KAPALI Seat Leon FR 1.4 tsi dsg mi Yeni Astra hb 1.4 dynamic otomatik mi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

e_1903

Asfalt Kurutucu
17 Eyl 2016
9
4
595
Arkadaşlar 2 araç arasında kalmış durumdayım. Seat leon fr biraz daha ön plandan benim için. Bu iki aracı kullanabilme şansına sahip olanlar varsa, artılarını eksilerini tavsiyelerinizi bekliyorum.
 

dogantr61

Asfalt Kurutucu
14 Eyl 2016
47
22
595
Astrada hala çözülmemiş birkaç problem var.klimasından ıslık sesi geliyor, kısa trim sesleri başlıyor ve kaputta keçe yok.leon biraz daha oturmuş bir araba yakın zamanda makyajlanır muhtemelen daha da sorunsuz hale gelir.
 
B

BilginGokay

Ziyaretçi
Ayne Leon biraz daha oturmuş bir araba Astra her ne kadar güzel bir araç olsa da ben tercihimi Leon dan yana kullanırım.
 

Ahmet.bh

Asfalt Kurutucu
14 Eyl 2016
33
4
595
İstanbul
Dsg hala korkutuyor beni açıkçası. Opelde henüz bu tip bir şikayet duymadım. Bir de leonun yüzü eskimeye yaklaştı iyice. Astra!ın yılın otomobili seçilmesi, 1.4t için motor gücü, tasarımı vs. dikkat çekici. Gücü yere aktarmasıyla alakalı sorun yaşamıyorsa eğer astra yönünde kullanırdım tercihimi
 

e_1903

Asfalt Kurutucu
17 Eyl 2016
9
4
595
Astrada da sıkıntı yok, ancak benim istediğim özellikleri eklettirdiğimde (leonda olan), " koltuk, sunroof, led farlar" leondan 10.000 TL daha fazla oluyor. Dsg şanzımanda herkes sıkıntı oluyor diyor ama çevremde dsg şanzıman kullananlar var ama bi sorun görmedim ve vites geçişleri çok seri
 

AimLeSs

Asfalt Kurutucu
17 Eyl 2016
9
3
595
İstanbul
Ben de yakin tarihte 2 otomobili de showroomda inceleyip internette biraz arastirma yaptim.

Showroom'da leon pek olumlu bir intiba bırakmadı bende. Ön konsolda üst taraflar iyi olsa da, kapı iclerinde ve konsolun aşağısında kalite epey düşüyor. Ucuz malzemeden imal edilmiş, oynayan/esneyen iç kapı kolları, sıfır olmasına rağmen gıcırdayan orta kol dayama, dsg vites topuzunun üzerindeki kullanılan siyah plastik, b segmenti seviyesinde kapi içi tutamaçları, vites çevresinde kullanılan, golf 5 ten kalma plastik kalitesi beni üzdü. Golf 7 bir yana, meksika üretim diye eleştirdiğimiz jettalardan daha aşagıda bir malzeme/işçilik kalitesi var.

Astra oldukça renkli, taze bir kokpitle kullanıcıyı karşılıyor. Leon'a göre iç mekan kalitesi ve işçilik seviyesi kesinlikle daha yukarıda. Leonda ekran std olarak 5", opsiyonel olarak 6,5" alınabilirken astrada std olarak 7" ekran geliyor. Bir de astrada kullanilan koyu renk tavan döşemesi çok beğendiğim bir detay oldu. Parçaların birleşim yerlerindeki boşluklar dikkatimi çekti sadece.

Beni dsg nin sorun çıkartma potansiyelindense, easytronic'in yavaşlığı daha çok düşündürdü açıkcası. Bu konudaki endişelerinizi Seat'ta +1500tl ücretle ek 2 yıl garanti paketi satın alarak giderebilirsiniz.

Ha, bir de seat bayileri leonlarda %2 seviyesinde liste fiyatindan aşağı düşüyor. Opel bayileri %4 seviyesine kadar indirim yapabiliyor. Ekim ayı için astralarda sunulan 20bin tl, 20 ay sıfır faiz kampanyası da astraları çekici hale getiren detaylardan birisi.

2 otomobili de test etmek gerekir. Bu konuda And 1.4t easytronic test etse çok güzel olur. :)

Selamlar.
 

mertoveski

Asfalt Kurutucu
18 Eyl 2016
20
4
595
Astra leona nazaran daha taze bir araba. İlk bakışta anlaşılacağı üzere dahada kaliteli bir araba. Motor olarak ikiside 150bg. Zor bir seçim ama astra eğer led farlıysa ben olsam astrayı seçerdim.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım