Temmuzdaki pist gününe Asymmetric 3 takarak gireceğim, araç yüksek ihtimal Golf R olacak. Merak ettiklerinizi dikkat etmemi istediğiniz özellikleri buraya yazın lütfen 

Co pilot lazımsa bir telefon kadar yakınım
Benim merak ettiğim husus ise ;
1 seansta lastigin kaç milimetre incelediği .
Abi bu arada canlı yayında Guiletta deyip durdum ama Esra ablaya mito daha iyi olur
Lenovo A7000-a cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu lastiği kış lastiği almaya gittiğim zaman incelemiştim çok yumuşak ve değerleri çok iyiydi. Tekrar ihtiyacım olduğu zaman kesinlikle düşünürüm. Tabi bi de testini görmek lazım.Onu değilde , internette benim arabamın aynısını kullanan bir vatandaş var. Continental Eco contach 5 ile 12000 km ortalama yakıt tüketimi 7,16 litre çıkıyor.
Aynı adam, 03,11,2016 tarihinde Goodyear 4 season gen 2 almış. 16000 km yol ortalaması 6 litre.
Ekonomi lastiği ile 7,16 yakan araba, 4 mevsim lastiği ile 6 litre yakmış. Aradaki 1,15 litre fark var.
16000 km de hesaplandığında, 1,15 litre 184 litre lpg demek. Bu da 441 lira yakıt tasarrufu anlamına geliyor.
Bu lastiğin bana maliyeti , tanesi 160, 4 tanesi 640 lira. Yani Bu lastiği alsam 26000 km de amorti ediyorsun.
Goodyear 4 season gen 2 testlerinizi bekliyorum. lastik değiştirecek butçem olduğu anda almayı planlıyorum![]()
Goodyear lastiklerinin bir çok modeli Continental lastiklerinden daha az yuvarlanma direncine sahip. Öyle ki bırakın pompa başında bu farkı hissetmeyi, gaza basmaya başladığınız anda lastiklerin hızlanmaya karşı gösterdiği isteklilikten bile fark ediliyor. Bu gözle görülür ölçüde performans ve tüketime katkıda bulunuyor.Onu değilde , internette benim arabamın aynısını kullanan bir vatandaş var. Continental Eco contach 5 ile 12000 km ortalama yakıt tüketimi 7,16 litre çıkıyor.
Aynı adam, 03,11,2016 tarihinde Goodyear 4 season gen 2 almış. 16000 km yol ortalaması 6 litre.
Ekonomi lastiği ile 7,16 yakan araba, 4 mevsim lastiği ile 6 litre yakmış. Aradaki 1,15 litre fark var.
16000 km de hesaplandığında, 1,15 litre 184 litre lpg demek. Bu da 441 lira yakıt tasarrufu anlamına geliyor.
Bu lastiğin bana maliyeti , tanesi 160, 4 tanesi 640 lira. Yani Bu lastiği alsam 26000 km de amorti ediyorsun.
Goodyear 4 season gen 2 testlerinizi bekliyorum. lastik değiştirecek butçem olduğu anda almayı planlıyorum![]()
Vallahi ben her modelini deneyimlemedim ama egp, pc5'e göre daha zor patinaja kalıyor ve hızlanma istekliliği olarak arada ciddi fark var. Direkt hissediliyor bu. Hele ara hızlanmada falan çok net anlaşılıyor. Hatta ben ' bir lastik nasıl bu kadar çok dönmeyi isteyip patinaja kalmadan bunu yapabilir ?' diye çokça sormuştum kendime.@CenkGs fazla istekli bence hızlanmaya, zırt pırt traction control ve esp nin çalışması can sıkıyor.
Goodyear lastiklerinin bir çok modeli Continental lastiklerinden daha az yuvarlanma direncine sahip. Öyle ki bırakın pompa başında bu farkı hissetmeyi, gaza basmaya başladığınız anda lastiklerin hızlanmaya karşı gösterdiği isteklilikten bile fark ediliyor. Bu gözle görülür ölçüde performans ve tüketime katkıda bulunuyor.
Olabilir. Ben o lastiği deneyimlemediğim için yuvarlanma direnci mevzusunda ne alemde bilemiyorum. Goodyear yuvarlanma direnci konusuna biraz takık bir marka. Contide ise eco contact 5, pc2, pc5 modelleri bu mevzuda pek iyi değildir. Pc6'da bunu geliştirmişler okuduğum kadarıyla ve conti'nin daha üst model lastiklerinde de bu fena değilmiş. Efficientgrip compact modelini bir araştırmak lazım yuvarlanma direnci konusunda ne alemde diye. Eğer egp gibi iyiyse yakıt tüketimi açısından senin daha çok işine gelir. Egp, benim dizelde 0,5-1 litre arası ortalama tüketimi düşürüyordu.Direk bunun efenci grip compact alsam belki dahda düşer yakıt tüketimi![]()
Olabilir. Ben o lastiği deneyimlemediğim için yuvarlanma direnci mevzusunda ne alemde bilemiyorum. Goodyear yuvarlanma direnci konusuna biraz takık bir marka. Contide ise eco contact 5, pc2, pc5 modelleri bu mevzuda pek iyi değildir. Pc6'da bunu geliştirmişler okuduğum kadarıyla ve conti'nin daha üst model lastiklerinde de bu fena değilmiş. Efficientgrip compact modelini bir araştırmak lazım yuvarlanma direnci konusunda ne alemde diye. Eğer egp gibi iyiyse yakıt tüketimi açısından senin daha çok işine gelir. Egp, benim dizelde 0,5-1 litre arası ortalama tüketimi düşürüyordu.
Efficientgrip performance.egp açılımı nedir.
Şimdi direkt bir tercih söylemem zor. İki lastiği araştırıp bakmam lazım özellik ve kullanıcı yorumlarına. Ama 16 inch altında eco contact 5'in de çok iyi bir lastik olduğunu biliyorum yani testlerden falan gördüm. Ama baktığım kadarıyla 4 seasons lastiğin 3-4 tane birinciliği var 2016 yılına ait. Diğerinin ise kendi dalında onbirincliği var. Pek bir kullanıcı deneyimi de bulamadım iki lastik adına. Ben genelde 4 mevsim lastik sevmediğim ve tercih etmediğim için yazlık lastik tercih ediyorum. Ama bu iki lastik arasında kalsam yaz lastiği olan compact'ı tercih ederdim sanırım.