KAPALI Peugeot 308 & Mazda3 Hangisi ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Rexia
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Rexia

Elit Apaçi
95
Herkese Merhaba,

Şu an da kullanmakta olduğum araç Vw Polo 1.2 Tsi Dsg 2016 bu aracı daha geniş ve yakıt olarak daha düşük bir araçla değiştirmeyi düşünüyorum eğer maddi durumumu ayarlayabilirsem tabi almak istediğim araçlardan birincisi 2017 Mazda3, Hatchback, Power, 1.5 SKYACTIV-D 105PS AT (6 ileri otomatik) bir diğeride Peugeot 308 Hb 1.6 BlueHdi Allure Otomatik 2017 bu iki aracı da kullanmadım ama showroom da detaylı inceledim forum sitelerinde kullanıcı yorumları youtube da test videoları araştırmasını yaptım neden bu iki araç derseniz birinci sebebim tam otomatik tork konverter li olması şu an da kullandığım araç Dsg gerçek den geçişleri mükemmel iyi 1.5 seneden fazla kullanmama rağmen kullanırken haylan zevk alıyorum ama gel gelelim dur kalk trafik de 1-2 geçiş de araba ufak bir titreme yapıyor 1 vites ven 2 vitese geçip geçmeme arasında gidip geliyor buda ufakda olsa sarsıntı yapıyor bu aldığımdan beri böyle Dsg yada çift kavramaları şanzımanlar böyle herhalde bende o yüzden yoğun trafiğe girdiğimde manuel le alıp kullanıyorum birde şu ana kadar bir sorun vermedi ama her an nerede bozulacak telaşı ile dikkatli kullanmaya çalışıyorum, C segment almaya karar vermem de ki sebep de kullanmak da olduğum aracın ufak olması o normal diyeceksiniz B segment araç sonuç da zamanında alırken de bütçem B segment alabilecek derecede olduğundan tercihim polo oldu, Şimdi aşağıda Mazda ve Peugeot bana göre hoşuma giden noktalarını ve kafama takılan soruları konuları yazacam sizlerden de fikirlerinizi almak istiyorum varsa yanlışlarım düzeltmenizi eksik bilgilerimi tamamlarsanız çok makbule geçer :))

Mazda 3 bana göre güzel yanları;
-İç ve dış görünüşü güzel görünüyor
-Piyasada çok fazla görmediğim yollarda görünce göze daha güzel geliyor benim için herkes de az şey daha kıymetlidir
-Tam otomatik olması
-Mazdanın Sağlam olması ve kazalarda güvenilir olması

Mazda 3 ilgili kafamdaki sorular;
-Yedek parçası ve servisi pahalı mıdır ?
-Yakıt piyasada ki diğer dizel otomobiller kadar ekonomik midir ?
-Ülkemizde ikinci el piyasası pek olmayan ve aldığın fiyatın altına satabildiğin bu araç alınır mı ?
-Ürettiği tork beygir çekişle ilgili sorun yaşatır mı

Peugeot 308 bana göre güzel yanları;
-Direksiyonu showroom da incelemem de çok hoşuma gitti sanki yarış otomobillerinde ki gibi bir hava yaratıyor
-Yakıt ekonomisi yaptığım araştırmalara göre çok iyi
-Bagaj C segment bi araca göre yeterince geniş ( tabi bunda arka koltuk diz mesafesinin diğer c segmentlere göre ufak olmasının da payı var )
- Cam tavandan dolayı içi gayet ferah
-Tam otomatik olması ve piyasada ki en iyi tork konverter Eat6 olması
-İkinci el piyasası mazda ya göre daha iyi olması
-Yüksek Tork ve beygir gücü

Peugeot 308 ilgili kafamdaki sorular;
-
Mazdada ki gibi parça ve servis üçretleri durumu nasıl ?
-Zamanın da peugeot mazeme kalitesizliği ve sonradan tirim sesleri varmı dır bu aracda yoksa peugeot aştımı bu işleri ?
-Arka koltukların C segment göre dar olması arkada yolculuk yapanlara uzun yolda rahatsızlık verir mi ?
- Makyajlı Kasayı bekleyip 1.5 dizel motor lu aracın Türkiye'ye gelmesini beklemek daha mı mantık lı olur

Şimdiden yorum yazan bilgi veren herkese teşekkür ediyorum.

Son düzenleme:
Yılda 10.000 km yapıyorsanız direk olarak benzinlisine yönelin. Çünkü dizel ile aralarında hatırı sayılır bir fiyat farkı var. Dizel yerine benzin alırsanız bütçeniz rahatlayacağından PowerSense donanımını da tercih edebilirsiniz. Yıllık 1400TL'yi de artık Mazda'yı yürütme maliyeti olarak görürsünüz. =) Uzun dönem yakıt maliyet hesabınızı yapın, aralarındaki fark kaç km'de amorti edilir; ona göre tercih yapın derim.
Mazda’nın Benzinli motor bence biraz çağın gerisin de kaldı hibrit arabalar piyasa iyice yayıldı, üstüne birde turbo beslemeli motorlar artık her markada var atmosferik motor Mazda dışında kaldımı satan bilmiyorum satıyorsada muhakkak turbo besleme seçeneğinde vardır o yüzden 2-3 sene sonra satmaya kalksam herhalde tercih eden çıkmaz diye düşünüyorum ama söylediğin gibi dizelle benzinli arasında hatrı sayılır bir fiyat farkı var ve Benim yaptıgım km göre dizelin kendini amorti etmesi ben satana kadar çıkartmaz bile belki

Mazda’nın Benzinli motor bence biraz çağın gerisin de kaldı hibrit arabalar piyasa iyice yayıldı, üstüne birde turbo beslemeli motorlar artık her markada var atmosferik motor Mazda dışında kaldımı satan bilmiyorum satıyorsada muhakkak turbo besleme seçeneğinde vardır o yüzden 2-3 sene sonra satmaya kalksam herhalde tercih eden çıkmaz diye düşünüyorum ama söylediğin gibi dizelle benzinli arasında hatrı sayılır bir fiyat farkı var ve Benim yaptıgım km göre dizelin kendini amorti etmesi ben satana kadar çıkartmaz bile belki
2-3 sene sonra satarsanız da maddi durumum el verirse ben alabilirim. :)

peugeot 308 dizel oto. allure kullanıcısı olarak düşüncelerimi belirtmek isterim. İstanbul içinde yaşıyorsanız peugeot servisleri inanın sizi çok üzer garantisi bozulmasın diye bakımlarını mecburen yaptırıyorsunuz ama tertemiz arabanızı verip sorunlu halde geriye alıyorsunuz aracınızı. Hiçbir sorunu olmayan araba bakımdan çıkınca teklemeye frenleri zayıflamış ve ani frenlerde gelen garip sesinden tutun akünün kutuplarının kancalarını çözmüşler boşta duran halde alıyorsunuz kontrol ettiğimde ben oturtmuş bulundum yerine. Arka traversleri sorunlu olduğundan her tümsekte bam güm geçiyo arkası. vites geçişleri de tam otomatik olduğu için sarsıntılı olduğunu söylemeliyim ama onun dışında çok iyi bir yol tutuşu var direksiyon küçük olmasından dolayı çok iyi ele oturuyo manevra yapması çok kolaylaşıyo yakıt tüketimi içinse istanbul içi 7 litre diyebilirim sakine yakın kullanımda övüldüğü gibi az yakan bir araç değil. Bu iki araç arasında tercih yapmak yerine arabanızı değiştirmemenizi tercih ederim. Bu vergiler ve bu fiyatlara araba almak delilik :)

O fiyatlara ben olsam ikinci el temiz mondeo bakarım titanyum donanım. 1.6 tdci Manuel
Hangi 1.6 tdci manuel ? Mazda 3'ün ve neredeyse 308'in sıfır fiyatına 2.0 tdci 180 hp otomatik titanium mondeo var. C segment arabalara o fiyatlarıyla dönüp bakarsam gözüm kör olsun.
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-sahibinden-temiz,mondeo-titanum-takas-kucuk-araclar-ile-olur-496587837/detay
https://www.sahibinden.com/ilan/vas...o-titanium-2.0-dizel-otomatik-470428633/detay

