KAPALI Otopark takipcilerinin Servis Kara listesi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

İstanbullu

Panpa
8 Eyl 2016
7,345
10,782
4,770
İstanbul
Marka
Hyundai
Merhaba
Aracınızı onarımı için güvenerek gittiğiniz ve sizi kazıklamaya çalışan firmaların isismlerini yazarsanız bir birimizinde aynı mağduriyeti yaşamaması adına iyi olur diye düşünüyorum.

Benim kendi kara listemi ve nedenlerini yazayım

Kadosan Üçel BRC : Facebook sayfalarından muhattap olduğum arkadaşlar, ellerinde aracıma göre filtre olduğunu belirtip servise çağırdı. Aracımın filtre resimlerini ve modelini göndermiş olmama rağmen beni 20 km yoldan getirip 60 dakika kapıda beklettikten sonra ellerinde araca uygun filtre olmadığını söyleyip geri gönderdiler.

Hyundai Kaynak : Arkadaşımın arabasına randevu verip , basit bir cam filmini çekemeyip 3 saate beklettikten sonra olay arkadaşım servisi terk etmiştir.
ikinci vukuatlari, Lpgli i10 için filtre montajını yapamamışlar, sıkıntı çıkarıp servis servis gezmesine sebeb olmuşlardır.

A2 BRC Bostancı: Lpg li aracımın Lpg bakımı için gittiğimde aracıma uygun filtre olmadığı için filtre temizliği yapıp 30 tl almışlardı. Fakat bana tanıtım yaptıkları her katkı maddesini aracıma boca edip beni ekstra ödeme yapmak zorunda bırakmışlardır. Yine çakallık yapıp aracımın hiç ihtiyacı olmadığı halde Damla soğutma sistemi satmaya çalışmışlardır.
 

Renard

Panpa
8 Eyl 2016
1,534
4,749
4,070
37
İstanbul
Marka
BMW
Speedy Haramirede Şubesi: Geçenlerde sol arka lastiğe çivi girdi. Ertesi gün bu özel servis aynı zamanda da lastikçi arkadaşlara gittim. Lastiği söküp yamasını yapıp gönderdiler. Ertesi gün tekrar basınç uyarısı aldım. Tekrar servise gittim. Yamayı düzgün yapamamışsınız dedim. nerden biliyorsunuz dediler. sökün görüşeceğiz dedim. Söktüler. kontrol ettiler. yamada kaçak var. Yamayı söküp tekrar fitilli olandan yaptılar gönderdiler.para da almadılar. para almasalar da iki akşamımı çaldılar. Boşa zaman kaybı. Bence önemli bir konu

Jantem Maslak: Powershop'un yönlendirmesiyle bir cumartesi bu adamlara gittim. Spoiler siparişi verdim. Ne zaman hazır olur zamanı siz söyleyin benim acelem yok yeter ki sorun çıkmasın uzun yoldan geleceğim dedim. çarşamba'ya gün verdiler. tamam dedim. salı aradım. yarın geliyorum var mı sıkıntı dedim. yok abi gelin dediler. ertesi gün işe arabayla gittim akşam da 1.5 saat yol tepip yerlerine gittim. beni görünce spoilerin gelmediğini farkettiler. imalatçıyı aradılar. spoileri adam yapmamış dahi. özür dilediler vs kıymeti yok dedim. sadece beni değil etrafımdaki modifikasyon meraklısı herkesi kaybettiniz benim için sorun yok. siz kaybettiniz dedim çıktım.
 
Son düzenleme:

kenblock

Panpa
Beta Programı
24 Ocak 2017
5,294
1
9,445
4,970
kocaeli
Lastikcileride bu konuya dahil edebilir miyiz ?

İzmit Sanayi yanındaki " Karlas Michelin "
Usta değil kasap olduklarından araçların bijonlarinin siyrilmasina neden oluyorlar komple porya değişiyor üstüne ustuk özür bile dilemiyorlar , suçlarını kabul etmiyorlar ... Biliyorsunuz böyle bir durumda teker kopar gider ....

Can güvenliğiniz için tercih etmeyin ...

