AÇIK Peugeot 2008 mi 3008 mi ?

Lastik33

ahmet
Senkromeççi
23
25
Marka
Citroen
Hayırlı günler

1.800000 - 2.000000 tl bütçe ile Peugeot 2008 ve Peugeot 3008 modelleri arasında nasıl tercih yapmalıyım ; birçok paket ve motor seçeneği var.

Peugeot 3008 modeli 2025 1.2 hybrid 6000 km’de 2.1 milyon tl iken Peugeot 2008 modeli 2025 1.2 puretech bayiden 1.8 milyon TL’ye alabiliyorum.

Bunun dışında yine 1.5 bluehdi gt paket Peugeotlar da bulunmakta.

Velhasılı kelam genel manada değer kaybı daha az olacak daha çok tutulan kronik sorunu az olan hangi model ve paketi seçmeliyiz?

Teşekkürler.

Çözüm
Her ikisinin de avantaj ve dezavantajları var.

2008'de ki 1.2 puretech kayışlı bir trigere sahip. Güçlendirilmiş kayış olsa da 50-60 binde bir triger değişimi istiyor. 3008'de ki yeni nesil 1.2 puretech'te ise böyle bir durum yok. Zincire geçtiler ama bu hibritler yeni nesil olduğu için bazı kullanıcılarda bunlara dair şikayetler de duyuyorum.

2008 piyasada çokça tercih edilen bir model. Haliyle 2.el konusunda daha hızlı olacaktır. Ama neticede b segment bir otomobil ve hemen hemen çoğu b suv'da olduğu gibi parasının hakkını vermiyor. Fiyatları komik derecede yüksek.

Bu durumda ben olsam, illa ikisinden biri olacaksa 3008 tercih ederim. Hem yeni nesil hem daha üst segment. Ama fiyat uygunluğunu araştırırsanız size tavsiyem 3008'in...
Ah, yetişemedim. Biraz 2008 gömecektim !

Hayırlı olsun, keyifle kazasız belasız.
Allah razı olsun

Sağlam bir Peugeot tamircisine sordum şanzımanda çift kavrama ile ilgili ve de kayış zincirsiz olduğu için triger kayışı ile alakalı atölye bayağı tamire gelen Peugeotlarla ile dolu dedi lâkin araba çok fazla satılıyor o kadar çok tamire araba gitmesinin bir sebebi de sanki bu

Bir bayiyi aradım 4 renk var dedi bir gün sonra tekrar aradım 3 ü satılmıştı

Yani inşaallah çok büyük bir tamir işi çıkarmazsa bence alınabilir sebebi de 2.el piyasası da çok hareketli

Son düzenleme:
Allah razı olsun

Sağlam bir Peugeot tamircisine sordum şanzımanda çift kavrama ile ilgili ve de kayış zincirsiz olduğu için triger kayışı ile alakalı atölye bayağı tamire gelen Peugeotlarla ile dolu dedi lâkin araba çok fazla satılıyor o kadar çok tamire araba gitmesinin bir sebebi de sanki bu

Yani inşaallah çok büyük bir tamir işi çıkarmazsa bence alınabilir sebebi de 2.el piyasası da çok hareketli
Her 15 bin bakımında yetkili serviste trigeri kontrol ettirip olctururseniz hic bir sorun olmaz. Zaten 50 60 binde bir de triger değişimi istiyor bu motor. Bunlara dikkat ettiginiz surece sorun yaşamazsınız. Mutlaka servise götürün servise disinda araca motor yağı koydurtmayin.

Her 15 bin bakımında yetkili serviste trigeri kontrol ettirip olctururseniz hic bir sorun olmaz. Zaten 50 60 binde bir de triger değişimi istiyor bu motor. Bunlara dikkat ettiginiz surece sorun yaşamazsınız. Mutlaka servise götürün servise disinda araca motor yağı koydurtmayin.
Hocam bir araç daha sorsam 2015 model c4 cactus boya değişen yok 1.6 yarı otomatik dolu paket 160.000kmde

780.000 tl ye nasıl olur

Bunun bir ölçümü var mı Cenk ?

Allah razı olsun

Şubat ayı başında şirket sıfır km bir 2008 GT verdi. 9 ayda 50.000km yol yaptım. Deneyimlerimi geniş zamanda yazacağım. Yazacaklarım triger ile alakalı olmayacak.

Son düzenleme:
Bunun bir ölçümü var mı Cenk ?
Var tabi. Ama bu aparata sahip ve bununla ölçüm yapan servis bulmalısınız. Normalde yetkili servislerin rutin bakımda triger kontrolü gibi bir prosedürü yok. Bunu ben kendim servisten istiyorum. Mesela benim bulunduğum bölgede Düzce servisi bunu yapmazken, Ereğli'de ki servis bu ölçümü yapıyor. Bunun için çeşitli mm değerlerine sahip çok basit, L şeklinde plastik bir aparat var. Ben her bakımda bununla trigeri ölçtürüyorum motor yağı koyulan üst kapağı açtırıp. Milimetrik olarak kayış eğer tolerans değerlerinin arasında değilse belli ki şişme yapmaya başlamış. Şişme yapmaya başladıysa ufak parçalanmalar da başlayacak demektir. Bunu önceden görüp değiştiriyorsun. Her 15 bin bakımında ben yetkilide bunu ölçtürüp iş emrine de ekletiyorum. Arada bir kendim de kaputu açıp motor yağı dolum kapağını açıp ışıkla trigere bakıyorum gözle kontrol ederek. Herhangi bir çatlak, deformasyon var mı diye. Böyle yaptığın zaman trigerden yana en ufak sorun yaşamazsın. Kontrolü basit. Önceden de tedbirini alabiliyorsun. Triger sorunu yaşayan kullanıcılar 2020-2022 arasında üretilen daha sıkıntılı malzemeye sahip araç kullanıcılarıydı daha çok. Aslında onlar da sorun yaşamazdı ama servisler bilgilendirme yapmadı. İnsanlar da trigerleri kontrol ettiremedi haliyle. Adam nereden bilsin 40-50 bin km'de trigerin o hale geleceğini. Garantisi biten araçları da çoğu kişi dışarıda bakım yaptırdı. Bu araçlara psa'nın önerdiği yağı kullanmak gerekiyor. Bunları kullanmayanlar da oldu dışarıda bakım yaptıranlar arasından. Rutin bakımda da kontrol edilen bir parça değil bu. Haliyle kontrolünü sağlayamayınca maalesef büyük sorunlar çıktı. Psa'nın ihmali büyük. Böyle bir sorun çıkma ihtimali varsa sen servislerine önceden bildiri yayınla ve kontrolünü sağlattır. Ama yapmadılar. O yüzden Avrupa'da falan davalık oldular.

Aparat da budur. Kendin de internetten alıp temin edebilirsin ve basit şekilde ölçüm yapabilirsin. Ben özellikle yetkilide ölçtürüp iş emrine ekletiyorum ki ileride olur ya sorun yaşarsam kayıtlarda her bakım bunu kontrol ettirdiğim görülsün. Hukuki bir süreç yaşamam halinde lehime olur.

Son düzenleme: