KAPALI Polo-fabia 1.2 tsi mi ibiza 1.0 eco tsi mi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

kerem28

Asfalt Kurutucu
5
Arkadaşlar öncelikle merhaba
Yeni araba alma arefesindeyiz henüz yıl sonuna doğru allah nasip ederse alıcaz inşallah
Polo , fabia 1.2 tsi 90hp-110hp
İbiza 1.0 eco tsi 110 bg araçlardan hangisini her yönüyle karşılaştırarak önerirsiniz ?

3 arasında en iyi malzeme kalitesi poloda var. Bence segmentinde örnek bir araç malzeme konusunda. Bagaj da fabia iyi. Konfor olarak da gene bence en iyi polo ve yol tutuşuda iyi. Testlere bakabilirsiniz. Ibiza biraz daha geride kalıyor benim için. Motor da poloda 110 bg gelmiyor zaten. 1.0'ın sesi bence güzel :) ama performans hakkında bilgim pek yok. Fiyat performans olarak bence fabia tam aradınız araç ama ben daha fazla malzeme kalitesi istiyorum derseniz polo derim.

Seat'ı değerlendirdiğinize göre büyük ihtimalle dsg'de karar kıldınız. Bu üçlü içerisinden Fabia'ı seçerdim ben. Neden fabia derseniz: en modern olanı, fiyatı nispeten makul, donanımı bol. Malzeme kalitesi ve konfor konusunda polo ile aynı düzeyde olmasa da aradaki fiyat farkı o eksiklikleri unutturur zaten :) 3 aracı da kullanmış birisi olarak bu yorumu yapıyorum bu arada.

öncelikle mazleme kalitesinden başlayayım. Polo bu konuda açık ara önde konsolunda yumuşak malzemelere yer bveriliyor ve bu diğer iki modelde yok. Konfor ve yalıtım olarak 3 araçta neredeyse çok denk ama ibiza hepsinden genel olarak bir tık altta. Genişlik açısından fabia daha kullanışlı. motor konusunda fabia daha hacimli ve daha yüksek beygir gücüne sahip bu bir artısı. Kişiselleştirilebilirlik en iyi şeklide fabia da var. şanzıman açısından hepsi iyi. Fiyat olarak ibiza kesinlikle çok iyi polo pahalı. Fabia tam ortada ve daha dolu. Sonuç olarak ben fabia alırdım kendime göre de kişiselleştirirdim. Bu arada uzun dönem polo ve ibiza ya bindim. Fabia ya ise sadece showroom da bindim ve kullanan tanıdıklarım var.

Son düzenleme:
baktığınız araçlar 55 bin bandında
kafanızı karıştırmak istemem ama fiyat performans olarak 1,2 tsi skoda rapid spaceback öneririm...
yazdığınız araçlar ile aynı motor ve aynı kalitede ama şekil olarak a3 e benziyor bence daha güzel(göreceli bir kavram)
hacim olarak da çoğu c segmentinden geniş ve bagaj hacmi d segmenti boyutlarında...

İbiza aralarında en ekonomik araçtır.Üç araçta hemen hemen ortak şirketlerin ürettiği araçlardır.Sizin olmazsa olmaz dedikleriniz bir araçta aradıklarınız neler ? ona göre daha iyi bir tavsiye yapabiliriz.Ben şahsen sportifliğe donanıma önem veririm ve hoşuma gidende İbiza.Motoru orta kıvamlı olsa farketmez ibiza 1.2 Tsi beni götürür yeterli. Aracın fiyatı benim için önemlidir. Vel hasıl saydıklarıma göre tercih edeceğim araç Seat İbiza olurdu.

İbiza hem ekonomik ve full donanımlı seviyesi polo nun en boşuna denk geliyor neredeyse kalite de bende polo yu tek geçerim ama polo ve fabia makyajlanicak diye düşünüyorum ve bundan sonraki benzinli motoruda ibiza daki motor olcak diye düşünüyorum diğer ülkelerde böyle zaten 1.0 eco tsi hem az yakıyor performansı da iyi. fabia benim de görüntü olarak hoşuma gidiyor malzeme kalitesini beğenmiyorum desem yeridir yumuşak on panel de yok aracta kisisellestirebilmek de gözüme bir tik önde geliyor cevaplarınız için teşekkür ederim :)

İbiza hem ekonomik ve full donanımlı seviyesi polo nun en boşuna denk geliyor neredeyse kalite de bende polo yu tek geçerim ama polo ve fabia makyajlanicak diye düşünüyorum ve bundan sonraki benzinli motoruda ibiza daki motor olcak diye düşünüyorum diğer ülkelerde böyle zaten 1.0 eco tsi hem az yakıyor performansı da iyi. fabia benim de görüntü olarak hoşuma gidiyor malzeme kalitesini beğenmiyorum desem yeridir yumuşak on panel de yok aracta kisisellestirebilmek de gözüme bir tik önde geliyor cevaplarınız için teşekkür ederim :)
Polo 2017 yılında makyajlanıyor diye haber anasayfada var zaten. Fabia hakkına bir ilgim yok. Siz daha çok ibizayı beğendiniz herhalde.

Polo 2017 mart cenevre fuarında kasa değiştiriyor diye yabancı basında okumuştum. Daha fabia nın makyajlanmasına ve kasa değiştirmesine bence en az 2 yıl var araç zaten 2015 ekimde satışına başlandı.

Fabia alalı 3 ay kadar oldu. Tekrar o güne dönsem yine fabia alırdım. İbiza'nın 110'luk dsg versiyonunda kırılganlık hissiyatı vardı(doğuş esenyurt, altur ve avekte 3 defa test ettim.). Fabia iç hacim olarak daha geniş, daha yüksek sürüş pozisyonu var, bagajı daha büyük, kullanışlılık esas alınmış, donanım olarak eksiği yok.

Hız sınırlayıcı mevcut. Tüketim çok değişken, 1km gidip ortalama 28 lt de yaktığını gördüm, uzun yolda 4.2 yaktığını da. 2000 km ortalaması 7.7 lt. Ağırlıklı şehiriçi , ortalama hız 19km/s. Mirrorlink ile telefonu araca bağlayıp navigasyonu ekrana yansıtabiliyorsunuz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...