Lenovo A7000-a cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

beytuhan

Asfalt Kurutucu
19 Eki 2016
44
28
595
Çok güzel bir onu gerçekten bende böyle bir konu açmak istiyordum isabet olmuş
MUSLUOĞLU BMW YETKİLİ SERVİSİ:Bunda yaklaşık 2 sene önce aracımı aldım ve egzozundan ince bir ses geliyordu aynı araçtan arkadaşımda vardı(F10) onun egzozunda bende ki gibi ince bir ses gelmiyordu neyse aracın disk balata değişimi vardı gittim Musluoğluna araç kabulde isteklerimi söyledim araç için 3-4 parçanın fiyatlarını merak etmiştim uygun olacağı takdirde değiştirecektim bir de egzozla olan ilgili şikayetimi ilettim ve evime geldim.Öğlene doğru bir beyfendi aradı ve aracın DPF nin tıkalı olduğunu değişmesi gerektiğini değişmeyeceği taktirde olacak şeyleri anlatmıştı tam hatırlamıyorum ama basınçla ilgili arabaya ciddi zarar verebilecek şeylerdi fiyat olarakta 7.500 tl gibi bir fiyat çıkardı,fiyatı duyunca yapmayın dedim doğal olarak beyfendi de yapılmadığı durumda olacak şeyleri tekrarlayarak açıkçası yaptırmam için üzerimde biraz baskı kurdu gibi neyse aracı almaya gittim faturayı elime aldığımda o fiyatını istediğim parçaların herbiri için 15 tl +KDV yazıyor sadece güldüm zaten aklımda egzoz var söyleyip polemiğe girmek istemedim aracı aldım eve gittim ertesi gün Bostancı Oto sanayiye gittim tanıdığımızın vasıtasıyla bi BMW özel servisiydi burası olayı anlattım ustayla bindik arabaya adam bi tapa gaz yaptı 'Ya kardeş hadisene dedi DPF tıkalı araba böyle gider mi' dedim abi bencede gitmez bi egzozcuya gittik o da bir şey bulamadı sonra geri geldik life kaldırdı arabayı egzoz borusunun bi yerini tuttu ses mes kalmadı ama bırakınca ses devam etti tabi dedi istersen çıkmacıdan al bi boru kaynak yapıyım dedi abi gerek var mı ki dedim güldü kardeşim sen bin arabana git bir şey olmaz bundan dedi 2 senedir sıkıntısız biniyorum şükür. Bi de araç kabulde bi bayan vardı pek bilgili gelmedi hatta bazı sorularımı telefonla arayıp bazı kişilere falan soruyordu bilmiyorum hala çalışıyor mu.Bakımdan sonra memnun olup olmadığımı aramışlardı olayları anlattım özür falan dilediler ama bence kabul edilebilir bir durum değildi bu yaşadığım bir dahada gitmedim zaten
ÖZTORUN OTO BMW YETKİLİ SERVİSİ: Musluoğlundaki memnuniyetsizliğimden dolayı geçen hafta aracımın bakımı için Öztorun otoya gittim.Araç kabuldeki Şahin bey le abartısız 45 dakika muhabbet ettik adam hiç sıkılmadan bütün sorularıma cevap verdi en son dedim kusura bakmayın 2 senedir gittim yetkili serviste böyle donanımlı kişiler yoktu dayanamadım sordum bütün sorularımı güldük, olur mu nedemek dedi hatta sağolsun ne kadar titiz olduğumu anladı özel cep numarasını verdi takıldığınız her şey için rahatsız edebileceğimi söyledi aracımın bakımını da yaptılar çok memnun kaldım gerçekten ve aracı almaya gittiğimde bi paket içinde yaklaşık 15 tane Öztorun oto baskılı ıslak mendil paketi koymuşlardı aracımın içine Şahin bey sağolsun birde deri anahtarlık takmış belki ucuz şeylerdir bilmiyorum ama cidden çok hoşuma gitti bu ikramları ve karşılanmam her gören yetkilinin hoş geldiniz demesi vs herşeyiyle çok daha iyiydi gitmeden önce araştırmıştım bir iki şikayet bulmuştum ama ben çok memnun kaldım yazın aracımı bir daha götüreceğim bakım için inşallah bozmazlar hep böyle devam ederler
 

TheMachinist

Profesör
9 Eyl 2016
194
381
1,335
Sivas İnoto Hyundai Servisine arabanın 15.000 km bakımı için gittim . araca gerekenleri yaptılar ilaveten araçta oluşan bazı sorunları bildirmeme rağmen hiç bir şekilde ilgilenmemişler. üstelik ''hemen bakalım abi '' demelerine rağmen. motor suyu ve antifiriz eksilmişti tamamlayın dedim. bıraktığım seviyede aldım. üstelik parasını da almışlar. neyse dedik, aradan bir kaç ay sonra tesadüf ki sivasta ufak bir kaza yaptım araç servise çekildi. bir hafta boyunca tamir onarım yapıldı. el kadar göçük için çamurluğum değişti fakat yamulan jantım değişmeyip onarım gördü. üstelik janttaki basınç sensörü arızalı halde geri takılmış. bunu kaskoya bağladılar. kasko şirketi de axa sigorta. velhasıl bundan sonra ne sivas inotoya mecbur kalmadıkça uğrarım ne de axa şirketinden GENİŞLETİLMİŞ kasko adı altında satılan ve 80 bin tl lik aracın ufacık çamurluk hasarı yüzünden değişim verip yamulan jantı onararak geri takan , daha hayati bir parçayı değiştirmeyen bir kasko paketini alırım.


Kayseri inoto: 30.000 km bakımı için randevu almaya gittiğimden aracı bakım sonrası teslim alana kadar ilgi ve alakalarını eksik etmeden, her sorunumu can kulağıyla dinleyip hepsine çözüm bulan çalışanlarına da teşekkür ederim. kaskonun bana itelediği arızalı basınç sensörünü cebimden değiştirmek zorunda kaldım fakat tekrar eden sorunda ücretsiz değişim yapabileceklerini söylediler. ayrıca derisinde deformasyon olan vites topuzumu da garantiden değiştirdiler.

DİPÇE : iki bayi de aynı firmaya aittir.
 

Sailor

Kaptan
Beta Programı
6 Kas 2016
12,004
26,074
6,520
istanbul
Marka
Nissan
Çok güzel bir onu gerçekten bende böyle bir konu açmak istiyordum isabet olmuş
MUSLUOĞLU BMW YETKİLİ SERVİSİ:Bunda yaklaşık 2 sene önce aracımı aldım ve egzozundan ince bir ses geliyordu aynı araçtan arkadaşımda vardı(F10) onun egzozunda bende ki gibi ince bir ses gelmiyordu neyse aracın disk balata değişimi vardı gittim Musluoğluna araç kabulde isteklerimi söyledim araç için 3-4 parçanın fiyatlarını merak etmiştim uygun olacağı takdirde değiştirecektim bir de egzozla olan ilgili şikayetimi ilettim ve evime geldim.Öğlene doğru bir beyfendi aradı ve aracın DPF nin tıkalı olduğunu değişmesi gerektiğini değişmeyeceği taktirde olacak şeyleri anlatmıştı tam hatırlamıyorum ama basınçla ilgili arabaya ciddi zarar verebilecek şeylerdi fiyat olarakta 7.500 tl gibi bir fiyat çıkardı,fiyatı duyunca yapmayın dedim doğal olarak beyfendi de yapılmadığı durumda olacak şeyleri tekrarlayarak açıkçası yaptırmam için üzerimde biraz baskı kurdu gibi neyse aracı almaya gittim faturayı elime aldığımda o fiyatını istediğim parçaların herbiri için 15 tl +KDV yazıyor sadece güldüm zaten aklımda egzoz var söyleyip polemiğe girmek istemedim aracı aldım eve gittim ertesi gün Bostancı Oto sanayiye gittim tanıdığımızın vasıtasıyla bi BMW özel servisiydi burası olayı anlattım ustayla bindik arabaya adam bi tapa gaz yaptı 'Ya kardeş hadisene dedi DPF tıkalı araba böyle gider mi' dedim abi bencede gitmez bi egzozcuya gittik o da bir şey bulamadı sonra geri geldik life kaldırdı arabayı egzoz borusunun bi yerini tuttu ses mes kalmadı ama bırakınca ses devam etti tabi dedi istersen çıkmacıdan al bi boru kaynak yapıyım dedi abi gerek var mı ki dedim güldü kardeşim sen bin arabana git bir şey olmaz bundan dedi 2 senedir sıkıntısız biniyorum şükür. Bi de araç kabulde bi bayan vardı pek bilgili gelmedi hatta bazı sorularımı telefonla arayıp bazı kişilere falan soruyordu bilmiyorum hala çalışıyor mu.Bakımdan sonra memnun olup olmadığımı aramışlardı olayları anlattım özür falan dilediler ama bence kabul edilebilir bir durum değildi bu yaşadığım bir dahada gitmedim zaten
ÖZTORUN OTO BMW YETKİLİ SERVİSİ: Musluoğlundaki memnuniyetsizliğimden dolayı geçen hafta aracımın bakımı için Öztorun otoya gittim.Araç kabuldeki Şahin bey le abartısız 45 dakika muhabbet ettik adam hiç sıkılmadan bütün sorularıma cevap verdi en son dedim kusura bakmayın 2 senedir gittim yetkili serviste böyle donanımlı kişiler yoktu dayanamadım sordum bütün sorularımı güldük, olur mu nedemek dedi hatta sağolsun ne kadar titiz olduğumu anladı özel cep numarasını verdi takıldığınız her şey için rahatsız edebileceğimi söyledi aracımın bakımını da yaptılar çok memnun kaldım gerçekten ve aracı almaya gittiğimde bi paket içinde yaklaşık 15 tane Öztorun oto baskılı ıslak mendil paketi koymuşlardı aracımın içine Şahin bey sağolsun birde deri anahtarlık takmış belki ucuz şeylerdir bilmiyorum ama cidden çok hoşuma gitti bu ikramları ve karşılanmam her gören yetkilinin hoş geldiniz demesi vs herşeyiyle çok daha iyiydi gitmeden önce araştırmıştım bir iki şikayet bulmuştum ama ben çok memnun kaldım yazın aracımı bir daha götüreceğim bakım için inşallah bozmazlar hep böyle devam ederler
Musluoglu mazda aldi bende gittim bakima denedim ama baktim bihaberler ciktim hala berbatlar bahsettiginiz sekilde.
 

