otomotiv pazarı büyümüş

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan omerta84
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğrudur. Nasılsa en fazla 2 3 ay hatırlıyoruz sonrası yok. Filo satışları zaten seyrinde devam ediyordu buna ek olarak bireysel olarak satın almalarda başlamış demektir. Yaza doğru dahada artacaktır.

bir arkadaşım vardı araba almak isteyen yüzbinler seviyesine çıkıp 1.0 tsi ateca almak istiyordu. zamlar gelince hedef küçülmek zorunda kaldı i20 active aldı 1.4 otomatik 100 bg 75 bine

çok fena düşürdü gerçekten :D
arabadan da çok anlamayınca insanlar oradaki satış görevlileri satılma ihtimali düşük olan araçlara yönlendiriyor ,parasıda azsa.
birde sitede 84 yazıyordu 75 e verince baya mutlu bir şekilde aldı :D

Son düzenleme:
Otomotiv pazarı büyümüş olsa bile hiç bir şeyi ifade etmiyor benim açımdan. İçlerinden kurumsal satışları çıkarıp bireysel satışlara bakmak gerek. Bu noktada bireysel tüketicinin almak istediği bir golf 163 bin lira olmuş, polo-fiesta 100-120 bin lira olmuş. Önemli olan insanların kazançlarına oranla harcadıkları paraya karşılık hangi ürünü elde ettiğidir. Bir kaç sene öncesine kadar 160 bin liraya bmw 5 serisi alınabilirken bugün c segment araba alınabiliyor. Harcama yükselmiş olsa da hiç bir şey ifade etmez elde edilen malın değeri düştü, yerlerde resmen. Benim için piyasalarda ki artış sadece rakamlardan ibaret değildir. Harcanan para oranında hayat standartının ne derece değiştiği asıl önemli olandır.

Otomotiv pazarı büyümüş olsa bile hiç bir şeyi ifade etmiyor benim açımdan. İçlerinden kurumsal satışları çıkarıp bireysel satışlara bakmak gerek. Bu noktada bireysel tüketicinin almak istediği bir golf 163 bin lira olmuş, polo-fiesta 100-120 bin lira olmuş. Önemli olan insanların kazançlarına oranla harcadıkları paraya karşılık hangi ürünü elde ettiğidir. Bir kaç sene öncesine kadar 160 bin liraya bmw 5 serisi alınabilirken bugün c segment araba alınabiliyor. Harcama yükselmiş olsa da hiç bir şey ifade etmez elde edilen malın değeri düştü, yerlerde resmen. Benim için piyasalarda ki artış sadece rakamlardan ibaret değildir. Harcanan para oranında hayat standartının ne derece değiştiği asıl önemli olandır.
Verin mehteri durmak yok yola devam :P

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...