KAPALI Panamera , porsche deneyimi sunar mi ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

inzfatih

Fatih
Panpa
2,221
Marka
Porsche
guzel seyler oluyor, bmw'ye bir arkadasim talip oldu, bu kadar ozel bir araba galeride yada internet ilaninda olmasi gereken fiyata gitmezdi, hastasini buldu.. Daha satisi yapmadim, ama artik araba gidecek diyebiliriz.. Tam zamaninda oldu cunku bebek bekledigimiz icin daha buyuk bisey alsak mi diye dusunuyordum.. suan aklimda uzun zamandir dusundugum porsche panamera 4s var, ellerinde bir arac varmis orta donanimda, beklemem gerekmeyecek.. yalniz evdeki baskin gucler (esim ve karnindaki bebek- dolayisiyla 2 oya karsi 1 oyla kaybediyorum) bmw 5 serisi alip yaninda mini cooper s almayi, ford kayi satmayi uygun goruyorlar.

Bmw servisinden ve kullandigim motordan cok memnunum, 540i'de ayni motor oldugundan ve M5'in vergisi ve kaskosu beni uzeceginden 540i dusundum. Diger taraftan porsche 911 cok begendigim ama hem kasko vergi durumlari hemde cocuk nedeniyle hic sahip olamayacagim bir arac. panamera da porsche deneyimi yasanabilir mi yada ne kadar yasanabilir bilmiyorum. panamera testi yapmis deneyimi olan birileri varsa cok makbule gececektir, Belki @sinan panamera kullanmistir, yada baska bir youtuber'dan izlemissinizdir belki, tavsiyeleri bekliyorum.

9787a6514a72b3f98c6bf6ba6efc

Ekli dosyalar

• 9787a6514a72b3f98c6bf6ba6efc.jpg
    9787a6514a72b3f98c6bf6ba6efc.jpg
    422.4 KB · Görüntüleme: 135
    422.4 KB · Görüntüleme: 124
    422.4 KB · Görüntüleme: 127
Dogru bir konuya degindiniz, luks segment bir araci borcla yada butun birikimle almanin zaten bir mantigi olmazdi.
O konuda esim cok pimpiriklidir, ben istesem bile kredi cekmeme yada butun parami bi arabaya yatirmama izin vermez (kaldi ki benim gozum kararir, bir ferrari FF gorunce varimi yogumu feda etmek istemistim) (cok mu kilibik gorundu oradan bilemiyorum :D ) ozel sigortamiz var, onun disinda ozel sektorde calistigimiz icin ne olur ne olmaz diye olasi bir kriz ani icin birikimimiz mevcut.
Kılıbıklık değilde aile olmak diyelim :) 5.40+Mini almak bence daha mantıklı. Şehiriçi yollardan gemi kullanmak zorunda kalmazsınız hemde daha az masraf.

https://www.sahibinden.com/ilan/vas...g-4-matic-amg-designo-boyasiz-591931795/detay
S63 AMG ile tüm istediklerinizi yerine getirebilirsiniz diye düşünüyorum

1) Aracı satın alacak kişi Türkiye'de yaşamıyor
2) V8 motoru maliyet sebebiyle istemiyor (önceki mesajlarında detayı mevcut)
3) 2 adet araba arasında kalmış ve bunların biri Mercedes değil :D
4) Bence aileni ikna edip Peugeot 5008'i sattırarak bir E39 M5 aldırabilirsin, üstüne para da kalır ;)

Son düzenleme:
1) Aracı satın alacak kişi Türkiye'de yaşamıyor
2) V8 motoru maliyet sebebiyle istemiyor (önceki mesajlarında detayı mevcut)
3) 2 adet araba arasında kalmış ve bunların biri Mercedes değil :D
4) Bence aileni ikna edip Peugeot 5008'i sattırarak bir E39 M5 aldırabilirsin, üstüne para da kalır ;)
1- az önce öğrendim türkiyede yaşamadığını
2- anladım onu fakat performansı gözettiği için söyledim
3- evet mercedes değil,tr de olduğunu düşünerek yazmıştım
4- sattığımız jeepin parasının üstüne 20 bin koyup m5 alabilirim fakat ,yılın 8 ayı türkiyede olmadığımdan arabanın yatmasının garajda mantığı yok, yaşadığım yerde de m5 in hakkı yollar olmadığı için okulumun bitmesini bekliyorum.:cool:
5-5008 bana ait değil o yüzden satamam :D:D:D

Son düzenleme:
Bence Porsche muhakkak birşeyler katmıştır o arabaya. Bir abimizde yeni kasası var gayet mutlu mesut biniyor. Arka bagaj da 5 ten muhtemelen daha kullanışlıdır. Sadece konuşma fırsatımız oldu binmedim araca. Ama benim kombinim şu şekilde olurdu (Tr şartlarında şiddetli zenginlik içerir) 6 GT+Macan. Tabi iki araçta üst segment ve fiyatta olunca Polonyada dahi olsa vergiler coşabilir

guzel seyler oluyor, bmw'ye bir arkadasim talip oldu, bu kadar ozel bir araba galeride yada internet ilaninda olmasi gereken fiyata gitmezdi, hastasini buldu.. Daha satisi yapmadim, ama artik araba gidecek diyebiliriz.. Tam zamaninda oldu cunku bebek bekledigimiz icin daha buyuk bisey alsak mi diye dusunuyordum.. suan aklimda uzun zamandir dusundugum porsche panamera 4s var, ellerinde bir arac varmis orta donanimda, beklemem gerekmeyecek.. yalniz evdeki baskin gucler (esim ve karnindaki bebek- dolayisiyla 2 oya karsi 1 oyla kaybediyorum) bmw 5 serisi alip yaninda mini cooper s almayi, ford kayi satmayi uygun goruyorlar.

Bmw servisinden ve kullandigim motordan cok memnunum, 540i'de ayni motor oldugundan ve M5'in vergisi ve kaskosu beni uzeceginden 540i dusundum. Diger taraftan porsche 911 cok begendigim ama hem kasko vergi durumlari hemde cocuk nedeniyle hic sahip olamayacagim bir arac. panamera da porsche deneyimi yasanabilir mi yada ne kadar yasanabilir bilmiyorum. panamera testi yapmis deneyimi olan birileri varsa cok makbule gececektir, Belki @sinan panamera kullanmistir, yada baska bir youtuber'dan izlemissinizdir belki, tavsiyeleri bekliyorum.

9787a6514a72b3f98c6bf6ba6efc
abi boşver bmwyi felan git bi porsche al gitsin arka koltuklar gayet geniş neden böyle düşünüyonuzki büyük bir insan sığar türkiyede arka koltuklular var orda varmı bilmem ama varsa arka koltuklar yeter sen boşver porsche al gitsin aga bmw yi miniyi boşver al gitsin

Hocam ilk şıkta neden iki araç var? Masraflı olmaz mı?
Aslinda sehir icinde kisa mesafe icin kullandigimiz bir ford ka var, onu da guncelleyip daha zevkli surusu olan ama gene park sorunu olmayacak bir alternatif olarak mini cooper s ile onu degistirmeyi dusunduk. Aslinda uzun zamandir dusunuyorduk ta hep erteliyorum. Ford ka gercekten cok ekonomik ve atmosferik olmasi nedeniyle ne kadar zorlarsan zorla cok yakmiyor. Ayrica farkinda olmadan hiz limitini gecip asiri hiz cezasi yemekte cok kolay degil :) Bmw + mini almayip Porsche alsak ta panarema ile sehir icinde gezmeyecez. O tarz bi aracin sehir ici trafikte harap olmasini istemem.

Aslinda sehir icinde kisa mesafe icin kullandigimiz bir ford ka var, onu da guncelleyip daha zevkli surusu olan ama gene park sorunu olmayacak bir alternatif olarak mini cooper s ile onu degistirmeyi dusunduk. Aslinda uzun zamandir dusunuyorduk ta hep erteliyorum. Ford ka gercekten cok ekonomik ve atmosferik olmasi nedeniyle ne kadar zorlarsan zorla cok yakmiyor. Ayrica farkinda olmadan hiz limitini gecip asiri hiz cezasi yemekte cok kolay degil :) Bmw + mini almayip Porsche alsak ta panarema ile sehir icinde gezmeyecez. O tarz bi aracin sehir ici trafikte harap olmasini istemem.
ama panarema da çok güzel be kardeşim

Ford Ka elinizde kalsa bu sefer de Porsche alamıyorsunuz sanırım. Doğru mu?

Yoo aliyorum, ford ka'nin maddi olarak cok bir degeri yok. yani aslinda panarema + ford ka olacak.
Benim gözümde de en mantıklı seçenek bu duruyor. Yalnız kesin karardan önce Porsche'nin servisleri konusundaki müşteri memnuniyetini bir araştırın derim. Aldıktan sonrası da çok önemli malum. =)

Once 5.40+cooper s ama biraz daha dusununce panamera+ka daha mantikli geldi :D fiyatlari yakin mi ve sizin zevkinize uyar mi bilmiyorum ama rs6 falan dusunmuyo musunuz :D m5 gibi kasko vs mi sıkıntı olur?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...