bt

Takipçi
Destekçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,042
7
51,377
6,820
Kocaeli
Marka
Opel
Lastikcileride bu konuya dahil edebilir miyiz ?

İzmit Sanayi yanındaki " Karlas Michelin "
Usta değil kasap olduklarından araçların bijonlarinin siyrilmasina neden oluyorlar komple porya değişiyor üstüne ustuk özür bile dilemiyorlar , suçlarını kabul etmiyorlar ... Biliyorsunuz böyle bir durumda teker kopar gider ....

Can güvenliğiniz için tercih etmeyin ...

Lenovo A7000-a cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
+1
Zamanında kendi lastikçimde bir yoğunluk olduğu için abi bugün ilgilenemeyeceğiz demişti, basit bir rot&balans ayarı için tam hatırlamamakla beraber 200-250 lira fiyat çekmişlerdi 2 yıl önce. Yanlış mı anladım deyip bir daha sordum. Sonra arabama bindim gittim.
 

kenblock

Panpa
Beta Programı
24 Ocak 2017
5,294
1
9,445
4,970
kocaeli
+1
Zamanında kendi lastikçimde bir yoğunluk olduğu için abi bugün ilgilenemeyeceğiz demişti, basit bir rot&balans ayarı için tam hatırlamamakla beraber 200-250 lira fiyat çekmişlerdi 2 yıl önce. Yanlış mı anladım deyip bir daha sordum. Sonra arabama bindim gittim.
Birkaç dükkan ilerisinde Dunlop var iyidir , birkaç katlı lastik oteli var yukarıda Petlas ta bulunuyor . Korfezdeki diğer dukkanlarindada lassa ve Bridgestone var . Hunter marka rot balans cihazları var yardımcı olurlar ...

Lenovo A7000-a cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
  • Beğeni
Tepkiler: Porsche ve bt

bt

Takipçi
Destekçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,042
7
51,377
6,820
Kocaeli
Marka
Opel
Birkaç dükkan ilerisinde Dunlop var iyidir , birkaç katlı lastik oteli var yukarıda Petlas ta bulunuyor . Korfezdeki diğer dukkanlarindada lassa ve Bridgestone var . Hunter marka rot balans cihazları var yardımcı olurlar ...

Lenovo A7000-a cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yeni Gölcük yolu sanayi ışıklarının orada İzmit Rot Balans diye bir lastikçi var. Eskiden Bridgestone bayiiydi, şimdi Petlas oldu. Benim lastikçim orasıdır. İlk lastiği ve jantları oradan aldım. Başka ürünleri tercih etsem bile oranın işçiliği çok iyidir, detaylı test sürüşüne de çıkar öyle teslim ederler. Kendimdeki titizliği oradaki ustada görürüm. Lastikleri tercih etmeseniz bile hizmetini tavsiye ederim.
 

ShadoWalkn

Panpa
27 Eyl 2016
1,423
2,430
2,570
İstanbul
Çok güzel bir onu gerçekten bende böyle bir konu açmak istiyordum isabet olmuş
MUSLUOĞLU BMW YETKİLİ SERVİSİ:Bunda yaklaşık 2 sene önce aracımı aldım ve egzozundan ince bir ses geliyordu aynı araçtan arkadaşımda vardı(F10) onun egzozunda bende ki gibi ince bir ses gelmiyordu neyse aracın disk balata değişimi vardı gittim Musluoğluna araç kabulde isteklerimi söyledim araç için 3-4 parçanın fiyatlarını merak etmiştim uygun olacağı takdirde değiştirecektim bir de egzozla olan ilgili şikayetimi ilettim ve evime geldim.Öğlene doğru bir beyfendi aradı ve aracın DPF nin tıkalı olduğunu değişmesi gerektiğini değişmeyeceği taktirde olacak şeyleri anlatmıştı tam hatırlamıyorum ama basınçla ilgili arabaya ciddi zarar verebilecek şeylerdi fiyat olarakta 7.500 tl gibi bir fiyat çıkardı,fiyatı duyunca yapmayın dedim doğal olarak beyfendi de yapılmadığı durumda olacak şeyleri tekrarlayarak açıkçası yaptırmam için üzerimde biraz baskı kurdu gibi neyse aracı almaya gittim faturayı elime aldığımda o fiyatını istediğim parçaların herbiri için 15 tl +KDV yazıyor sadece güldüm zaten aklımda egzoz var söyleyip polemiğe girmek istemedim aracı aldım eve gittim ertesi gün Bostancı Oto sanayiye gittim tanıdığımızın vasıtasıyla bi BMW özel servisiydi burası olayı anlattım ustayla bindik arabaya adam bi tapa gaz yaptı 'Ya kardeş hadisene dedi DPF tıkalı araba böyle gider mi' dedim abi bencede gitmez bi egzozcuya gittik o da bir şey bulamadı sonra geri geldik life kaldırdı arabayı egzoz borusunun bi yerini tuttu ses mes kalmadı ama bırakınca ses devam etti tabi dedi istersen çıkmacıdan al bi boru kaynak yapıyım dedi abi gerek var mı ki dedim güldü kardeşim sen bin arabana git bir şey olmaz bundan dedi 2 senedir sıkıntısız biniyorum şükür. Bi de araç kabulde bi bayan vardı pek bilgili gelmedi hatta bazı sorularımı telefonla arayıp bazı kişilere falan soruyordu bilmiyorum hala çalışıyor mu.Bakımdan sonra memnun olup olmadığımı aramışlardı olayları anlattım özür falan dilediler ama bence kabul edilebilir bir durum değildi bu yaşadığım bir dahada gitmedim zaten
ÖZTORUN OTO BMW YETKİLİ SERVİSİ: Musluoğlundaki memnuniyetsizliğimden dolayı geçen hafta aracımın bakımı için Öztorun otoya gittim.Araç kabuldeki Şahin bey le abartısız 45 dakika muhabbet ettik adam hiç sıkılmadan bütün sorularıma cevap verdi en son dedim kusura bakmayın 2 senedir gittim yetkili serviste böyle donanımlı kişiler yoktu dayanamadım sordum bütün sorularımı güldük, olur mu nedemek dedi hatta sağolsun ne kadar titiz olduğumu anladı özel cep numarasını verdi takıldığınız her şey için rahatsız edebileceğimi söyledi aracımın bakımını da yaptılar çok memnun kaldım gerçekten ve aracı almaya gittiğimde bi paket içinde yaklaşık 15 tane Öztorun oto baskılı ıslak mendil paketi koymuşlardı aracımın içine Şahin bey sağolsun birde deri anahtarlık takmış belki ucuz şeylerdir bilmiyorum ama cidden çok hoşuma gitti bu ikramları ve karşılanmam her gören yetkilinin hoş geldiniz demesi vs herşeyiyle çok daha iyiydi gitmeden önce araştırmıştım bir iki şikayet bulmuştum ama ben çok memnun kaldım yazın aracımı bir daha götüreceğim bakım için inşallah bozmazlar hep böyle devam ederler
Yanlız Musluoğlu doğru demiş. DPF tam tıkandığı takdirde zaten uyarısını veriyor ve motoru korumaya alıyor hatta sallantılı çalışma falan yapıyor. Yürümüyor.

DPF'nin tıkanmaması için ortalama her 5000 km'de bir 100 - 150 km bir mesafe içinde sürekli düşük vites yüksek devirle gidilmesi gerekiyor. Atıyorum 100 km hızla 3 viteste devir bandı 3500 - 4000d/d'nın altına inmeyecek şekilde kullanmak gerekiyor (vitesi manuele alıp). Bu da DPF üzerinde biriken partiküllerin yanarak tahliyesinin yapılması ve temizlenmesi demektir ki yapılmadığı zaman DPF değişimine gidiyor dediğim gibi. Motorda da sorun çıkartabiliyor ki motorda sorun çıkartırsa arıza durumuna göre 2 katına çıkabilir fiyat. Temizleteyim dersen 300 - 400₺ verirsin ama 2000 - 3000 km sonra tekrar dolar.

Bu zamana kadar yapmadıysan bunu muhakkak yap. Atıyorum çık TEM'e geç orta şeride bu şekilde Silivri'ye git gel.
 
Son düzenleme:

stan

Rahmi Tanır
Panpa
8 Eyl 2016
1,719
1
6,482
4,070
36
İzmir
Marka
Alfa Romeo
RS Servis
2 yıl önceki kaskomun mini onarım anlaşması bunlardaydı. Manisa şubelerine gittim, tampondaki çiziklere mini onarım yapsınlar diye. Şerefsizler "yok, parça boya yaparsak bu sırıtır, biz bunu tam boyayalım, sadece 400tl alalım" dediler. Yani kaskomun sağladığı bedava hizmet için benden 400tl talep ettiler. Bunları firma yetkilisine şikayet ettim. Onlar da benim konumla ilgilenene kadar benim kasko sürem doldu.
O saatten beri kasko yaparken mini onarım anlaşmalı servisin RS olmamasına dikkat ederim.
 

beytuhan

Asfalt Kurutucu
19 Eki 2016
44
28
595
Yanlız Musluoğlu doğru demiş. DPF tam tıkandığı takdirde zaten uyarısını veriyor ve motoru korumaya alıyor hatta sallantılı çalışma falan yapıyor. Yürümüyor.

DPF'nin tıkanmaması için ortalama her 5000 km'de bir 100 - 150 km bir mesafe içinde sürekli düşük vites yüksek devirle gidilmesi gerekiyor. Atıyorum 100 km hızla 3 viteste devir bandı 3500 - 4000d/d'nın altına inmeyecek şekilde kullanmak gerekiyor (vitesi manuele alıp). Bu da DPF üzerinde biriken partiküllerin yanarak tahliyesinin yapılması ve temizlenmesi demektir ki yapılmadığı zaman DPF değişimine gidiyor dediğim gibi. Motorda da sorun çıkartabiliyor ki motorda sorun çıkartırsa arıza durumuna göre 2 katına çıkabilir fiyat. Temizleteyim dersen 300 - 400₺ verirsin ama 2000 - 3000 km sonra tekrar dolar.

Bu zamana kadar yapmadıysan bunu muhakkak yap. Atıyorum çık TEM'e geç orta şeride bu şekilde Silivri'ye git gel.
Abi DPF nin uyarı verdiğini bildiğim için zaten yaptırmadım ama tamam yapın deseydim durduk yere 7.500 tl kaktıracaklardı ki çoğu zaman olduğu gibi evham yapmışım :) Pasif temizleme işlemini en son 1.5 sene önce yapmıştım 15 dk 3000 rpm de sürerek bayağı bi zaman geçti evet yakın zamanda bi İzmit taraflarına gideyim diyorum İstanbul tarafında pek sağlıklı yapabileceğimi düşünmüyorum malum trafik
 
  • Beğeni
Tepkiler: Porsche

ShadoWalkn

Panpa
27 Eyl 2016
1,423
2,430
2,570
İstanbul
Abi DPF nin uyarı verdiğini bildiğim için zaten yaptırmadım ama tamam yapın deseydim durduk yere 7.500 tl kaktıracaklardı ki çoğu zaman olduğu gibi evham yapmışım :) Pasif temizleme işlemini en son 1.5 sene önce yapmıştım 15 dk 3000 rpm de sürerek bayağı bi zaman geçti evet yakın zamanda bi İzmit taraflarına gideyim diyorum İstanbul tarafında pek sağlıklı yapabileceğimi düşünmüyorum malum trafik
Tamam DPF uyarı veriyorda tamamen tıkandığı, artık işlevini yerine getiremeyeceği zaman uyarı veriyor. Onun dışında bak ben tıkanıyorum, tıkanacağım diye uyarı vermez. O uyarıyı alırsan 7.500 TL net sıkışmış demektir bunu anlatıyorum.

15 dakika yetmez, 3000d/d yetmez. Özetle kabaca şimdiye kadar hiç yapılmamış diyebiliriz. Bildiğim kadarıyla arabanda 100.000 km'nin üstünde. Tavsiyem acil olarak ilk etapta en az 250 km yolu en az 3500 - 4000 d/d ile gitmen. İstanbul'da nerede oturduğunu bilmiyorum ama sanırım Anadolu, ben senin yerinde olsam İzmit taraflarına gidip gelmem. Kamyonu, tırı istediğin randımanı elde edebilmen mümkün değil. Depoyu Shell VPower Nitro+ ile doldur tamamen, sonra İzmit Kartepe çıkışına kadar normal git, sonra trafik yoğunluğu ciddi anlamda azalıyor zaten. Bolu çıkışına kadar dediğim şekilde git ve dönerken de Kartepe'ye kadar o şekilde dön.

Bunu da 5000 km'de bir yaparsan kafan rahat eder. Yoksa DPF illa değişecekte, atıyorum 250.000 - 300.000 km gitmesi gereken şeyi 150.000 km'de değiştirmek mantıksızlıktan başka bir şey olmaz.
 
Son düzenleme:

beytuhan

Asfalt Kurutucu
19 Eki 2016
44
28
595
Tamam DPF uyarı veriyorda tamamen tıkandığı, artık işlevini yerine getiremeyeceği zaman uyarı veriyor. Onun dışında bak ben tıkanıyorum, tıkanacağım diye uyarı vermez. O uyarıyı alırsan 7.500 TL net sıkışmış demektir bunu anlatıyorum.

15 dakika yetmez, 3000d/d yetmez. Özetle kabaca şimdiye kadar hiç yapılmamış diyebiliriz. Bildiğim kadarıyla arabanda 100.000 km'nin üstünde. Tavsiyem acil olarak ilk etapta en az 250 km yolu en az 3500 - 4000 d/d ile gitmen. İstanbul'da nerede oturduğunu bilmiyorum ama sanırım Anadolu, ben senin yerinde olsam İzmit taraflarına gidip gelmem. Kamyonu, tırı istediğin randımanı elde edebilmen mümkün değil. Depoyu Shell VPower Nitro+ ile doldur tamamen, sonra İzmit Kartepe çıkışına kadar normal git, sonra trafik yoğunluğu ciddi anlamda azalıyor zaten. Bolu çıkışına kadar dediğim şekilde git ve dönerken de Kartepe'ye kadar o şekilde dön.

Bunu da 5000 km'de bir yaparsan kafan rahat eder. Yoksa DPF illa değişecekte, atıyorum 250.000 - 300.000 km gitmesi gereken şeyi 150.000 km'de değiştirmek mantıksızlıktan başka bir şey olmaz.
Kocaeli Gebze de oturuyorum abi İzmit otoban güzel oluyo tır kamyon falan çok sıkıştırmıyor.Bu taraflara gelirsen beklerim :)
Aracım 115k km de açıkçası daha erken diyip yapmıyordum ama pek de erken değil geçen bi forum okurken 80 binde 3.20d dpf değiştirdiğini okudum.Ben yakıtı Opet ten alıyorum abi aynı istasyon aynı pompa 2 senedir değişmez Shell VPower Nitro+ yı neden önerdin bi de deponun fulllenmesinin bi amacı var mı ?
 
