Oturup ağlama sebebi resmen11.5-12
Volvo S60 T3 (152 hp)Arabam Kaç Yakar | Yakıt Tüketim Ansiklopedisi
Volvo S60 T3 (152 hp) - En az yakan arabalar, Araçların yakıt tüketimi bilgileri, Otomobillerin teknik özellikleri, Yakıt hesaplama ve En güncel otomobil haberleri. Elektrikli arabalar, Motosiklet yakıt tüketim bilgileri.arabamkacyakar.com
Bu sitede kullanıcıların tüketim verileri mevcut. Kullanım tarzınıza göre o tablodan bir ön fikir sahibi olabilirsiniz. Benim tahminim karmada bu aracın 10 litre civarı yakması muhtemel.
Yakıt tüketimi gibi değişkenliği üst düzey olan bir veriyi doğru, ciddi anlamda gerçekçi verebilen bir site çıkar mı ? Siteyi geçtim tek tek şahıslara sorsan ondan bile gerçekçi veri alman zor. 1.6 tdci motora 10 litre yaktırmayı başaran var. Ben uzun yolda 3.8 litre ortalamayla giderken ben daha bu değeri hiç göremedim sen nasıl gördün diyen var bana. 1.4 tsi motorla 5 litre ile gezene öbürü diyor ki ben 8'den aşağı inemiyorum.Değişik bir siteymiş. Kendilerinden çok emin şekilde "gerçek yakıt tüketimi" diye yazmışlar ama bildiğim araçları kontrol ettim, benim gerçeklerime sadece 1 aracın verisi uydu.Diğerleri benim verilerimden 1.5-2 lt fazla yazılmış. Sitelerinde neye göre hazırladıklarını yazmışlar ama kullanıcıya, kullanılan yere göre çok değişir bu tüketimler.
Benim açımdan gerçekliği olmayan bir site açıkçası. Herhangi bir aracın tüketimi hakkında fikir edinmek için bakmazdım, tutarlılık oranı çok düşük.
Yakıt tüketimi gibi değişkenliği üst düzey olan bir veriyi doğru, ciddi anlamda gerçekçi verebilen bir site çıkar mı ? Siteyi geçtim tek tek şahıslara sorsan ondan bile gerçekçi veri alman zor. 1.6 tdci motora 10 litre yaktırmayı başaran var. Ben uzun yolda 3.8 litre ortalamayla giderken ben daha bu değeri hiç göremedim sen nasıl gördün diyen var bana. 1.4 tsi motorla 5 litre ile gezene öbürü diyor ki ben 8'den aşağı inemiyorum.
8-9 yaksa okeyim zatensıkıntı 12civarı görürmü acaba
En temizi yüksek beygirli dizelini almak o zamanSon zamanlarda ciddi şekilde düşünüyorum Volvo, yeni evlendim sedan olsun istiyorum ama bunlarında dizeleri essek ve kardeşimbilemedim dizel farkını verip dizel mi, yoksa benzine kıyıp t3 mu alsak
Iste bunlari bilmeyen, tahmin edemeyenler icin olusturulan degerler bunlar ki diger araclari bilemem ama s60 icin verilen degerler uc asagi bes yukari tutuyor sitede.Benim demek istediğim de buydu hocam.
Böyle bir şey için kalkıp site açmak bile çok iddialı.
1.4 tsi ile 1.5 Volvo'yu kıyaslayan, hatta şöyle diyeyim direkt motor gücüne göre yakıt tüketimi tahmin eden başta hata yapar. Araçların ağırlıkları, motor-şanzıman uyumu, en başta markanın üretim kabiliyeti gibi tüketimi farklı farklı etkileyecek unsurlar var.