Kayışın dışarıda ya da içeride yağ içinde çalışıyor olması durumuna göre bu 100 gider, 150 gider durumu değişebiliyor. Psa'nın yaptığı açıklama tedarikçi kaynaklı olduğuydu. Zaten değiştirilen ve yenilenen parça da kayış olduğu için, bunu da psa üretmediği için sorun tedarikçiden kaynaklıydı.Kayışlarda eskiden dünyada iki üretici var. Kalitelisi 150bin, diğeri 100bin gider denirdi. O nedenle aralarında çok da fark olduğunu düşünmüyorum tedarikçi kaynaklı. Ama yağ içinde çalışıyorsa kayış yerine zincir kullanılması gerekiyor elbette. Peugeot artık ucuz bir marka da değil. Maliyeti ne kadar artırabilir ki? Müşteri 50binde triger değiştirme işlemi yapacağına arabaya 500€ fazla verse ve bu değişimi 200binde yapsa daha sadık bir müşteri olur bence.
Maliyet olayına ben de katılıyorum. Ama tavan askı tutamacını bile maliyetten sayan markalar, bunu hayli hayli maliyetten sayacaktır. Zaten dediğim gibi psa değil sadece, Ford, vw vs bir çok marka yağ içinde çalışan trigere geçtiği için markalar da maliyet ve teknoloji konusunda birbirini takip ediyor. Yoksa bana kalsa en iyisi zaten zincir.