  • Beğeni
Tepkiler: Porsche

ibougur

Reis
8 Eyl 2016
2,257
4,523
5,020
29
İstanbul
Çok güzel bir onu gerçekten bende böyle bir konu açmak istiyordum isabet olmuş
MUSLUOĞLU BMW YETKİLİ SERVİSİ:Bunda yaklaşık 2 sene önce aracımı aldım ve egzozundan ince bir ses geliyordu aynı araçtan arkadaşımda vardı(F10) onun egzozunda bende ki gibi ince bir ses gelmiyordu neyse aracın disk balata değişimi vardı gittim Musluoğluna araç kabulde isteklerimi söyledim araç için 3-4 parçanın fiyatlarını merak etmiştim uygun olacağı takdirde değiştirecektim bir de egzozla olan ilgili şikayetimi ilettim ve evime geldim.Öğlene doğru bir beyfendi aradı ve aracın DPF nin tıkalı olduğunu değişmesi gerektiğini değişmeyeceği taktirde olacak şeyleri anlatmıştı tam hatırlamıyorum ama basınçla ilgili arabaya ciddi zarar verebilecek şeylerdi fiyat olarakta 7.500 tl gibi bir fiyat çıkardı,fiyatı duyunca yapmayın dedim doğal olarak beyfendi de yapılmadığı durumda olacak şeyleri tekrarlayarak açıkçası yaptırmam için üzerimde biraz baskı kurdu gibi neyse aracı almaya gittim faturayı elime aldığımda o fiyatını istediğim parçaların herbiri için 15 tl +KDV yazıyor sadece güldüm zaten aklımda egzoz var söyleyip polemiğe girmek istemedim aracı aldım eve gittim ertesi gün Bostancı Oto sanayiye gittim tanıdığımızın vasıtasıyla bi BMW özel servisiydi burası olayı anlattım ustayla bindik arabaya adam bi tapa gaz yaptı 'Ya kardeş hadisene dedi DPF tıkalı araba böyle gider mi' dedim abi bencede gitmez bi egzozcuya gittik o da bir şey bulamadı sonra geri geldik life kaldırdı arabayı egzoz borusunun bi yerini tuttu ses mes kalmadı ama bırakınca ses devam etti tabi dedi istersen çıkmacıdan al bi boru kaynak yapıyım dedi abi gerek var mı ki dedim güldü kardeşim sen bin arabana git bir şey olmaz bundan dedi 2 senedir sıkıntısız biniyorum şükür. Bi de araç kabulde bi bayan vardı pek bilgili gelmedi hatta bazı sorularımı telefonla arayıp bazı kişilere falan soruyordu bilmiyorum hala çalışıyor mu.Bakımdan sonra memnun olup olmadığımı aramışlardı olayları anlattım özür falan dilediler ama bence kabul edilebilir bir durum değildi bu yaşadığım bir dahada gitmedim zaten
ÖZTORUN OTO BMW YETKİLİ SERVİSİ: Musluoğlundaki memnuniyetsizliğimden dolayı geçen hafta aracımın bakımı için Öztorun otoya gittim.Araç kabuldeki Şahin bey le abartısız 45 dakika muhabbet ettik adam hiç sıkılmadan bütün sorularıma cevap verdi en son dedim kusura bakmayın 2 senedir gittim yetkili serviste böyle donanımlı kişiler yoktu dayanamadım sordum bütün sorularımı güldük, olur mu nedemek dedi hatta sağolsun ne kadar titiz olduğumu anladı özel cep numarasını verdi takıldığınız her şey için rahatsız edebileceğimi söyledi aracımın bakımını da yaptılar çok memnun kaldım gerçekten ve aracı almaya gittiğimde bi paket içinde yaklaşık 15 tane Öztorun oto baskılı ıslak mendil paketi koymuşlardı aracımın içine Şahin bey sağolsun birde deri anahtarlık takmış belki ucuz şeylerdir bilmiyorum ama cidden çok hoşuma gitti bu ikramları ve karşılanmam her gören yetkilinin hoş geldiniz demesi vs herşeyiyle çok daha iyiydi gitmeden önce araştırmıştım bir iki şikayet bulmuştum ama ben çok memnun kaldım yazın aracımı bir daha götüreceğim bakım için inşallah bozmazlar hep böyle devam ederler
Öztorun otoyu ailecek tanırız ve araçlarımızı bizde orada servise yolluyoruz çok dürüst insanlar dediğiniz gibi işlerini iyi yapıyorlar tavsiye ederim herkese
 

ShadoWalkn

Panpa
27 Eyl 2016
1,423
2,430
2,570
İstanbul
Kocaeli Gebze de oturuyorum abi İzmit otoban güzel oluyo tır kamyon falan çok sıkıştırmıyor.Bu taraflara gelirsen beklerim :)
Aracım 115k km de açıkçası daha erken diyip yapmıyordum ama pek de erken değil geçen bi forum okurken 80 binde 3.20d dpf değiştirdiğini okudum.Ben yakıtı Opet ten alıyorum abi aynı istasyon aynı pompa 2 senedir değişmez Shell VPower Nitro+ yı neden önerdin bi de deponun fulllenmesinin bi amacı var mı ?
Bende daha önce 20d kullandım. Opet'i birçok farklı yerden denemişliğim var (Bodrum, Köyceğiz, İstanbul, Ankara, Antalya, Aydın, İzmit - Körfez), işin özü benzinlide de, dizelde de traktör gibi çalıştırdı. Menzil belki 60 - 70 km daha uzun Opet'te ama performansı da biraz düşük oluyor. En güzel Eco Pro modda anlıyorsun bunu.

O yüzden uzun yıllardır Shell kullanırım. Shell kullandığım için önermedim ama Shell yakıtlarında traktör gibi çalışmıyor araba, artı normal performansı neyse onu veriyor. Bu da Shell'in yakıtlarının daha iyi yandığını gösterir. Daha iyi yanma, daha iyi performans demek ve DPF'nin daha iyi yanması dolayısıyla daha iyi temizlenmesi demek.
 
Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım