Renault'nun Amerika da satilmis modelleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan yunahki
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

yunahki

Yunus K.
Panpa
913
28
Marka
BMW
Arkadaslar, Renault'nun zamaninda Amerika araba sattigini hic bilmiyordum. Bugün Bu video ya denk geldim. Biraz arastirma ile bu aracin Renault 21 oldugunu ve Amerika icin bir kac makyaj ile Medallion ismi ile sattigini ögrendim.

Ayrica burdaki Broadway ve Flash modelleri ile Alliance ve Encore adi ile satilmis.

eagle-medallion-2.jpg

raretes-5.jpg

renault-alliance-1987-2.jpg

Bir ara eBay'de çok güzel Renault 5 Turbo'lar satılıyordu. Muhtemelen hala vardır. Satılan modeller arasında o da olabilir. 2.0 L Broadway de güzelmiş. Coupe üstelik :)

Renault 80'lerde ABD'de satış yapıyordu. Resimdeki modeller ve daha niceleri zaten 80'lerde satılmış araçlar. ABD pazarından çekilmelerinin iki sebebi var.

Birincisi Amerikalıların büyük motor hacmi ve geniş iç hacim tercih etmeleri. Yani bu sebeplerden dolayı tutulmaması.

İkincisi 80'lerin sonuna doğru amerikalıların japon otomobillerine yönelmeleri ve Renault'un satışının iyice düşmesi.

Amerikada farklı bir isimle R9 ve R11 satılmış.Birinden biri tam hatırlamıyorum vikipedi de olacak (R9)Allience ve (R11)Encore olarak geçiyorlar.Yukarıda da bahsedildiği üzere amerika pazarına özel büyük motorlu otomatik hatta malzeme kalitesi daha iyi içi daha lüks olan Encore ve Alliancelar satılmış.İlk duyduğumda bende çok şaşırmıştım ama daha fazla şaşırmak istiyorsanız Amerika'da ki modelinin iç malzeme kalitesi(deri koltuk vs) ve Türkiye'de ki modelleri kıyaslamanız yeterli.:D:DFakirliğin gözü körolsun.o_O
Edit:Sondaki sürpriz.
renault-alliance-convertible_643077.jpg

00N0N_9Umh2ag9aK_600x450-1.jpg

040316-Barn-Finds-1987-Renault-GTA-4-e1459736859342.jpg

bb4ea8f7-4863-405c-9e3d-dd6f021f98b0_image_for_silan_6639210_580x435.jpg

Son düzenleme:
Yukarıda gerekli bilgiler verilmiş.İç geçirerek baktığımız bir renault modeli daha.2.0 L olanı GTA diye geçiyor 90 bg civarı olması lazım (şimdi baktım 95 HP'miş).Donanım açısından burada ki R9'lar yarışamaz bile.Hız Sabitleyici,yol bilgisayarı vs... biz burada klimalı olanını görünce vay anasını diyoruz.Kısaca güzel arabadır her R9 gibi.2.0 olanı tam senlik abi @berkertekin .

Yahu bu ülkede yıllarca eski renolar kullanıldı ki hala kullanılıyor. Günümüzde bile yeni nesil renoların satışları oldukça yüksek. Şu eski renolardaki koltuk dizaynına, donanımlarına, motorlarına bakıyorum da biz de hak ediyorduk bu araçları demek geliyor içimden.

Yukarıda gerekli bilgiler verilmiş.İç geçirerek baktığımız bir renault modeli daha.2.0 L olanı GTA diye geçiyor 90 bg civarı olması lazım (şimdi baktım 95 HP'miş).Donanım açısından burada ki R9'lar yarışamaz bile.Hız Sabitleyici,yol bilgisayarı vs... biz burada klimalı olanını görünce vay anasını diyoruz.Kısaca güzel arabadır her R9 gibi.2.0 olanı tam senlik abi @berkertekin .
R9 ile işim olmaz. R11, Amerika'da Encore diyorlarmış, onun 3 kapılısına ben de kabulüm. Hep söylerim, R9'lar bana fazla dengesiz geliyor. İçinde atlattığımız tehlikelerdendir belki de bilemiyorum.
Bak fiyatı da 30 yıldır aynı

Renault Amerika ya gelse yine tutar mi ? Büyük motor hacimleri ile.

Renault'un Kore'de sattığı araçlarda 2.0, 2.5 lt motorlar, EDC+CVT var. Daha büyük motorları Nissan'dan alırlar aslında.
Ancak Renault şuan Çin'e odaklanmış durumda, ABD planları yok. Olmasına da gerek yok, ortakları Nissan gayet satıyor orada. Bir de en kötü ihtimalle 5 yıl garanti vermeleri lazım, Avrupa'da 4 yıl veriyorlar. Kime satacaklar, rakipleri kim olacak, kendilerini nerede konumlandıracaklar vb çok fazla soru işareti var.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...