RFT almasak ne olur?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ozgur Gunes

Özgür Güneş
Panpa
7 Eyl 2016
4,158
1
8,076
4,820
28
Ankara
Marka
Peugeot
Kış sezonunda otomobilimin lastiklerini yenilemeyi düşünüyorum(F20 116i). Konfor düşüklüğü ve yüksek fiyatından dolayı RFT lastik almak istemiyorum. Süspansiyon ayarı gerekiyor gibi şeyler duydum ama servisi aradığımda öyle bir ayar yapmıyoruz dediler, RFT kullanılmayan otomobillerde poryaların yani alt takımın zarar gördüğünü söylediler. Bu konuda ne İngilizce ne de Türkçe net bir bilgiye ulaşabildim, bu konuda fikri olan var mı?
 

Cenk

Galatasaray
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,107
45,655
6,820
Zonguldak
Marka
Ford
Özgürüm, fabrika çıkışlı rft lastiklerle gelip daha sonra standart csc 5 ile değiştirenler olduğunu techturkey gibi forumlardan okudum. Araçlarında herhangi bir problemle karşılaşmadıklarını söylemişler. Normal bir jant'a rft lastik takamıyorsun ama rft için üretilmiş bir janta standart lastik takabiliyorsun. En yaygın problem olarak standart lastiğe geçişte lastik hava basıncı sensörünün kafasının karıştığından bahsedenler var fakat sıfırlayıp tekrar ayarladığında yol bilgisayarından bir problem kalmaz gibi geliyor. Kesin bir tabir kimse kullanmıyor sadece kullanıcı deneyimleri olarak yapanlar ve memnun olanlar var. Kesin olan tek şey şu ki normal bir araca rft lastik takılamıyor. Ama rft ile gelmiş araca normal lastik takıp memnun olanlar var.
 
  • Beğeni
Tepkiler: yselimkaya

Ozgur Gunes

Özgür Güneş
Panpa
7 Eyl 2016
4,158
1
8,076
4,820
28
Ankara
Marka
Peugeot
Gökçe abi taktı 116i ye normal nokian, hiç bir sıkıntı yaşamadı abi.
 

Cenk

Galatasaray
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,107
45,655
6,820
Zonguldak
Marka
Ford
Gökçe abi taktı 116i ye normal nokian, hiç bir sıkıntı yaşamadı abi.
Başka kullanıcılar da aynısını söylüyor. Bir problem yaşamadık diyorlar. Şahsen rft lastikten nefret ediyorum. Abimin aracında var ve e segment bir aracın bile konforunu alıp götürüyor. Bozuk yollarda ciddi sert hissediyorsun. İçinin rahat etmesi için biraz daha araştır sonra kafana yatarsa standart lastikler alıp takarsın. Fabrika çıkışlı rft lastikle gelen araçların süspansiyon takımları daha güçlendirilmiş oluyor rft'nin sertliğinden ve esneme payının azlığından dolayı. Standart lastik takınca süspansiyona ekstra bir yük bineceğini sanmıyorum aksine rahatlama olur gibi geliyor. Tam tersi olursa eğer problem çıktığını söylüyorlar. Süspansiyonda sıkıntılar çıkabiliyormuş.
 

fksarall

Panpa
8 Eyl 2016
1,548
3,367
3,770
Ankara
Marka
BMW
İki sene önce RFT Goodyear aldım tanesi 280 liradan. Aslında çok pahalı değil ama bu konfor olayını test etmek adına ben de RFT olmayan lastik almayı düşünüyorum.

Bir de @CenkGs nin de dediği gibi RFT olmayanlar mantıken daha iyi sönümler, dolayısıyla hem alt takıma hem süspansiyona aktarılan darbeler azalar. Poryanın hasar görmesi falan çok mantıksız geldi.
 

ghalacli

Profesör
8 Eyl 2016
223
344
1,335
Normal lastik aldıktan sonra mini stepne yada tamir kiti almayı unutma.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım