Portatif Garaj hk.

OguzhanC

Panpa
Destekçi
968
27
Marka
Renault
Selamlar,

Yaklaşık 500 dairelik bir sitede oturuyorum. Kapalı otoparkımız yok. Zaman zaman şirket aracıyla geldiğimde, zaman zaman Clio evde olduğunda fazladan otopark alanı işgal etmemek için tek araçlık park alanına(mümkünse en köşeye) önlü arkalı park ediyorum. Clio epey zamandır sanayide. Yakında kısmetse alacağım. Onun detaylarını iyisiyle kötüsüyle ayrıca paylaşacağım.

Sorum ise aşağıda görselini paylaştığım portatif otomobil garajları ile ilgili. Branda kullanma fikrine çok sıcak değilim. Gerekli koşullar sağlanmadığında faydadan çok zararı olacağını düşünüyorum. O nedenle uzun zamandır aklımda portatif garajlar var. Yine eğer alırsam en köşeye kurup içine Clio'yu park edip önüne de evin otomobilini park etme fikrim var. Ölçüler standart park çizgileri arasına sığabiliyor.

1-Bu tip garaj kullanan oldu mu? Kullanışlı oluyor mu? Tavsiye eder misiniz?
2-Site içerisinde kullanan oldu mu? Yönetmelik veya komşular açısından bir problem teşkil eder mi?

Kullanmayan ancak dışarıdan gözlemleyen bile olduysa tüm fikirlere açığım. Saygılar...

1757242112739.png

Ben de açık otopark mağduru olarak bu konulara biraz göz atmıştım. Detayla uğraşıp yıkanan arabanın ertesi gün üzerinde yazı yazacak şekilde toz olması, camlardan üzerine giysi, içecek düşmesi gibi şeyler ayarımla oynuyor.
Öncelikle eğer otopark herkese 1 araçlık yer düşecek şekilde veya her dairenin park yeri belli olacak şekilde değilse muhtemelen komşularla sıkıntı yaşanacaktır. Olmadığınız zamanlar gelip garajına bile aracı koyup giderler, hak da talep edemiyorsun çünkü ortak kullanım alanı.
Bunun benzerleri elektrikli araç sahiplerinin çokça başını ağrıtıyor, böyle kalabalık sitelerde yönetimden izin almak, oy çoğunluğu vs gibi şeylerle uğraşan arkadaşlarım oldu.

Bir de benim 2.korkum ise şiddetli rüzgarlarda bu garajlar ne kadar dayanıklı, uçup gidip diğer araçlara zarar verir mi acaba başımızı ağrıtır mı diye düşündürmüyor değil.
Kullanan varsa ben de çok merak ediyorum, deneyimlerini aktarırsa seviniriz.