HABER Rekortmen Tesla Model S, 675 bin kilometreyi devirdi

Alcantara

Batuhan KARALAR
Yönetim
Editör
7 Eyl 2016
1,052
1,185
2,570
27
İstanbul
Marka
Renault
Elektrikli otomobillerde batarya sağlığı başta olmak üzere pek çok konu, yıllar geçmesine rağmen henüz doğruluğu teyit edilmeye muhtaç durumda. 675 bin kilometreyi deviren “en gezgin Tesla” ise bu işi pratikte başarmış gibi görünüyor!

Tesla Model S, tek bataryada 675 bin kilometre yol yaptı!

Tesla kullanıcılarının oluşturduğu TeslaMiles adlı oluşum, kullanıcılara ait araçların menzil bilgilerine ulaşılmasını sağlıyor. Toplam 8.5 milyon km yaptığını belirten 30 kullanıcı arasında birinciliği ise 675 bin kilometre ile Tesla Model S P85 alıyor. Aracın sahibi olan @gem8mingen adlı kullanıcı, batarya sağlığının %80 civarında olduğunu ve araç üzerindeki bataryanın hiç değişmediğini belirtiyor.

Elektrikli motorlarda değişim ya da bakım gerektiren herhangi bir parça olmaması, bataryanın da olağanüstü hava koşulları haricinde bozulmamasını sağlıyor. Ancak elektrikli araçların güvenliği, pek çok otomobil sever tarafından hala büyük bir soru işareti. Önümüzdeki yıllarda pil teknolojisinin gelişmesi ile beraber bu araçlardaki batarya kuşkularının da tamamen ortadan kalkması bekleniyor.

1 arasında 1


Read the whole post here.
 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım