Öncelikle böyle bir konu açtığı için sayın
@DouglasAdams 'a teşekkürü borç bilirim. İçten içe şöyle bir saat konusu olsa diye söylenip bir türlü bahane bulamıyordum forumda saat muhabbetlerini gördükçe bu gerçekten güzel oldu.
Saat merakım ufak yaşlardan beri vardır ancak genel olarak uzaktan bakıp araştırma ile sınırlıdır
İlk saatlerim en büyük pişmanlıklarım maalesef yurtdışına giden gelen arkadaşıma binbir rica getirttiğim gerçekten kötü moda saatleri, şimdi dönüp baktığımda keşke onlar yerine Casio, LORUS gibi gerçekten saat olan ürünlere para harcasaydım diyorum. 1'ini hiç takmadım nerdeyse diğerleri de çöp durumda olan moda markalarının Çin'de logo bastırdığı zort saatlerden.
İlk düzgün saatim Casio MTP-1302D-1A1VDF , Quartz, 38,5mm kasa çapına sahip.
Casio MTP-1302D-1A1VDF Kol Saati Ersa saat güvencesi ile en uygun fiyatla sahip olun.Türkiye’nin her yerine 2.500 ₺ ve üzeri ücretsiz kargo ve vade farksız taksit seçenekleri ile.
www.ersasaat.com.tr
Kendisini severek düğün, nişan, cenaze ve günlük olarak tam zamanlı takmaktayım. Ek olarak Sirkeci'den deri kordon alıp takmıştım, böyle daha da hoşuma gitmeye başladı. Kadranı ve duruşu resimlere göre daha güzel, az da olsa sunburst efekti mevcut. Saatin çok fazla renk ve çeşidini de üretmeye başladılar, uygun fiyatlı günlük takmak istediğiniz şık ve uzun ömürlü bir saat düşünüyorsanız kesinlikle tavsiye edeceğim bir saattir.
Ekli dosyayı görüntüle 50954
İlk mekanik saatim Orient Bambino Openheart
Buy ORIENT Classic semi Skeleton Mechanical Watch RN-AG0007B Men's and other Wrist Watches at Amazon.com. Our wide selection is eligible for free shipping and free returns.
www.amazon.com
ボックス形状のガラスにボンベ文字板を採用したクラシック調のデザインです。9時位置のセミスケルトンからその動きを目で楽しむことも魅力のひとつです。・駆動方式:機械式・キャリバー:F6T22・平均日差:+25秒~-15秒(静的精度)・駆動時間:40時間以上・ケース材質:ステンレススチール・ガラス材質(表):ボックス無機ガラス・ガラス材質(裏):無機ガラス ・ルミナスライト:-・バンド材質:皮革・バンド幅:21mm・腕周り長さ:150 mm - 190...
store.orient-watch.com
Gerçekten çok severek uzunca süre araştırıp aldığım bir saat, alalı 1 yılı geçmiştir ancak henüz takma lüksüne erişemedim arada açıp bakıyorum sonra geri koyuyorum neden bilmiyorum

Forumdan tanıştığım eski üyelerimizden bir arkadaşım çok sağolsun tekrardan Amerika'dan getirmişti gelirken, 180$'a almıştık kargosu vergisi vs. hepsi içinde. Bu japon saatlerinin ülkemizde inanılmaz katlamalı fiyatlara satılma işi ne olacak bilmiyorum benzer modelinin ülkemizde 20k+ bir fiyat etiketi var.
40 saat güç rezervine sahip Orient'in kendi F6T22 kodlu mekanizmasına sahip, mineral bombeli ön cam, arka kapağı da saydam mineral cam, 3 atm su geçirmezliği var yani suya dayanıklı değil

, çapı da 40.5mm. Bambino modellerinin onlarca varyasyonu var gerçekten sade ve şık saatler ülkemizde pahalı olsa da yurtdışından getirme imkanı olanlara tavsiye ederim.
Meslek hastalığı sanırım open heart saatlere ayrı bir ilgim var, çoğu insan yakıştırmasa da ben ön camda mekanik hareketleri izlemekten büyük keyif alıyorum.
Ekli dosyayı görüntüle 50955
Hedef saatim şuan Orient Kamasu RA-AA0003R39B bordo-kırmızı kadranlı modeli. Yine ülkemizde 20k+ fiyatlar istense de yurtdışında kolaylıkla 250$ civarına bulunabilen safir camıyla, mekanizmasıyla her yönüyle çok beğendiğim ve yakın vadede edinmek istediğim herkese gönül rahatlığıyla önerdiğim bir saat.
With a structural but stylish stainless steel case measuring 41.8 mm, today’s Diver Style is suitable for both business environments and outdoor adventures. It features a screw-down crown to maximise water resistance, as well as a uni-directional rotating bezel, lumed Arabic numerals for simple...
orient-watch.com
Citizen Zenshin, Seiko Presage Style 60's, Hamilton Jazzmaster Open Heart, Casio'nun panda modelleri gibi farklı modeller de var çok beğendiğim onları da başka zaman buraya ekleyeceğim

.