İyi akşamlar merhabalar. Bilmiyorum daha önce hiç yarıştınız mı veya ulusal yada mahalli yarışları izlediniz mi? Benim size önerim memleketimizde pist imkanımız kısıtlı olduğundan dolayı ralli alanına yönelmeniz. Fakat ralli yapmamanız(Ne diyo la bu bebe demeden önce yazının devamını okuyunuz...). Öncelikle gerekli eğitimleri almanız lazım. Ardından ralli eğitimini aldıktan sonra çaylak sezonunuz için 2. el bir yarış aracı bakmanız. 2. el palio, flash, 131, kaddet, corsa a, astra gsi, saxo gibi başlangıç için uygun sayılabilecek araçları her sezonun sonunda veya başında rahatlıkla bulursunuz. Tabi iş araba ve eğitimle de bitmiyor, kendinize bir mekanik ekibi bulmanız gerekli. Bunun için de size önerim yarışan biriyle ortaklık kurmanız veya bir yarış garajıyla anlaşma sağlamanız bu sayede maliyeti daha da düşürebilirsiniz. Şimdi ralli yapmamanız kısmına gelmek istiyorum. Eğer niyetiniz bu sporu hobi olarak yapmaksa tırmanma yarışlarıyla bu işe başlayın derim. Çünkü ralli gerçekten çok kırıcı otomobil için(Cebinizde dahil). Tırmanma da ise daha kısa ve ralliye nazaran daha rahat etaplar olur. Tabi bir de etapların büyük çoğunluğunun asfalt olması da bunda etkili. Belli bir süre tırmanma yarışlarına katıldıktan sonra kendinizi ralli için yeterli görürseniz mutlaka katılın. Forumdan birini yarışırken görmek güzel olur...