Otomobillere Hız Sınırı

Türkiye'de otomobillere hız sınırı getirilmeli mi ?

• Evet getirilmeli.

• Hayır gerekli değil.

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.

akulkerberkay

Berkay Akülker
Profesör
141
36
Marka
Audi
https://www.ntv.com.tr/ekonomi/abde...-hiz-sinirlama-sistemi,5ZsZfy0zQ0iP4TQ2NIycQw

Habere göre Avrupa'da hız sınırı uygulaması başlayacak. Daha önce deneyimlediğim kadarıyla onlardan daha çok bizim bu uygulamaya ihtiyacımız var. Çok güzel ve özel otobanlara sahip Avrupa bunu yaparken bizde konusunun dahi geçmemesi üzücü. Peki sizce bizde de gerekli değil mi ?
kadran.jpg

Son düzenleme:
Buna göre, birlik üyesi ülkelerde 2022 yılından itibaren otomobil, kamyon ve otobüs gibi yeni araçlarda, otomatik hız sınırlama sistemi, acil fren sistemi, şerit takip asistanı, yorgunluk tespit sistemi ve kameralı park sensörü gibi sürüş güvenlik teknolojilerinin kullanılması zorunlu olacak.

Otomobillere bu otomatik hız sınırlama sistemi nasıl uygulanacak ? Araçlarda hız sınırlayıcıyı belli hıza ayarladığımızda gaza bassak dahi o hızı araç geçmiyor. Metinde bahsedilen bu ' otomatik ' ibaresi, trafik levhalarını tanıyıp hızı otomatik olarak sürücüden bağımsız şekilde sınırlayacak bir teknoloji mi anlayamadım ben pek ?

Son düzenleme:
120-130dan sonra yakıt tüketimine baktıkça, el frenini çekesim geliyor.

Bizden 200+ hızlarda yolculuk eden sadece siyasiler olduğu için hız sınırı gelmez, uygulaması teklif dahi edilemez :D

Bence şehir içi ve şehir dışı son hız limiti konur. Gps ile kontrolü çok zor olmayacaktır. Trafik levhaları da elektronik destekli oldu mu tamamdır. Kapsama alanı gibi olsa süper olur...

Vallahi ben yüksek hız taraftarı değilim. Ama benim aracımın hızını otomatik olarak trafik levhalarını okuyup benden bağımsız şekilde sınırlayacak sistemi de istemem. O ne öyle levha 110 dedi araç 110'u geçmeyecek, levha 50 dedi araç 50'yi geçmeyecek. Bu otomatik hız sınırlayıcı olayını iyice öğrenmek gerek. Çünkü bahsettiğim şekilde olma ihtimali çok saçma. Aksi takdirde spor araba, güçlü araba gibi versiyonları direkt kaldırsınlar. Araç hızını kendi ayarlayıp limitleyecekse bunların bir anlamı kalmaz.

Son düzenleme:
Vallahi ben yüksek hız taraftarı değilim. Ama benim aracımın hızını otomatik olarak trafik levhalarını okuyup benden bağımsız şekilde sınırlayacak sistemi de istemem. O ne öyle levha 110 dedi araç 110'u geçmeyecek, levha 50 dedi araç 50'yi geçmeyecek. Bu otomatik hız sınırlayıcı olayını iyice öğrenmek gerek. Çünkü bahsettiğim şekilde olma ihtimali çok saçma. Aksi takdirde spor araba, güçlü araba gibi versiyonları direkt kaldırsınlar. Araç hızını kendi ayarlayıp limitleyecekse bunların bir anlamı kalmaz.

Böyle olmasını ben de istemem açıkçası ancak benim anladığım şehir içi için daha çok yapılacak bir sistem. Zaten Avrupa'da çoğu otobanda neredeyse hız sınırı yok. Adamların derdi bence şehir içi. Zaten dizeli de şehir içinde yasaklama peşindeler.

Böyle olmasını ben de istemem açıkçası ancak benim anladığım şehir içi için daha çok yapılacak bir sistem. Zaten Avrupa'da çoğu otobanda neredeyse hız sınırı yok. Adamların derdi bence şehir içi. Zaten dizeli de şehir içinde yasaklama peşindeler.
Muhtemelen şöyle çalışıyordur; 110'luk yolda hız sınırlayıcıyı açtınız, yol 90'lık olursa araç onu tespit edip otomatik olarak sınırlayıcının limtini 90'a indirir. Yükselir yahut düşerse ona göre tekrar ayarlar. Ama sistemi açıp kapatma insiyatifi yine sürücüde olur. En mantıklı açıklama bu. Şehir içinde ise kesinlikle kullanılması gereken bir şey.