Çünki aracı tasarlayan mühendisler mal araci 180hp üretip rakiplerinin önüne gecmek varken motorda saklı güç bırakıyorlar gidip yaptıranlarda standart araca biniyor gibi bakım felan hakgetire şekilde biniyorlar sonra benim turbo niye patladı pistonlar niye çatladı üst kapak niye sızdırıyor kalitesiz araba üretiyorlar abi diye geziniyorlar ortadaHangi amaçla ,hangi beklentilerle yapacağınıza bağlı.sadece ilk kalkışta daha seri olsun.toparlarken daha rahat toparlasin derseniz olabilir.ama bu tarz şeyleri takip, top speed denemeleri,roll vb olaylara çok fazla girerseniz sonuçları biraz agir olur.ben olsam takarmiyim asla.bizim ülkemizde yazılım ,chip vb uygulamayı yapıp aracın yağını aynı yağ ,lastiklerini aynı lastik,buji aynı buji, bakim aralıklarını hiç değiştirmeden aynı aralıkla kullanan o kadar bilinçsiz insan var ki üzülüyorum gerçekten.onlar saklı gücü çıkarıyorlar mış![]()
Motorda saklı güç muhabbeti emisyon muhabbetinden değil mi zaten. Yazılımı bir nevi arabayı daha rahat ettirip emisyonu hiç umursamadan uygulanan bir işlem gibi düşünüyorum.Çünki aracı tasarlayan mühendisler mal araci 180hp üretip rakiplerinin önüne gecmek varken motorda saklı güç bırakıyorlar gidip yaptıranlarda standart araca biniyor gibi bakım felan hakgetire şekilde biniyorlar sonra benim turbo niye patladı pistonlar niye çatladı üst kapak niye sızdırıyor kalitesiz araba üretiyorlar abi diye geziniyorlar ortada
yanlış anlamayın ama biz tarif ettiğiniz bir kullanıcıydıkHangi amaçla ,hangi beklentilerle yapacağınıza bağlı.sadece ilk kalkışta daha seri olsun.toparlarken daha rahat toparlasin derseniz olabilir.ama bu tarz şeyleri takip, top speed denemeleri,roll vb olaylara çok fazla girerseniz sonuçları biraz agir olur.ben olsam takarmiyim asla.bizim ülkemizde yazılım ,chip vb uygulamayı yapıp aracın yağını aynı yağ ,lastiklerini aynı lastik,buji aynı buji, bakim aralıklarını hiç değiştirmeden aynı aralıkla kullanan o kadar bilinçsiz insan var ki üzülüyorum gerçekten.onlar saklı gücü çıkarıyorlar mış![]()
Biz ne kadar konuşsak boş be hacım5-10 hp kazanacaksınız diye çıkarın partikül filtrelerini
Zaten yeşil namına bir şey kalmadı en azından toplumun kanser olma sürecini hızlandırıp katkıda bulunursunuz
Avrupa'da şunları yapsanız zaten bir daha direksiyon başına bile oturamazsınız da..Malum Türkiye'deyiz
Biz ne kadar konuşsak boş be hacım
azınlktayız çünkü