Marka/model ne olursa olsun sıfır arabayla ikinci el araba karşılaştırılmaz. Örneğin sıfır olarak 70 bin liraya B sınıfı orta dolulukta bir araba alabiliyorsanız, aynı paraya ikinci el olarak bir kaç yaşında daha üst sınıf, daha dolu bir araba alabilirsiniz ama ikinci elde arabayla birlikte riskte satın alıyorsunuz. Eksper adı altındaki kişilerin bulamadığı bir çok sorun duyduk. Kazalı, değişeni olan arabayı ekspere götürüp temiz raporu alanlar vs. İnsanlar maalesef dürüst değil, kazalı veya mekanik sorunluda çıkabilir alınan araba, gerçekten denildiği gibi sorunsuzda çıkabilir. Yakinen tanıdığım birinden olmadıkça fazla para verip ikinci el araba almayı düşünmem açıkçası. Ülkemizde çok yapılan bir hata bana göre bu ikinci elle sıfır arabayı kıyaslama işi.
Ben daha üst sınıf araba istiyorum, riskleri göze alıyorum diyorsanız BMW alabilirsiniz. Risk istemiyorum, arabaya ilk ben bileyim, bir sürü para veriyoruz geçmişinde ne oldu vs. kafamı kurcalamasın, garantisi olsun diyorsanız Seat tercih etmeniz doğru olacaktır.