ÖTV İndirimli aracın satılması (Acil !)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ardatunca

Profesör
103
30
Öncelikle iyi geceler arkadaşlar.. Soru konu başlığında belli ÖTV indirimiyle alınan bi arabanın 5 yıl dolmadan raporsuz birine satılması internette araştırdım bulduğum sonuçlar:
* Devletin ödediği ÖTV miktarını tekrar alması
*ÖTV yi alırken sizin arabanızı kaça sattığınıza bakmaması sadece o dönemde ödediği ÖTV miktarını istiyormuş
Bu işlerde yetkili veya bu olayı yapmış arkadaşlardan durumun nasıl gittiğini anlatmalarını isteyeceğim işlemler hızlı olur mu internette bulduğum bilgiler doğru mu.. Cevaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler..

araştırmanız doğru ötv yi ödeyip öyle satıyorsunuz ama ötv aracı aldığınız zamanki öteve değil satmak istediğiniz zamanki ötv oranıyla hesaplanıyor ´´ ilk iktisaptaki matrah üzerinden, satış veya devir sonrası yeni kayıt ve tescil tarihindeki orana göre, bu tarihte tarh ve tahakkuku yapılarak ÖTV tahsil edilir´´ madde bu ve buna göre şimdi satarsanız yeni ötv oranlarından etkilenirsiniz bu da elinize neredeyse hiç para kalmaması demek :)

Araci 5 yil icinde satmak zorunda kalirsaniz raporlu birine satabilirsiniz
raporlu birine satılması durumunda herhangi bir ötv ödeme durumu olmuyor sanırsam

araştırmanız doğru ötv yi ödeyip öyle satıyorsunuz ama ötv aracı aldığınız zamanki öteve değil satmak istediğiniz zamanki ötv oranıyla hesaplanıyor ´´ ilk iktisaptaki matrah üzerinden, satış veya devir sonrası yeni kayıt ve tescil tarihindeki orana göre, bu tarihte tarh ve tahakkuku yapılarak ÖTV tahsil edilir´´ madde bu ve buna göre şimdi satarsanız yeni ötv oranlarından etkilenirsiniz bu da elinize neredeyse hiç para kalmaması demek :)
bende arabanın faturasındaki oranı alıyor diye okudum ama bir daha inceleyeyim teşekkürler zaten dediğiniz gibi olursa evet elimizde para kalmıyor :)

Akrabamız da satmaya niyetlenmişti araştırdığımız kadarıyla fatura üzerinde yapılan ötv indirimi kadar ötv ödenip satılabiliniyordu. Değişmiş ya da yanlış da olabilir araştırmak da fayda var.

bende araştırdığımda fatura üzerindeki oranı geri ödüyoruz diye buldum ama aksine pek rastlamadım zaten öyle olması daha mantıklı ama burası türkiye olduğu için güvenemiyorumda

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...