AÇIK Servisin Gereksiz Buyuk ve Kotu Boyasi

audibuneidi

Profesör
95
Marka
Audi
Fotografta gosterdigim kaza icin aracimi Vosmer bornovaya verdim kapi zaten degistirilcekti arka camurluk kismida dogrultulup duzeltilcekti. Dun hazir oldugunu ve teslim almaya gelebilecegim soylendi, gittigimde sok oldum. Aracin yeni kapi takilmis fakat kapi kapatilinca govdeyle arasinda bosluk kaliyor ve zor kapatiliyordu. En kotu sey ise su gorunun arka camurluk kismi icin aracin arka farina kadar cam ustu citalar dahil komple boyamislar ve okadar kotu bir boyama ki hic anlamayan biri bile anin da nerelerin boyandigini anlayabilir. Bildiginiz portakal kabugu gorunumu vardi. Tabiki araci teslim almadim. Camurluktaki boyle bir hasar icin komple yan tarafin boyanmasi mantikli mi ? Anlayan birileri aydinlatabilir mi boyle bir hasar icin komple boyanmasi normal mi?

Ekli dosyalar

• Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    573.3 KB · Görüntüleme: 0
  • Screenshot_6.png
    Screenshot_6.png
    422.6 KB · Görüntüleme: 0
  • Screenshot_7.png
    Screenshot_7.png
    514.3 KB · Görüntüleme: 0
Arka çamurlukta doğru düzgün çizik bile yok. Normalde çok rahat boyasız göçük düzeltme yapılabilirmiş.

Benim anlamadığım araç işleme girmeden önce yetkili servisler genelde araç sahibini arar ve şu şu işlemler yapılacaktır onaylıyor musunuz diye sorar. Müşteri onayıyla beraber bu işlemler yapılır. Size böyle bir bildirim gelmedi mi ?

İkincisi ise araç kaskodan mı tamir ettirildi yoksa cebinizden mi verdiniz ?

Kaskodan tamir edildiyse bu yapılan gereksiz işlem sırf kaskodan fazla para almak içindir.

Yapıldıktan sonraki halinin fotoğrafları var mı acaba? Ona göre daha rahat yorum yapılabilir. Ben komple boyanmasını tercih etmesem de düzgün yapılırsa ses etmezdim sanırım. Ama hem kapının mekanizması hem de boya kötüyse olacak iş değil elbette.

Screenshot_4.png

boya bu sekilde gozukuyordu cekimle alakasi yok tam olarak gozle gorunende boyle bir sey hatta kotusuydu ama komple aracin yan tarafi boyali oldu simdi saka gibi. Kafayi yedirtcekler. Kime sikayet edilir bunlar.

Zaten bu boyanin hali ne diye sordugumda ne ustalar ne benle ilgilenen kisi ses cikaramadi her sey gozle gorulur derecede kotuydu. Benle asil ilgilenen yetkilide izne cikmis onun yerine bakanda aracla ilgili ne yapildigindan hic bir haberi yok araci beklerken camurluk boyanmadi dedi kendi gozumuzle anladik boyandigini.

Temiz bir işçiliğin garanti olması ve kaskodan daha yüksek bir para alabilmek için komple boyanması normal. Fakat aracın onarım sonrası durumu belirttiğiniz gibiyse kesinlikle teslim almayın. Servis adam akıllı toparlamayı kabul etmezse kasko firmasını haberdar ederek bu şekilde onarım yapılmış, kabul edilemez bir işçilik var diye bildirin. Kaskonun da bilgisi dahilinde baştan yapılması için bastırın. Ne yapın edin iyice toparlanmadan teslim almayın.

Temiz bir işçiliğin garanti olması ve kaskodan daha yüksek bir para alabilmek için komple boyanması normal. Fakat aracın onarım sonrası durumu belirttiğiniz gibiyse kesinlikle teslim almayın. Servis adam akıllı toparlamayı kabul etmezse kasko firmasını haberdar ederek bu şekilde onarım yapılmış, kabul edilemez bir işçilik var diye bildirin. Kaskonun da bilgisi dahilinde baştan yapılması için bastırın. Ne yapın edin iyice toparlanmadan teslim almayın.
Banada dedikleri bu, duzgun olmasi icin komple boyamislarda sozde boyayi gorseniz akliniz durur sprey boyayla boyanmis gibi ve simdiden cita taraflarinin kenarlarinda boya kalkmisti ve bana komple boyanacagiyla ilgili bir bilgi verilmedi bunu soyleseler kabul etmezdim. Bunlari sikayet edebilecegim bir yer yok mu acaba.

Normalde kapı yedek parça olarak boyasız gelir ki hem hangi araca lazım olursa o renge boyansın hem de farklı renk olacaksa boya kalınlaşması olmasın ve kapının yanındaki yerle fark oluşturmasın. Bu sebeple diğer yerler ilk olarak boyasız kurtarılmaya çalışılır. İşçiliğin 3-4 kat pahalı olduğu Almanya'da bile bunun için uğraşıyorlar. Türkiye'de ise ilk düşünülen kaskodan alınacak para. Haydi bu işe giriştin bari düzgün yap. Şu saatten sonra şikayet edip düzgün iş yaptırmaktan başka çareniz yok. Bence bir avukata da danışabilirsiniz çünkü aracın değerini yanlış işçilikle düşürmüş oluyor. Bir hak kaybı var. Ancak ne kadar sürer ne sonuç çıkar bilemiyorum. Kazasız araçların kazasında değer düşmesi tazminatı kolaylıkla alınıyor emsal dava olduğu için ama bu konuyu pek duymadım. Yine de sormaya değebilir.

Banada dedikleri bu, duzgun olmasi icin komple boyamislarda sozde boyayi gorseniz akliniz durur sprey boyayla boyanmis gibi ve simdiden cita taraflarinin kenarlarinda boya kalkmisti ve bana komple boyanacagiyla ilgili bir bilgi verilmedi bunu soyleseler kabul etmezdim. Bunlari sikayet edebilecegim bir yer yok mu acaba.
Şikayet edilecek merciler tabii ki var ama 🍌 cumhuriyetinde pek bir sonuç alacağınızdan ümidim olmadığı için kaskoyla filan hareket edin diyorum. Bu şekilde teslim için zorlanırsam bir şekilde başka serviste kaskodan onarım yaptırırım diye bir seçenek sunun sigorta şirketine. Tramer nasılsa paramparça oldu.. Hiçbir sigorta şirketi cebinden daha fazla para çıksın istemeyeceği için servise düzgün bir onarım için bastırabilir diye düşünüyorum.

Hali hazirda avukat tuttum zaten kazada da karsi taraf %100 haksiz oldugu icin deger kaybi acacaktim ama bu komple boya olayi beni cileden cikardi. Aracimda 1 parca bile boya yokken boyasi hic zarar gormemis camurlugu komple ustdeki citasina kadar boyanmasi deli etti beni. Vosmer e de bu konuda ayri dava mi aciliyor yani bana carpan gerizakaliya bile aciyorum gereksiz bir deger kaybi yuku olacak. Benim size asil sormak istedigim boyle bir durumda komple boyanmasi normal miydi? Cunku ben onu ordan bi sekilde duzgun hale getirmezlerse almayacagimi ilettim, zaten boyayi benle incelerlerken yaptiklari sacmaligin farkinda olduklarindan kimse sesde cikarmiyordu.

Son düzenleme:
Benim size asil sormak istedigim boyle bir durumda komple boyanmasi normal miydi?
Kaza fotoğraflarından gördüğüm ile yapılabilecek yorumda asla normal değil. Boyanacak bir yeri yok ki o çamurluğun. Zaten üstünde çizik, boya kalkması vs de yok. Bu göçüğü çok rahat şekilde boyasız düzelten milyon tane yer var. Bizim Zonguldak'ın dolandırıcı sanayisinde bile bundan daha beter göçükleri boyasız şekilde düzelttiklerini gördüm ben. He servisin elinde ve imkanlarında boyasız göçük düzeltme yoksa o zaman sizi bilgilendirecekler. Bu işlem bizde yapılamıyor diyecekler. Kaskonuz bu işlemi yapabilecek anlaşmalı bir yeri varsa sizi oraya yönlendirecek yahut siz bulacaksınız ve kaskodan parasını alacaksınız.

