Arkadaşlar güncel veya eski otomobil motorlarının yakıt/güç yüzdelik değeri gibi bilgileri görebileceğim bildiğiniz bir link mevcutmudur ?
Onu kolayca bulabileceğinizi sanmıyorum, bayağı spesifik bir veri çünkü.teşekkürler ama aradığım bilgiler bunlar değil.. motor verimini yüzdelik (%) oran ile veren bir site arıyorum.. motorun yaktığı yakıtın % de kaçını güce çevirebildiği gibi mesela. motor verimi
Motor verimi dediğimiz parametre, motorun her devir ve yük noktasında değişeceği için, hatta sıcak motor-soğuk motor farkı da mevcut olduğu için, firmalar tarafından verilmez.
Brake-specific fuel consumption - Wikipedia
www.wikizeroo.org
Buradan bazılarına ulaşılabilir. O da maksimum verimleri.
Aradığınız şey bu sitede yok ama böyle ince şeylere bakmayı seviyorsanız beygir-tork, şanzıman-hız gibi grafiklerinde mevcut olduğu ancak her arabanın da maalesef olmadığı bir site var. Tabi amacınız merak ve keyifseben bazen girip inceliyorum ve çok keyif alıyorum.
Baz aldığım tek yer, her marka olmasa da ortak platform araçlardan bakılabiliyor mesela Renault pek yok ama Dacia da aynı motoru bulabiliyorum.Aradığınız şey bu sitede yok ama böyle ince şeylere bakmayı seviyorsanız beygir-tork, şanzıman-hız gibi grafiklerinde mevcut olduğu ancak her arabanın da maalesef olmadığı bir site var. Tabi amacınız merak ve keyifseben bazen girip inceliyorum ve çok keyif alıyorum.
Ben de bilgi gerektiginde buraya bakarim genelde. Güzel güvenilir görünüyorAradığınız şey bu sitede yok ama böyle ince şeylere bakmayı seviyorsanız beygir-tork, şanzıman-hız gibi grafiklerinde mevcut olduğu ancak her arabanın da maalesef olmadığı bir site var. Tabi amacınız merak ve keyifseben bazen girip inceliyorum ve çok keyif alıyorum.