Porsche Panamera Sport Turismo

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Porsche
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Porsche

GALERİCİ
11,127
Marka
Zirai Traktör

Porsche sonunda Panamera Sport Turismo'yu tanıttı. Öncelikle bu araç bir "vagon" değil daha dogrusu Stuttgart'lı firma araca "vagon" denmesini uygun görmüyor. Bunun temel sebebi ise aracın son derece yumuşak bir tavan çizgisine sahip olması.

Sport Turismo, 105mph hızdan itibaren otomatik olarak açılan bir spoilere sahip. Fakat Sport ve Sport+ moduna alındığında spoiler otomatik olarak 54mph hızında açılıyor. Porsche, bu spoiler ile birlikte aracın yol tutuşunu ve yakıt ekonomisini arttırmayı hedeflenmiş. Sport Turismo'nun iç mekanı, standart modele göre arka oturma ve bagaj kopartmani hariç hiç bir farklılığı barındırmıyor. Aracın bagaj kompartmanı beklenenin aksine standart Panamera'ya göre pek fazla geniş değil fakat bence bu segmentte aracın tasarımı bagajdan daha önemli ve Porsche Bu konuda mantıklı bir adım atmış gibi duruyor.

Aracın arka koltukları standart versiyondaki gibi "bucket seat" biçiminde yani birbirinden bağımsız değil. Porsche 3 adet arka koltuğu aracın fonksiyonelliğini arttırmak için koyduğunu açıklasada bu koltuk çok ama çok acil durumlar dışında kullanılamayacaktır zira oldukça yüksek bir şaft tüneli ve oldukça dar olan minder oturmayı imkansız hale getiriyor. Bence Porsche bu konuda yanlış bir hamle yapmış.

Panamera Sport Turismo 5 adet motor seçeneği ile birlikte satışa sunulacak. Motorlar şu şekilde olacak;
Panamera 4 Benzinli 330hp
Panamera 4 E-Hybrid 462hp
Panamera 4S Benzinli 440hp
Panamera 4S Dizel 442hp
Panamera Turbo Sport Benzinli 550hp

Panamera Sport Turismo 100.000 Dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. Son olarak araç Kasım ayında satışa çıkacak.

Bence Panamera Sport Turismo efsane ötesi olmuş ve station araç severlerin kalbini çalacak gibi duruyor fakat bu araçtan safkan bir Porsche karakteristiği beklemek araca haksızlık olur çünkü aracın amacı lüks, tasarım, hız ve bir tutam yol tutuş. Yani safkan bir Porsche gibi yol tutmasını beklememek gerek. Siz Panamera Sport Turismo hakkında neler düşünüyorsunuz? Haberin detaylı halini ve aracın tanıtım videosunu aşağıda bulabilirisiniz.

Aracın tanıtım videosu:

Haberin daha detaylı olan hali:
http://www.motor1.com/news/137607/2018-porsche-panamera-sport-turismo/

Araca ve tasarımına söylenecek en ufak söz yok, helal olsun adamlar yapmışlar. Lakin anlamadığım bir mevzu var, bu aracı wagon-sportback artık hangi tasarım şekliyse ona göre dizayn ediyorsun, büyük bir gövde ve büyük bir iç mekan sunuyorsun, keza aile kullanımına bile uygun büyüklükte güzel bagaj hacmi sağlıyorsun ama arka koltuğu 2 kişiyle sınırlandırıyorsun.
Misal zengin bir aile babası olsam, şu tasarım dizayn ve iç hacimle bu aracı almak isterdim. Ama arka koltuğu 2 kişiyle sınırlandırdıklarında işler değişiyor, aracın tasarımına aykırı bir duruş oluyor sanki.

Araca ve tasarımına söylenecek en ufak söz yok, helal olsun adamlar yapmışlar. Lakin anlamadığım bir mevzu var, bu aracı wagon-sportback artık hangi tasarım şekliyse ona göre dizayn ediyorsun, büyük bir gövde ve büyük bir iç mekan sunuyorsun, keza aile kullanımına bile uygun büyüklükte güzel bagaj hacmi sağlıyorsun ama arka koltuğu 2 kişiyle sınırlandırıyorsun.
Misal zengin bir aile babası olsam, şu tasarım dizayn ve iç hacimle bu aracı almak isterdim. Ama arka koltuğu 2 kişiyle sınırlandırdıklarında işler değişiyor, aracın tasarımına aykırı bir duruş oluyor sanki.
Hayır 3 tane koltuk koymuş ama anca 2'si kullanilabilir. Madem öyle direkt olarak 2 tane bağımsız koltuk koysaydı standart versiyondaki gibi o zaman eleştiri de almazdı.

Vay anaaamm vay bubaaammm beygirler havada uçuşuyor yaz kızım başlangıç paketi türkiye de 1 milyar tl

Emeğine sağlık ceyhunum
Eyvallah abi :). Standart Panamera'nın başlangıç fiyatı yanlış hatırlamıyorsam 300.000 euro civarıydı. Bu modelde yaklaşık 350.000 euro seviyesinden başlar gibi duruyor.

Son düzenleme:
Hayır 3 tane koltuk koymuş ama anca 2'si kullanilabilir. Madem öyle direkt olarak 2 tane bağımsız koltuk koysaydı standart versiyondaki gibi o zaman eleştiri de almazdı.
Ben de onu diyorum ya arka taraf teoride 3 kisilik ama pratige gelince 2 kisi ancak oturuyor. Oysa kasa yapisi geregi sportif aile kullanimina uygun bir otomobil

PORSCHE911Turbo-993--2955_2.jpg

Porsche dediğin budur ya şuan satılanlar çöpp (kedi ulaşamadığına mındar dermiş :D:D)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...