Son düzenleme:
Hangi 1.6 tdci manuel ? Mazda 3'ün ve neredeyse 308'in sıfır fiyatına 2.0 tdci 180 hp otomatik titanium mondeo var. C segment arabalara o fiyatlarıyla dönüp bakarsam gözüm kör olsun.
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-sahibinden-temiz,mondeo-titanum-takas-kucuk-araclar-ile-olur-496587837/detay
https://www.sahibinden.com/ilan/vas...o-titanium-2.0-dizel-otomatik-470428633/detay
Mondeoyu çok seviyorum. Arabadan anlamayan adam jaguar falan sanıyor şekli de var arabanın :D

140 bin TL Mondeo'ya çok. Ben o fiyata Adaptif Cruise Control'süz, Metalik renksiz, Geri dönüş kamerasız, CarPlay'siz Highline Golf alırım. Şöyle sunroofsuz ve deri koltuk olmayanından. DSG falan problem çıkarıyor diyorlar da ''iyi niyet garantisi'' varmış, hallederiz.
Sonuçta VW, sonuçta dizel, sonuçta otomatik. :D

2.0 Mondeo yerine C segmenti konuşuyoruz. Mondeo da en boş paket falan değil, baya baya dolu paket.

@Rexia , hocam kusura bakmayın konuyu dağıttım. Bence 308'e o kadar para verilmez, Mazda ise fiyatını hakediyor. Bence dizel motorun performansı çok yerinde değil, yine de Mazda diyorum.
Benzinli atmosferik kullanıcısı 2-3 seneye kalmaz diyorsunuz fakat, kalır. Mazda'nın atmosferiği sıradan bir atmosferik değil, yüksek sıkıştırma oranı ile gerçekten teknolojik bir motor.

Ama eğer bu iki modelin dışına çıkacaksak, Subaru XV geldi yeni, 124 Bin TL, muhtemelen gayet de güzeldir, doludur. Bir bakın bence. En azından düzgün 4x4 olan, yakışıklı bir otomobil alırsınız.

Bence bakım masraflarını da çok takmayın, gidin bayiide pazarlık edip 5bin TL indirim alın, servis parasını çıkartırsınız. 700 TL dediğin nedir ki, 2017 Türkiye'sinde alt tarafı 2.5 depo benzin.

Benim bütçem 130 civarı olsa gidip C segmenti 0 km . dolu bile olsa bir araç almam ...
Donanım ve aslında çokta gerekli olmayan bir sürü ıvır zıvır şeylere para vermeyin.. şu anda neredeyse tüm markaların orta donanımlı C sınıfı modelleri gayet yeterli donanımda.. ben olsam böyle yaparım .. ama benim gibi yapmayanlarda var...

0km almayı geçtim.. bence C sınıfı dizel bir araç için cepten çıkacak para 100k yı geçmemeli diye düşünüyorum..ki alınabiliyor bu araçlar... hadi 105 olsun, otomatik olsunda denilebilir... eğer bun modeller kesmeyecek ise, en azından D segmentine çıkmak lazım.. 130-140 civalarına 2.0 Mondeo alınır... bana 1.6 yeter dersenizde Superb veya Passat alınabilir 120 civarlarına...

140 nedir ya C segmenti için ...

not : hyundai I30 lar için iyi fiyatlar alınabiliyor diye duydum ... karşılaştırılan araçlardan biri değil ama taze bir araç ve öyle çok bir zayıf yanı da yok...

100k civarına w204 c180 düşünüyorum sizce 130 140 bu araçlara verilir mi? Bu fiyatlarla 0 almak akıl karı değil
Bence mantıklı iş yerinden bir arkadaşım aldı gayet memnun araçdan çok konforlu olduğunu söylüyor görüntü itibarıyla da çok mükemmel bir araç , görüntüsü çok iyi ben eşimde kullanacağı için Hb araçları tercihime aldım tek ben kullanacak olsam benimde tercihlerim arasında olurdu

Piyasa koşullarında yapılabilecek en iyi hamle
Mondeo'nun kıymeti bilinmiyor ülkemizde

Arkadaşlar şu ana kadar ki yazılanlara bakarsak biraz fikirlerim değişti gibi peugeot haylan aklımın bir kenarında tam çıkarmadım diyebilirim ama Mazda yı benzinli olarak testtini yapacam performans ve yakıttına göre düşünecem, çünkü fiyat olarak dizelle arasında baya fark var ama performans ve yakıt olarak beni tatmin edecegini sanmıyorum şu an da kullandıgım polo 1.2tsi den performansı kötü olacagını tahmin ediyorum çünkü polo 160 tork var bundan 150 tork var.

Bu arada Makyajlı Peugeot 308 fiyatları sitesinde yayınlanmış;
Benzin
Yeni 308 ACTIVE 1.2 PureTech 110 hp S&S 91.600 TL
Yeni 308 ACTIVE 1.2 PureTech 130 hp EAT6 Tam Otomatik S&S 113.100 TL
Yeni 308 ALLURE 1.2 PureTech 130 hp EAT6 Tam Otomatik S&S 118.700 TL
Yeni 308 GT-Line 1.2 PureTech 130 hp EAT6 Tam Otomatik S&S 124.300 TL
Dizel
Yeni 308 ACCESS 1.6 BlueHDi 100 hp S&S 106.600 TL
Yeni 308 ACTIVE 1.6 BlueHDi 100 hp S&S 113.600 TL
Yeni 308 ACTIVE 1.6 BlueHDi 120 hp EAT6 Tam Otomatik S&S 124.300 TL
Yeni 308 ALLURE 1.6 BlueHDi 120 hp EAT6 Tam Otomatik S&S 140.700 TL
Yeni 308 GT-Line 1.6 BlueHDi 120 hp EAT6 Tam Otomatik S&S 148.900 TL

Son düzenleme:
Arkadaşlar şu ana kadar ki yazılanlara bakarsak biraz fikirlerim değişti gibi peugeot haylan aklımın bir kenarında tam çıkarmadım diyebilirim ama Mazda yı benzinli olarak testtini yapacam performans ve yakıttına göre düşünecem, çünkü fiyat olarak dizelle arasında baya fark var ama performans ve yakıt olarak beni tatmin edecegini sanmıyorum şu an da kullandıgım polo 1.2tsi den performansı kötü olacagını tahmin ediyorum çünkü polo 160 tork var bundan 150 tork var.
Ilk olarak 10 torku anlamaniz mumkun degil

Turbo motorla atmosferik motorlar cok farkli seyler ara hizlanmalarda cok etkilidir atmosferik ustune 14 :1 oranla

1.2 motorla 1.6 bambaskadir poloda tikandiginiz yerde mazda ilerlemeye nefesi bitmeden devam eder.

Bu arada mazda sahibi olarak cevap veriyorum hayatimda ilk kez b segmentini c ile karsilastiran gordum hadi onu gectim polo ile mazda 3 ayni satirda yer almamali lutfen :)

Ilk olarak 10 torku anlamaniz mumkun degil

Turbo motorla atmosferik motorlar cok farkli seyler ara hizlanmalarda cok etkilidir atmosferik ustune 14 :1 oranla

1.2 motorla 1.6 bambaskadir poloda tikandiginiz yerde mazda ilerlemeye nefesi bitmeden devam eder.

Üstat bir karışıklık oldu sanırım...

Arkadaşın Polo su 1.2 TSI DSG ... 0-100 hızlanamların da bile 1 sn fark var...
kaldıki TSI ın max tork değerleride 1.5 Sky active den daha düşük devirlerde alınır ve haliyle daha da esneklik verir TSI lehine...

Performans beklentisi varsa özellikle günlük şehir içi trafikte TSI-DSG ikilisinden sonra biraz ağırkanlı gelecektir diye düşünüyorum.

Bu arada mazda sahibi olarak cevap veriyorum hayatimda ilk kez b segmentini c ile karsilastiran gordum hadi onu gectim polo ile mazda 3 ayni satirda yer almamali lutfen :)
Yok amacım b ile c kıyaslama değil, elimde olanla almayı düşündüğüm aracı bir tuttum :), şu an ki kıyas aslında turbo besleme ile atmosferik kıyaslıyoruz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...