Sahibinden Satış ilanı vermek.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kesinlikle etkiler bazıları boya takıntısı olan aramasın memurdan temiz vs. Gibi baslıklar atıp arabanın nesinin olduğunu yazmıyor bende direk es geçiyorum sanki satıcı karşı taraf alıcı oymuş gibi tiripli oluyorlar bilgi verecenki karşı taraf anlasın kavun değilki koklayip alalım

Corsa bakıyo olsam mesela bu arabayı alırım. İlanda efendi şekilde detaylı yazmış hemde arabasını tanıyor. Fotoğraflarda direksiyonda o iğrenç kılıfla emniyet kemeri tokası varsa direk kapatıyorum o ilanı.

Arabanın artısı eksisi herşeyini anlatmış herşey mükemmel. Bu tipte bi araba arıyor olsam kaçırmam.
Tek etkilemeyecek nokta bankacıdan satılık olmasının altını çizmesi. Doktordan bayandan memurdan ondan bundan yazan ilanlar + etki yaratmıyor.

İkinci el araba almak her zaman bir risk olduğu için, ne kadar bilgi o kadar iyidir benim için. Lakin, bizim halkımızın genelde okumaya üşendiğini, okumayı angarya bir iş olarak gördüğünü unutmamak lazım. Bu kadar uzun uzadıya bilgiler çoğunlukla okunmayacaktır.

İkinci el araba almak her zaman bir risk olduğu için, ne kadar bilgi o kadar iyidir benim için. Lakin, bizim halkımızın genelde okumaya üşendiğini, okumayı angarya bir iş olarak gördüğünü unutmamak lazım. Bu kadar uzun uzadıya bilgiler çoğunlukla okunmayacaktır.
Adam arayip arabaniz kac model dedi ya [emoji16]

Etkiliyor. Her şeyin sahibindeni makbuldür bence (hele ilk sahibindense çok daha iyi). Galericilerle, emlakçılarla ne kadar az muhatap olursak o kadar iyidir. Hem sahibinden olan daha uygun oluyor (aracılar kâr koyuyor malum) hemde yalan dolan -karşıdaki mal sahibine göre değişmekle birlikte- daha az oluyor.
3-5 değişeni olan aracı 0 hata diyen satan mı istersin, 150 binde sattığın aracını bir kaç yıl sonra 85 binde satıldığını görmek mi istersin ne istersen galericilerde var.

Ya bazıları var dışardan 2 fotoğrafını çekip atıyor. Ulan 2 fotoğraf nedir ya, çorap mı satıyorsun? Kimileri her yerini güzelce çekip 3 sayfa fotoğraf atıyor, işte araba öyle satılır.
Bazıları da yaptığı açıklamada "haylay donanım" gibi yanlış terim kullanınca ben direk sekmeyi kapatıyorum. Zaten arabayı koyarken üstte "highline" yazıyor insan az mantık yürütür. Ben böyle, arabasını daha doğru dürüst tanımayan insanlarla ticaret yapmak istemem. Arabası ne kadar iyi temiz olursa olsun hemen kapatırım.
Bu corsa sahibi gibi insanlardan araba alınır.
Çok iyi bir konu bulmuşsun @istanbul Ali abi. Hep karın ağrım vardı bu konuda :D:D

Ya bazıları var dışardan 2 fotoğrafını çekip atıyor. Ulan 2 fotoğraf nedir ya, çorap mı satıyorsun? Kimileri her yerini güzelce çekip 3 sayfa fotoğraf atıyor, işte araba öyle satılır.
Bazıları da yaptığı açıklamada "haylay donanım" gibi yanlış terim kullanınca ben direk sekmeyi kapatıyorum. Zaten arabayı koyarken üstte "highline" yazıyor insan az mantık yürütür. Ben böyle, arabasını daha doğru dürüst tanımayan insanlarla ticaret yapmak istemem. Arabası ne kadar iyi temiz olursa olsun hemen kapatırım.
Bu corsa sahibi gibi insanlardan araba alınır.
Çok iyi bir konu bulmuşsun @istanbul Ali abi. Hep karın ağrım vardı bu konuda :D:D

fotoğraf koymayıp satmayı bekleyenleri napcaz :))

Uzun uzun aracı anlatmak, tanımak bizim için önemlidir ayrıca sahibinden.com'da verilen fiyatlar genelde şişme olduğu için genel verilen fiyatların 1 ve 2 bin lira aşagısına koymak işi çok daha kolay hale getiriyor. Genelde biz bu yöntemleri uyguluyoruz ve 30dk ile 1 gün arasında aracımız satılıyor.

Güzel fotoğraflar anlaşılır samimi açıklama ile aracınızı satmanız daha da kolaylaşır. Hayatta satılmaz dediğim arabalar bile koyulduktan en geç 3 hafta sonra satılmıştı.
Onlarca tarla takası teklifi gelebilir bunları yadırgamayın :D Bir keresinde adamın biri arabaya 10 adet büyük baş vermişti :D :D

Öncelikle okuma ve yazmayı sahibinden.com aracılığıyla öğrenmiş biri olarak yazıyorum...
Bugüne kadar sahibinden.com sayesinde onlarca araba alıp sattık ve bugüne kadar hiç bir sıkıntı yaşamadık.Bu sitelerde uzun zamanlar geçirdiğiniz zaman aracın fotoğrafı olmasa bile ne tarz bir satıcı tarafından ne tarz bir mal satıldığını kolayca anlayabiliyorsunuz.Burada bizim için en büyük kriter sahibinden-mümkünse ilk sahibi-olması.Bu güne kadar tüm sahip olduğumuz araçlar ilk sahibindendi ve tüm evrakları,bayi bakım dökümanları incelenerek ve aracın yanında teslim alınmak koşuluyla satın alındı.İlan seçerken konuda bahsedildiği gibi satıcının üslubu,yazı şekli,Türkçeyi nasıl kullandığı,yazım kurallarına ne kadar dikkat ettiği gerçekten çok önemli.Garip gelebilir ancak aracın satışa sunulduğu konum bile önemli.Örneğin bir Kadıköy-Üsküdar aracı ile Sultangazi-Sancaktepe aracı ne yazıkki bir değil.Buradaki etmen yine satıcı profili.Yani ben henüz araç sahibi olmadığım için ailemizin araçları üzerinden konuşuyorum,hiç bir zaman sıfır bayiden sipariş ile araç almadık,30 yıldır yılda minimum 1 araç değiştirdiğimiz farz edilirse bu kadar zamandır hiç ikinci elden ağzımız yanmadı.Ön yargıları kırmak gerektiğini düşünüyorum.

İlan başlığına "doktordan hastasına, film vizyonda, ejderya uyanıyor" gibi saçma şeyler yazanları zaten açmıyorum :D açıklama kısmına da "MUHAYYERDİR, EMSALSİZDİR, 1.SINIFTIR, ALICISINA BİNİCİSİNE, ..." gibi anlamsız tamlamalar kuran satıcıya da iyi gözle bakmam :D

Efendi gibi yazan oldu mu +ya geçiyor ama kimisi atarlı yazıyor ya da arabayı çok övüyor o zaman sıkıntı işte

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...