arkadaşlar herkese selam bir konu hakkında kısa bir bilgi ve önerimi sizinle paylaşmak istiyorum;
Araç alırken malum çoğumuz usta ya da oto expertiz merkezine uğrarız. Ben de en azından forumda ki arkadaşlara yani size bazı püf noktaları söylemek istiyorum malum exper zorunluluğu resmi gazete çıktı ve bende Türkiyenin ilk ve kurumsal exper firmasının sahibi akrabağımdan aldığım bir kaç kilit notayı dile getireceğim reklam olmaması ve yanlış anlaşılmamak için adını vermiyorum ;
1- Öncelikle genel olarak gideceğiniz yerdeki makinaların menşei çok önemli Alman (MAHA ve BOSCH) ya da İtalyan olmasına çok dikkat edin.
2- Şu ara Karadeniz tarafı yoğun olmak üzere yarı maliyetli Türk Firmalarının ürettiği sağlıklı ölçüm yapamayan yerler çoğaldı buna dikkat edelim . Tabi ki bunu kötülemek için yazmadım ama sonuçlar ve davalar ortada.
3- Eğer ki 4x4 aracın ölçümü yapılacak ise kesinlikle normal araçlarla farklı aletler kullanılıyor buna dikkat!
4- Aracınız turbolu ise detaylı turbo ömrü raporu verip vermediğine dikkat edelim.
Yeni edineceğim ve bu konu hakkında daha detaylı küçük ama önemli noktaları öğrendikçe buraya yazmaya devam edeceğim.

Benden de bir tavsiye. Kurumsal görünen yerlere de o kadar güvenmeyin. Otorapor'a götürdüm sattığım bir arabayı. sağ ön çamurluk ve sol arka kapı boyalıydı ve alan kişiye belirtmiştim. Ama Otorapor'da çamurlukta lokal boya sol arka kapı boyasız olarak rapor çıkardılar. İtiraz ettim, adam ısrar etti boya yok orda diye :)

aracımı tüvtürk ekspertizli almıştım bu arada...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...