Otopark.com SAATLERİNİZ&KOLEKSİYONLARINIZ

En çok kullandığım saati ne zaman aldım nerden aldım kaça aldım ne için kullanıyorum paylaşıyorum.Günlük hastane/ameliyathane koşturmacasında en büyük yardımcım.
SWATCH- TWICE AGAIN SERİSİ
Mekanizma: Quartz
ÇAP:41 mm
Su geçirgenlik: 3 atm(Duşta denendi sorun yok)
Malzeme: Geri dönüştürülebilir plastik.

2024 şubatta almıştım 1 sene 4 aydır benimle. Swatch bayii den almıştım 2000 tl ye. Bugün güncel fiyatı 4000 tl civarında.

Artıları: Hafif, kolay, çizilmez, çok kolay temizlenir, Esneyebilir, gündelik kullanımda sportif ve şık kombinlere 6/10 eşlik eder.Fosforu fiyatına göre iyi.

Eksileri: Gün ve ay bazen atmaz. Ayda 1-2 kez manuel düzeltmeniz gerekir. Mekanizması sesli çalışır. Bu yüzden kulağınız alışana dek uyurken rahatsız eder.

99597d35-3967-43a8-9884-664bb2aaffcb.jpegc7f5d4ff-8cc0-47bd-b232-341760ddac93.jpeg

En çok kullandığım saati ne zaman aldım nerden aldım kaça aldım ne için kullanıyorum paylaşıyorum.Günlük hastane/ameliyathane koşturmacasında en büyük yardımcım.
SWATCH- TWICE AGAIN SERİSİ
Mekanizma: Quartz
ÇAP:41 mm
Su geçirgenlik: 3 atm(Duşta denendi sorun yok)
Malzeme: Geri dönüştürülebilir plastik.

2024 şubatta almıştım 1 sene 4 aydır benimle. Swatch bayii den almıştım 2000 tl ye. Bugün güncel fiyatı 4000 tl civarında.

Artıları: Hafif, kolay, çizilmez, çok kolay temizlenir, Esneyebilir, gündelik kullanımda sportif ve şık kombinlere 6/10 eşlik eder.Fosforu fiyatına göre iyi.

Eksileri: Gün ve ay bazen atmaz. Ayda 1-2 kez manuel düzeltmeniz gerekir. Mekanizması sesli çalışır. Bu yüzden kulağınız alışana dek uyurken rahatsız eder.

Ekli dosyayı görüntüle 50950Ekli dosyayı görüntüle 50951
Bu tarz hafif saatler günlük hayatta ve çalışırken çok pratik oluyor. Ben günlük olarak metal kasalı bir Casio saat kullanıyorum. Elim kolum sallanırken bazen sağa sola vurup çizebiliyorum. Ben de görseldeki gibi bir saat alacağım gibi görünüyor. Güle güle kullanın 🙂

1 sene önce apple watch alma arefesindeyken "otomatik saat diye bişey varmış neymiş bunlar" kurcalaması peşine karar değiştirip aldığım seiko 5 srpe51k1 takıyorum, sadece uyurken ve duşta çıkartıyorum pek de dikkat etmediğimden biraz hırpalandı gözüktüğü üzere. safir camı falan da yok çizilebiliyor. yine de her ortama gidiyor ne kaba ne kibar çok ayarında bir saat. başına bişey gelmediği veya bir mucize sonucu ekonomik olarak sınıf atlamadığım sürece bunu baya bi takarım gibime geliyor.

IMG_3010.jpg

Günlük kullandığım, az önce yukarıda sözünü ettiğim Casio saatim. Güncel değeri 4500 civarında.

Eksileri :
Metal aksamı biraz narin, kolay çizilebiliyor.
Biraz ağır, daha hafif olan saatlerimi taktıktan sonra bu saati takınca koluma taş bağlamışlar gibi geliyor bir süre.

Artıları :
Camı hiç çizilmiyor
Takviminde aksama yaşamadım.

IMG_3935.jpeg

Son düzenleme:
1 sene önce apple watch alma arefesindeyken "otomatik saat diye bişey varmış neymiş bunlar" kurcalaması peşine karar değiştirip aldığım seiko 5 srpe51k1 takıyorum, sadece uyurken ve duşta çıkartıyorum pek de dikkat etmediğimden biraz hırpalandı gözüktüğü üzere. safir camı falan da yok çizilebiliyor. yine de her ortama gidiyor ne kaba ne kibar çok ayarında bir saat. başına bişey gelmediği veya bir mucize sonucu ekonomik olarak sınıf atlamadığım sürece bunu baya bi takarım gibime geliyor.

Ekli dosyayı görüntüle 50956
Güle güle kullanın, fiyat skalasının üzerinde bir kalite hissiyatı var. Zaten bir saati fiyatı için takmazsınız, sizi ne kadar yansıtıyor, gözünüzü ne kadar doyuruyor, bakınca ne kadar keyif veriyor vs gibi etkenler daha önemli. Bu işin maddiyat ve ticari tarafı apayrı, o kısım biraz arka planda olmalı.

Son düzenleme:

Ekli dosyayı görüntüle 50956
30 saat güç rezervi + hardlex kristal cam kullanıyor seiko 5 lerde çizilmeye karşı bir safir olmasa da güçlüdür.

Günlük kullandığım, az önce yukarıda sözünü ettiğim Casio saatim. Güncel değeri 4500 civarında.

Eksileri :
Metal aksamı biraz narin, kolay çizilebiliyor.
Biraz ağır, daha hafif olan saatlerimi taktıktan sonra bu saati takınca koluma taş bağlamışlar gibi geliyor bir süre.

Artıları :
Camı hiç çizilmiyor
Takviminde aksama yaşamadım.

Ekli dosyayı görüntüle 50957
Tam bir f/p canavarı klasik casio alameti farikası

Öncelikle böyle bir konu açtığı için sayın @DouglasAdams 'a teşekkürü borç bilirim. İçten içe şöyle bir saat konusu olsa diye söylenip bir türlü bahane bulamıyordum forumda saat muhabbetlerini gördükçe bu gerçekten güzel oldu.
Saat merakım ufak yaşlardan beri vardır ancak genel olarak uzaktan bakıp araştırma ile sınırlıdır hatatat

İlk saatlerim en büyük pişmanlıklarım maalesef yurtdışına giden gelen arkadaşıma binbir rica getirttiğim gerçekten kötü moda saatleri, şimdi dönüp baktığımda keşke onlar yerine Casio, LORUS gibi gerçekten saat olan ürünlere para harcasaydım diyorum. 1'ini hiç takmadım nerdeyse diğerleri de çöp durumda olan moda markalarının Çin'de logo bastırdığı zort saatlerden.

İlk düzgün saatim Casio MTP-1302D-1A1VDF , Quartz, 38,5mm kasa çapına sahip.
Kendisini severek düğün, nişan, cenaze ve günlük olarak tam zamanlı takmaktayım. Ek olarak Sirkeci'den deri kordon alıp takmıştım, böyle daha da hoşuma gitmeye başladı. Kadranı ve duruşu resimlere göre daha güzel, az da olsa sunburst efekti mevcut. Saatin çok fazla renk ve çeşidini de üretmeye başladılar, uygun fiyatlı günlük takmak istediğiniz şık ve uzun ömürlü bir saat düşünüyorsanız kesinlikle tavsiye edeceğim bir saattir.

s1.png
426619413_18006432179515381_3174481296394339855_n.jpg

İlk mekanik saatim Orient Bambino Openheart

Gerçekten çok severek uzunca süre araştırıp aldığım bir saat, alalı 1 yılı geçmiştir ancak henüz takma lüksüne erişemedim arada açıp bakıyorum sonra geri koyuyorum neden bilmiyorum hatatat
Forumdan tanıştığım eski üyelerimizden bir arkadaşım çok sağolsun tekrardan Amerika'dan getirmişti gelirken, 180$'a almıştık kargosu vergisi vs. hepsi içinde. Bu japon saatlerinin ülkemizde inanılmaz katlamalı fiyatlara satılma işi ne olacak bilmiyorum benzer modelinin ülkemizde 20k+ bir fiyat etiketi var.
40 saat güç rezervine sahip Orient'in kendi F6T22 kodlu mekanizmasına sahip, mineral bombeli ön cam, arka kapağı da saydam mineral cam, 3 atm su geçirmezliği var yani suya dayanıklı değil :D, çapı da 40.5mm. Bambino modellerinin onlarca varyasyonu var gerçekten sade ve şık saatler ülkemizde pahalı olsa da yurtdışından getirme imkanı olanlara tavsiye ederim.
Meslek hastalığı sanırım open heart saatlere ayrı bir ilgim var, çoğu insan yakıştırmasa da ben ön camda mekanik hareketleri izlemekten büyük keyif alıyorum.

s22.jpg

Hedef saatim şuan Orient Kamasu RA-AA0003R39B bordo-kırmızı kadranlı modeli. Yine ülkemizde 20k+ fiyatlar istense de yurtdışında kolaylıkla 250$ civarına bulunabilen safir camıyla, mekanizmasıyla her yönüyle çok beğendiğim ve yakın vadede edinmek istediğim herkese gönül rahatlığıyla önerdiğim bir saat.

Citizen Zenshin, Seiko Presage Style 60's, Hamilton Jazzmaster Open Heart, Casio'nun panda modelleri gibi farklı modeller de var çok beğendiğim onları da başka zaman buraya ekleyeceğim :D.

Uzunca bir süredir akıllı saat kullandıktan sonra ilk gerçek saatim denilebilecek Lorus RL417BX9 ile bu sevdaya geçen sene adım attım. Seiko'nun kardeş markası olması ve Seiko otomatik mekanizma kullanması sebebi ile F/P olarak karşıma çıkmıştı. 41mm kasa çapı ile sportif ve şık kullanımda da he ortama uyum sağlıyor.

İndislerinin fosfor özelliği bir Seiko kadar olmasa da kendisini ufaktan hissettiriyor. Arka kapağının cam olması ile de mekanizmasını izlemenize izin veriyor.

1751551690722.png
1751551741002.png

Benim saatlerim su sekilde. Fırsat bulunca resim atarım.

1- Babadan yadigar 1982 model seiko 5 (yanlış hatirlamiyorsam) her zaman calisir, Toyota gibi saat.
2- Rolex Cellini, kadin modeli esimde var, bende de uyumlu olsun diye erkek modeli var, takim elbise ile kullandigim model, sorunsuz, diğer rolexler gibi gösterişli degil, saatten anlamayan bunun Rolex oldugunu bile farketmez. normalde Rolex sevmem ama bu modelin yeri bende ayrıdır.
3- Panerai , spor saatim, iri saatlerin moda olduğu donemde almistim, orjinal kordonu eskidi, gercek deri yansanayi bir kordon takdim, geceleri aydınlatan fosforları çok güçlü, biraz ağır bir saat ve sesli calisan bir mekanizması var.
4- Omega seamaster , James Bond filminden (filmdeki saat çok farklıydı ) heveslendim sanırım, bu saati niye aldigimi bile bilmiyorum, neredeyse hiç kullanmadım, sanırım satarım.

Son düzenleme:
Öncelikle böyle bir konu açtığı için sayın @DouglasAdams 'a teşekkürü borç bilirim. İçten içe şöyle bir saat konusu olsa diye söylenip bir türlü bahane bulamıyordum forumda saat muhabbetlerini gördükçe bu gerçekten güzel oldu.
Saat merakım ufak yaşlardan beri vardır ancak genel olarak uzaktan bakıp araştırma ile sınırlıdır hatatat

İlk saatlerim en büyük pişmanlıklarım maalesef yurtdışına giden gelen arkadaşıma binbir rica getirttiğim gerçekten kötü moda saatleri, şimdi dönüp baktığımda keşke onlar yerine Casio, LORUS gibi gerçekten saat olan ürünlere para harcasaydım diyorum. 1'ini hiç takmadım nerdeyse diğerleri de çöp durumda olan moda markalarının Çin'de logo bastırdığı zort saatlerden.

