AÇIK Peugeot 207 Hararet Sorunu Hk.

SemihOzd

Semih Özdoggdu
Asfalt Kurutucu
15
28
Marka
Renault
Dostlar merhaba. 2 gün önce ilk sahibinden 1.4 benzin 8 valf 2012 model 130 binde bir 207 aldım. Araç daha önce sürekli antifirizli kullanılmış.
Yolda geliyorken vitesteyken ayağımı gazdan çektiğimde hararet ibresi 60lara kadar düşüyor, kaloriferi açtığımda ılık veya soğuk üfleme gibi bir sorun da yok. Tekrar gaza bastığımda 80'lere kadar geliyor. Pozantı yokuşunu vs çıktım 90ın üzerine hiç çıkmadı. Gece düz yolda gidiyorken araç sürekli 80 civarlarında kaldı hiç yükselmedi. Hafif yokuş gördüğü an 90'a geliyor.

Bu sorundan dolayı dün sanayiye gittim, hemen yağ su bakımını yaptırdım. Sorunumu da ustaya söyledim. Termostat, termostat gövdesi daha sıfır dedi. Devirdaimde de bir sorun yok gibi trigerle beraber değişmiş gibi duruyor dedi.

Şuanda araç 90a geldikten sonra rölantide 1 dk kadar bekliyorum hararet ibresi 90'ın bir üst çizgisine geliyor. Fan açmasında da bir sorun yok. Ancak fan açtığında 92 93'lerde duruyor 90a getirmiyor. Bu normal midir ? ustanın yanında da ibre yukarı doğru çıktı, su deposunun kapağını çok hafif havasını alarak açtı. Bu araba hararet yapsa bunu mümkün değil bu şekilde açamazsın dedi. Çok aklıma takıldı. Bu sorun neyden olabilir ? Başına gelen varsa tecrübelerinizden yararlanmak isterim. Teşekkürler.

Son düzenleme:
yokuş aşağı hararet düşüyorsa termostat sürekli açık kalıyordur, termostat sıfır olsa bile yine kontrol ederdim.
fan mevzusunu bilmiyorum, onu bilen açıklar

yokuş aşağı hararet düşüyorsa termostat sürekli açık kalıyordur, termostat sıfır olsa bile yine kontrol ederdim.
fan mevzusunu bilmiyorum, onu bilen açıklar
Termostatın arızalı olduğunu kesin olarak anlamanın tek yolu değişmek sanırım. Sanayideyken hararet 90'da sabitken usta elini termostata soktu kapalı şuan dedi.

Sıfırı takılsa bile "%100.000 sağlıklı çalışır" denemeyecek parçalar listesinde üst sıralarda termostat var.

Fakat soğuk veya ılık üfleme gibi bir sorun da yoksa, sıcaklık verisini OBD'den kontrol ederdim. Belki göstergede veya müşürde enayilik var ?

Son düzenleme:
Sıfırı takılsa bile "%100.000 sağlıklı çalışır" denemeyecek parçalar listesinde üst sıralarda termostat var.

Fakat soğuk veya ılık üfleme gibi bir sorun da yoksa, sıcaklık verisini OBD'den kontrol ederdim. Belki göstergede veya müşürde enayilik var ?
mondeoda bozukken sıcak üflüyordu baya, ama hararet 50lerde falandı.

Müşür de veya göstergede problem olsa yük altında 90 sabit olup gazdan çekince düşüşe geçmezdi bence, yine de obdden bakmak lazım.

bide mümkünse otoban hızlarında da bakmak gerek, yüksek hızlarda dipgaz gidilse bile hararet yükselmiyor termostat açıkken. Mondeoda şile yoluna çıkıp test etmiştim, 160-180 gibi hızlarda düşüyordu hararet.

Bu da bir ihtimal tabiki. Arkadaşımda OBD cihazı var. Bağlayıp sıcaklık verilerine ordan bir bakayım dediğiniz gibi. Teşekkürler.
mondeoda bozukken sıcak üflüyordu baya, ama hararet 50lerde falandı.

Müşür de veya göstergede problem olsa yük altında 90 sabit olup gazdan çekince düşüşe geçmezdi bence, yine de obdden bakmak lazım.

bide mümkünse otoban hızlarında da bakmak gerek, yüksek hızlarda dipgaz gidilse bile hararet yükselmiyor termostat açıkken. Mondeoda şile yoluna çıkıp test etmiştim, 160-180 gibi hızlarda düşüyordu hararet.
90-110 arası giderken hararetim sürekli sabit 70-85 arası gidip geliyor yolun durumuna göre. 130 140'lara çıktığımda 90'a sabitleniyor.

Benzinlileri bilmem fakat kendi aracım dahil bildiğim o yılların dizelleri sabit 80 derecede çalışıyor. Hatta arkadaşımın 2016 model dizel 308’i de 80 sabit çalışıyordu. Yokuşlar ve otoparklarda 90’lara çıkıyordu normaldi.