Biz de küçük de olsa kaç kez yetkilide kaza tamiri yaptırdık. Öncesinde yapılacak işlem hakkında bilgilendirme yapıldı hep ki müşteri belki kabul etmeyebilir diye. O zaman işleme geçilmez.

Bana sadece araci birakirken camurluk dogrultma yapilacak ve kapi degisicek denildi. Aramalarda da kapi geldi arac boya hazirlaniyor gibi seyler soylendi nerenin nasil boyandigi falan asla bildirilmedi. Gozumle anlamasam boyasiz duzeltildi diyip yollayacaklardi. Camurlugun en ucundan dogrultma yapilacagindan o kisimda bi boya zaten garanti olur diye dusunuyordum ama komple ust citalara kadar boyanmasina inanamadim ya.

Kasko firmanızla iletişime geçin. Arka çamurluk komple boyanmış ve kötü işçilik yapılmış. Bu kısmın boyanmasına gerek yoktu göçük düzeltmeyle halledilebilirdi. Ama bana arka çamurluğun komple boyanacağına dair bilgi vermediler. Muhtemelen kaskodan fazla para almak için yaptılar. Bu işlemi kabul etmiyorum. Aracı teslim almıyorum düzeltilene kadar diye şikayet oluşturun kasko firmanıza. Ayrıca karşı taraftan alacağım değer kaybı haricinde gereksiz yere kötü işçilikle boyanan arka çamurluğum için haricen vosmer bornovaya da değer kaybı davası da açacağım şeklinde belirtin. Bunu hem kasko firmasına hem de vw'nin genel merkezi olan Doğuş'un iletişim kısmını arayıp servisin adını vererek yapın.

Hali hazirda avukat tuttum zaten kazada da karsi taraf %100 haksiz oldugu icin deger kaybi acacaktim ama bu komple boya olayi beni cileden cikardi. Aracimda 1 parca bile boya yokken boyasi hic zarar gormemis camurlugu komple ustdeki citasina kadar boyanmasi deli etti beni. Vosmer e de bu konuda ayri dava mi aciliyor yani bana carpan gerizakaliya bile aciyorum gereksiz bir deger kaybi yuku olacak. Benim size asil sormak istedigim boyle bir durumda komple boyanmasi normal miydi? Cunku ben onu ordan bi sekilde duzgun hale getirmezlerse almayacagimi ilettim, zaten boyayi benle incelerlerken yaptiklari sacmaligin farkinda olduklarindan kimse sesde cikarmiyordu.
Teknik detayları avukat daha iyi bilir ama Türkiye’deki işleyişi biraz tanıyorsam karşı tarafa geçirirler tüm değer kaybını. Adama da yazık dediğiniz gibi. Boya konusunda da her firmanın farklı tutumları olabiliyor. Bana fotoğrafa bakınca boyasız kurtarılır gibi geliyor. Ama araçlarda bölge bölge değerleme yapıyorlar. Birçok premium marka bir bölge boyanacaksa o parçada kısmi boya yapmıyor. Ya tamamı ya hiç şeklinde çalışıyorlar. Bu şekilde daha doğru sonuç çıkıyor ortaya. Burada ise tamamen bir amatörlük var. Bayinin bu kadar kötü boya yapması olacak iş değil. Bir de kapı mekanizması da kötü dediniz. O bence boyadan da vahim bir hata. Kapının menteşesinde sorun olmayacağına göre takıldığı yerin onarımı düzgün olmamış sonucu ortaya çıkıyor. Sütundaki hatalı işçilikler uzun vadede oldukça tehlikeli sonuçları olan şeyler.