İlk düzgün saatim Casio MTP-1302D-1A1VDF , Quartz, 38,5mm kasa çapına sahip.
Kendisini severek düğün, nişan, cenaze ve günlük olarak tam zamanlı takmaktayım. Ek olarak Sirkeci'den deri kordon alıp takmıştım, böyle daha da hoşuma gitmeye başladı. Kadranı ve duruşu resimlere göre daha güzel, az da olsa sunburst efekti mevcut. Saatin çok fazla renk ve çeşidini de üretmeye başladılar, uygun fiyatlı günlük takmak istediğiniz şık ve uzun ömürlü bir saat düşünüyorsanız kesinlikle tavsiye edeceğim bir saattir.

Ekli dosyayı görüntüle 50954
426619413_18006432179515381_3174481296394339855_n.jpg

İlk mekanik saatim Orient Bambino Openheart

Gerçekten çok severek uzunca süre araştırıp aldığım bir saat, alalı 1 yılı geçmiştir ancak henüz takma lüksüne erişemedim arada açıp bakıyorum sonra geri koyuyorum neden bilmiyorum hatatat
Forumdan tanıştığım eski üyelerimizden bir arkadaşım çok sağolsun tekrardan Amerika'dan getirmişti gelirken, 180$'a almıştık kargosu vergisi vs. hepsi içinde. Bu japon saatlerinin ülkemizde inanılmaz katlamalı fiyatlara satılma işi ne olacak bilmiyorum benzer modelinin ülkemizde 20k+ bir fiyat etiketi var.
40 saat güç rezervine sahip Orient'in kendi F6T22 kodlu mekanizmasına sahip, mineral bombeli ön cam, arka kapağı da saydam mineral cam, 3 atm su geçirmezliği var yani suya dayanıklı değil :D, çapı da 40.5mm. Bambino modellerinin onlarca varyasyonu var gerçekten sade ve şık saatler ülkemizde pahalı olsa da yurtdışından getirme imkanı olanlara tavsiye ederim.
Meslek hastalığı sanırım open heart saatlere ayrı bir ilgim var, çoğu insan yakıştırmasa da ben ön camda mekanik hareketleri izlemekten büyük keyif alıyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 50955

Hedef saatim şuan Orient Kamasu RA-AA0003R39B bordo-kırmızı kadranlı modeli. Yine ülkemizde 20k+ fiyatlar istense de yurtdışında kolaylıkla 250$ civarına bulunabilen safir camıyla, mekanizmasıyla her yönüyle çok beğendiğim ve yakın vadede edinmek istediğim herkese gönül rahatlığıyla önerdiğim bir saat.

Citizen Zenshin, Seiko Presage Style 60's, Hamilton Jazzmaster Open Heart, Casio'nun panda modelleri gibi farklı modeller de var çok beğendiğim onları da başka zaman buraya ekleyeceğim :D.
Ben teşekkür ederim bedirhancım. Beğendiğin tüm modeller ve şuan sahip olduğun modeller radarımdaki ya da koleksiyonumdaki saatler. Bunlar hep kadranı ve camı neo-klasik yaklaşımlı yarım dress watch yarım günlük saat ayarında modeller. Citizen zenshin (parasına göre çok özel kadran tasarımı ve titanyum kasa) orient bambino(parasına göre çok özel bir cam tasarımı) seiko presage style 60’s (parasına göre her şeyi sağlayan) , hamilton jazzmaster open heart( tam bir openheart şaheseri) … Umarım bir gün koleksiyonunda olurlar

Uzunca bir süredir akıllı saat kullandıktan sonra ilk gerçek saatim denilebilecek Lorus RL417BX9 ile bu sevdaya geçen sene adım attım. Seiko'nun kardeş markası olması ve Seiko otomatik mekanizma kullanması sebebi ile F/P olarak karşıma çıkmıştı. 41mm kasa çapı ile sportif ve şık kullanımda da he ortama uyum sağlıyor.

İndislerinin fosfor özelliği bir Seiko kadar olmasa da kendisini ufaktan hissettiriyor. Arka kapağının cam olması ile de mekanizmasını izlemenize izin veriyor.

Ekli dosyayı görüntüle 50960Ekli dosyayı görüntüle 50961
Akıllı saatini sattırıp otomatik/kurmalı saate geçişte ilk önerim; lorus ya da seagull olur. Başlangıç için çok muntazam aletlerdir hata kabul eder

Gündelik olarak titanyum kasa ve kordon ile mavi kadran kombinli Seiko 6N52-00B0 (SUR555P) kullanıyorum. Titanyum olmasından dolayı gündelik hayatta hafifliği rahat ettiriyor hem de klasik bir görüntü katıyor. Ekli dosyayı görüntüle 50962
Soru olarak titanyumun çizilme riski daha yüksek diyorlar.(Hiç titanyum saatim olmadı) . Siz günlük kullanımdaki tecrübenizde bunu yaşadınız mı?

Ben gibi saatleri hep uzaktan merak edip, hiç bilgisi olmayanlar için.. İlk mesajlara kısa ama öz saat bilgileri eklenebilir mi? Mesela kurmalı/otomatik gibi terimler geçiyor. Nedir, ne işe yarar, belli başlı saat özellikleri nedir?

Ben gibi saat kültürü cahillerine amme hizmeti olması açısından :D

Saatten çok anlayan biri değilimdir. Görürüm, beğenirim o kadar.

Üniversiteden mezun olduğumda kendime hediye olarak aşağıdaki saati almıştım
Casio Edifice EF-129D-1AV
49 × 44.8 × 10.4 mm
156 g
Paslanmaz çelik
Mineral cam

Kütle olarak ağır bir saat. Spor klasik tarzı tam istediğim kıvamda. Sık sık pil bitirir ama olsun, kendisinden razıyım. =)
1751616696878.png

Yaklaşık 2 yıldır akıllı saate geçtim. Huawei Watch GT3 kullanıyorum. Renk renk silikon kayışlarım ve bir tane metal kayışım var, durumlara göre kıyafetimle kayışlarını kombinleyerek kullanıyorum. Casio'yu ancak çalıştığım iş yerinde HSA içerisinde uzun zaman geçireceğim günlerde takıyorum. zira akıllı saat kullanımı yasak. =)

Ben gibi saatleri hep uzaktan merak edip, hiç bilgisi olmayanlar için.. İlk mesajlara kısa ama öz saat bilgileri eklenebilir mi? Mesela kurmalı/otomatik gibi terimler geçiyor. Nedir, ne işe yarar, belli başlı saat özellikleri nedir?

Ben gibi saat kültürü cahillerine amme hizmeti olması açısından :D
Tabii ki, öncelikle temelde iki başlıkta inceliyoruz, Mekanik saatler ve quartz(pilli) saatler. Kurmalı saatleri mekanik saat sınıfında kabul ediyoruz. saatin yanındaki kolu çevirerek, teknik olarak içindeki yay ( zemberek de denir) gerilerek çalışır. Otomatik saatlerde yine bu mekanizma bulunur, buna ek olarak kolun hareket etmesiyle ve yer çekimi ile bir kinetik enerji üretilir ,mekanizma kendi kendini kurar. Rotor denilen, çoğu zaman yarım ay şeklinde bir parça bu bilek hareketleriyle dönerek saate enerji sağlar. Saatleri satın alırken bu güç rezervi gibi kavramlar görürsünüz. Tissot Powermatic mekanizma 80 saat mesela. Saati bir kez kurma ile 80 saat çalışabildiğini gösterir. Quartz mekanizmalar zaten alışkın olduğumuz, gücünü pilden alan saat mekanizmaları. Daha derinlemesine inceleriz elbette şimdilik bu saatlere giriş gibi bir şey olsun 😃