AÇIK Sıfır Egea'mı, İkinci el D segment bir araç mı alınmalı?

Arel1

Senkromeççi
9
20
Selam, birkaç ay sonra araç almayı düşünüyorum ama kararsızım. Bütçem yaklaşık maksimum 1.000.000₺ civarında.

Arada kaldığım araçlar:

Egea 1.4 Fire Easy (sıfır): Garantili, piyasası hızlı, fiyatı cazip ama C segment olması nedeniyle yol tutuş, konfor ve güvenlik D segment kadar iyi değil.

D segment araçlar: Araç 1, Araç 2 – konfor, güvenlik ve kalite Egea ile kıyaslanamaz ama aracın geçmişi belirsiz ve garantisiz.
Hasarlı araç olması benim için hiç sorun değil, yeter ki; şasi, motor gibi kritik parçalarda ciddi bir hasar olmasın yeterli.

Araç benzinli olursa, LPG ile kullanmayı planlıyorum. Yeni araçlarda LPG uyumlu olur mu, bilen var mı?

Aracı alıpta hemen satma gibi düşüncem yoktur açıkcası. Yedek parça erişimide kolay ve uygun fiyatlı olursa daha iyi olur.

Başka araçlarda önerebilirsiniz birlikte değerlendirelim.
Siz ne dersiniz, nasıl bir yol izlenmeli?

Son düzenleme:
Çift bölge mi 3 bölge mi?

Çift bölge, kliması tek bölgeli otomatikti.

Şöyle;

IMG_1880.jpeg

IMG_1881.jpeg

Son düzenleme:
Ben olsam bu bütçelerde mondeolardaki 1.6 TDCİ ile aynı motora sahip yani oldukça sorunsuz ve EAT6 gibi oldukça masrafsız bir kombinasyona sahip 2015 sonrası Pageout 508 lere bakardım

Örnek ilan. https://shbd.io/s/6F7kin2D

Veyahut gene benzer 1.6 dizel motor ve tork konvertörlü şanzıman kombinasyonuna sahip İnsignialara bakardım eğerki ikisinde de istediğim kondisyonda veyahut donanımda bir araca rastlayamaz isem o zaman mondeo veyahut başka araçlara bakardım

Tabiki A4 veya Passatlara laf yok ama bu fiyata alınanları ya feleğin çemberinden geçmistir yada yakında size patlayacak birkaç on bin liralık masrafları vardır. Yerinizde olsam 508 leri özellikle allure donanımı ile değerlendirirdim

Selam arkadaşlar. Daha öncesinde bütçem 1 milyon ₺ civarıydı ama bazı masraflardan dolayı şimdi yaklaşık en fazla 600 bin ₺ ayırabiliyorum.
İsteğim Egea değil, mümkünse bir D segment araç. 150 bin km’yi pek aşmamış olması tercihim, kazalı olup olmaması çok da önemli değil. Motorunda, yürüründe sorun olmasın yeter. Aracı satmak için değil, uzun süre binmek için alacağım. Tek isteğim, uzun süre kullanmayı düşündüğüm için arıza çıkarmayacak olması.

Bu kriterlere uygun araç tavsiyelerinizi bekliyorum.
Bir de 2008 model Ford Mondeo 1.6 benzinli, 112 bin km’de, kazasız boyasız diye ilan buldum. Linki bırakıyorum, fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim:
Araç linki
Birde bu araca LPG uyumlu oluyor mu bilginiz varmı?

Son düzenleme:
Selam arkadaşlar. Daha öncesinde bütçem 1 milyon ₺ civarıydı ama bazı masraflardan dolayı şimdi yaklaşık en fazla 600 bin ₺ ayırabiliyorum.
İsteğim Egea değil, mümkünse bir D segment araç. 150 bin km’yi pek aşmamış olması tercihim, kazalı olup olmaması çok da önemli değil. Motorunda, yürüründe sorun olmasın yeter. Aracı satmak için değil, uzun süre binmek için alacağım. Tek isteğim, uzun süre kullanmayı düşündüğüm için arıza çıkarmayacak olması.

Bu kriterlere uygun araç tavsiyelerinizi bekliyorum.
Bir de 2008 model Ford Mondeo 1.6 benzinli, 112 bin km’de, kazasız boyasız diye ilan buldum. Linki bırakıyorum, fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim:
Araç linki
Alın

Şu üç aracı favori listeme ekledim ancak araçlar hakkında detaylı bir bilgim yok.

Ford Mondeo’nun TDCi motorlarında enjektör, volan ve turbo arızalarının kronikleşebildiğini duydum.

İnsignia konusunda ise pek bilgim yok.

Bu araçlar sizce alınmaya değer mi? Genel durumları nasıldır, tavsiye eder misiniz? Aralarında daha sorunsuz olan hangisidir? Benzinli tercih edilirse LPG uyumu konusunda sorun yaşanır mı?

Varsa farklı araç önerilerini de paylaşırsanız, birlikte değerlendirebiliriz. Aracı satmak için değil, uzun süre binmek için almayı düşünüyorum. Bu yüzden hangisi daha sorunsuzsa ona yönelmek istiyorum.

Son düzenleme:

Şu üç aracı favori listeme ekledim ancak araçlar hakkında detaylı bir bilgim yok.

Ford Mondeo’nun TDCi motorlarında enjektör, volan ve turbo arızalarının kronikleşebildiğini duydum.

Bu araçlar sizce alınmaya değer mi? Genel durumları nasıldır, tavsiye eder misiniz? Aralarında daha sorunsuz olan hangisidir? Benzinli tercih edilirse LPG uyumu konusunda sorun yaşanır mı?

Varsa farklı araç önerilerini de paylaşırsanız, birlikte değerlendirebiliriz. Aracı satmak için değil, uzun süre binmek için almayı düşünüyorum. Bu yüzden hangisi daha sorunsuzsa ona yönelmek istiyorum.
2.0dizelin km düşürülmüş. İnsignia da nazlıdır biraz. 1.6 mondeo en mantıklısı.

Önceki mesajınızda 2009 model lpg'li 230.000 km'de mondeo kullandığınızı ve sorun yaşamadığınızı söylediniz. Şimdi de kullandığınız arabanın aynısını tekrar almayı düşünüp lpg ile uyumlu mu diye soruyorsunuz. Bu nasıl bir mantık? Arabayı kullanan siz değil misiniz?