Paslı Diskler İçin Tavsiye Verir Misiniz?

ecuetos

Elit Apaçi
81
30
Marka
Renault
Merhabalar. 2013 Model clio 4 kullanıcısyım. Aracı 2 buçuk yıl önce aldım. Balataları değiştirdim fakat diskleri hiç değiştirmedim. Yağmur çamur derken hafif paslı olan diskler çok fazla paslandı. Frene ilk bastığımda sadece çok hafif bi ıslık sesi çıkartıp kesiliyor ses. Bunun için Forch marka balata spreyi satın aldım. Belki bu sprey çok az gelen bu sesi düzeltir fakat paslı yüzeyi asla söküp atacağını sanmıyorum. Bu paslı yüzey için ne yapabilirim? Diski komple değiştirmek gerekiyor mu yoksa demir yünüyle filan zımparalasak olur mu?

Devamlı kullanılan bir araçta balataların temas yüzeyinin paslanması mümkün değil. Frenden gelen ötme balatadandır. Kaliteli balatayla değiştirip diskleri tornalattırırsanız hiçbir sorun kalmaz.

LiveForSpeed , cevabı net olarak vermiş :) Eğer ki şikayetiniz iç paslanma ve döküntü oluşumu ise disk değişmekten başka bir yol yok , hava kanalı olan disklerde bu durum çok sık görülür ki değişseniz bile yine aynı şekle geçmesi muhtemel 1 kışa bakacaktır :) Diskleri değişmek sağlıklı bir frenleme açısından iyidir elbette. Bu arada hidrolik değişmeyi de unutmayalım , iyi sürüşler , Otoparkla kalın :)

Devamlı kullanılan bir araçta balataların temas yüzeyinin paslanması mümkün değil. Frenden gelen ötme balatadandır. Kaliteli balatayla değiştirip diskleri tornalattırırsanız hiçbir sorun kalmaz.
LiveForSpeed , cevabı net olarak vermiş :) Eğer ki şikayetiniz iç paslanma ve döküntü oluşumu ise disk değişmekten başka bir yol yok , hava kanalı olan disklerde bu durum çok sık görülür ki değişseniz bile yine aynı şekle geçmesi muhtemel 1 kışa bakacaktır :) Diskleri değişmek sağlıklı bir frenleme açısından iyidir elbette. Bu arada hidrolik değişmeyi de unutmayalım , iyi sürüşler , Otoparkla kalın :)
Ötmenin sebebi diski tornalamadan veya değiştirmeden yeni balata takılması. Aynı hatayı ben de yaptım bile bile, şu an ötüyor arka frenlerim :) Pas ise iki-üç frende gider.

Teşekkür ederim verilen tüm cevaplar için. Balata spreyini sıkarken dikkat etmem gereken şeyleri biliyorum. Mesala güneş gelirken veya araba kullanıldıktan hemen sonra sıcak disklere baltaya sıkılmaması gerekiyor soğuması gerekiyor. Bunun dışında dikkat etmem gereken farklı bir şey var mı? Örneğin sıkıtıktan sonra sıvının janta damlaması v.s bir sorun yaratır mı veya sıktıktan sonra yapmam gereken farklı bir işlem var mı?

Teşekkür ederim verilen tüm cevaplar için. Balata spreyini sıkarken dikkat etmem gereken şeyleri biliyorum. Mesala güneş gelirken veya araba kullanıldıktan hemen sonra sıcak disklere baltaya sıkılmaması gerekiyor soğuması gerekiyor. Bunun dışında dikkat etmem gereken farklı bir şey var mı? Örneğin sıkıtıktan sonra sıvının janta damlaması v.s bir sorun yaratır mı veya sıktıktan sonra yapmam gereken farklı bir işlem var mı?

Balata spreyi diye tabir edilen kimyasal zaten oldukça uçucu bir şey. Herhangi bir zararı olacağını sanmıyorum. Silmenize bile gerek kalmadan hızlıca kuruyor.

Uzaktan püskürt bekle biraz aksın, bişey yapmadan sür, frenledikçe kendine gelir zaten