Sevgili forum sakinlere bir sorum var. Elimizde 2017 Ekimde aldığımız Toyota Corolla 1.6 Advance otomatik var. Ve yaklaşık 5 bin km de yaza doğru 10 bin km olsa ve biz bu arabayı satmayı düşünsek kafadan ne kadar zarar olur yada zarar olur mu?
2.el piyasasındaki fiyat artışı bu hızda devam ederse ve satana kadar büyük bi kaza yaşanmazsa zarar edeceğinizi düşünmüyorum.Sevgili forum sakinlere bir sorum var. Elimizde 2017 Ekimde aldığımız Toyota Corolla 1.6 Advance otomatik var. Ve yaklaşık 5 bin km de yaza doğru 10 bin km olsa ve biz bu arabayı satmayı düşünsek kafadan ne kadar zarar olur yada zarar olur mu?
o zaman alan adam niye 2. elini alsınli gider 0 alır haksız mıyım?2.el piyasasındaki fiyat artışı bu hızda devam ederse ve satana kadar büyük bi kaza yaşanmazsa zarar edeceğinizi düşünmüyorum.
Normalde şartlarda öyle mesela 3-4 yıl önce sıfır araç aldığınız zaman satmak istediginizde aldığınız fiyatın altına satardınız 2.el araba icinde olması gereken budur aslında ama günümüzde koşullar değişti artan vergiler, yükselen döviz kurları ülkemizde otomobil fiyatlarını uçurdu örnek vermek gerekirse biz bugün 80.000 tlye sıfır bir araç aldıgımızı varsayalım 6 ay sonra aldıgımız sıfır aracın bayideki fiyatı 90.000 tl oluyor bizde elimizdeki az kmli aracımızı satmak istiyoruz bayide 90k olan aracı 82,83 bin tlye ilana koyuyoruz bu sefer alıcılar az kullanılmış 2. el araçlara yöneliyor .o zaman alan adam niye 2. elini alsınli gider 0 alır haksız mıyım?
Tabi 2016 da ki araba fiyatlari 2018 de inanilmaz artti icin kar degil zarar etmis bile olabilirsiniz2016 yili Kasim ayinda aldigim A3’ten 2018 yili Subat ayinda 2000 km’de sattigimda 16.000 TL kâr ettim. Hatta fazlasini kazanirdim ancak bir an once elden cikarmam gerekti, piyasasina gore uyguna biraktim diyebilirim
Tabi soyle de bir durum var, 2018 yili ayni aracin ikamesini almaya kalksam 120k civarlarinda bir bedel odemem gerekiyor
Aracin temizligi kadar efektif kur ve piyasasinin olup olmamasiyla alakali bir durum
Tabi 2016 da ki araba fiyatlari 2018 de inanilmaz artti icin kar degil zarar etmis bile olabilirsiniz
Kâr edersiniz. Ama satınca tekrar 0 km araba alacaksanız edeceğiniz kârın 2 misli zarar edersiniz.Sevgili forum sakinlere bir sorum var. Elimizde 2017 Ekimde aldığımız Toyota Corolla 1.6 Advance otomatik var. Ve yaklaşık 5 bin km de yaza doğru 10 bin km olsa ve biz bu arabayı satmayı düşünsek kafadan ne kadar zarar olur yada zarar olur mu?