Sıfır otomobillere kur zammı geliyor: Fiyatlarda ciddi artış yaşanacak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Köprü hikayesini hatırlar gibiyim :)

Padişahın biri, koyduğu yüksek vergilere halkın hiç tepki vermemesine kızar olmuş. Vezirlerine, "Filanca yerdeki şehre gidin. Oradaki köprünün başına bir adam koyun. Geçen herkesten 1 akçe alsın." demiş. Vezirler padişahın dediğini yapmış. Şehir halkından ses seda çıkmamış. Padişah bunun üzerine kızarak, "Köprüden çıkandan da 1 akçe alınsın" demiş. Vezirler emri yerine getirmişler. Yine bir tepki gelmemiş, buna çok kızan padişah hemen emir vermiş: "Köprünün ortasına bir adam dikilsin. Geçen herkese on sopa vursun" demiş.

Emir yerine getirilmiş. Halktan yine tık yok. İyice küplere binen Padişah, tüm şehir halkını meydana toplayıp hiddetle haykırmış: "Bre mendeburlar. Hiç mi şikâyetiniz yoktur benim devletimden. Niye böyle susup durursunuz?" Kalabalıktan çıt çıkmamış. Daha da kızan Padişah: "Eğer tek bir şikâyetiniz bile yoksa hepinizin kellesini uçuracağım ona göre" demiş. Bunun üzerine biri elini kaldırmış:

* Padişahım şu bizim şehrin tek köprüsü var ya...

* Evet biliyorum o köprüyü. Yoksa geçiş parası mı çok geldi?

* Yok padişahım o değil de şu köprünün ortasında duran adam var ya...

* O adamdan mı şikâyetiniz var. İstemiyor musunuz o adamı?

* Yok padişahım. Tek bir adam olduğu için kuyruk oluyor. Birkaç adam daha koysanız da çok beklemesek.

kaynak:https://www.donanimhaber.com/otomob...-geliyor-Fiyatlarda-ciddi-artis-yasanacak.htm

Ödenen vergilerin bizi ekonomi anlamında ileriye götüreceğini düşünen ve ' eğer bu kadar vergi alınıyorsa büyüklerimizin vardır bir bildiği ' diyen büyük bir güruh var. Lüks içinde yaşayan devlet büyüklerine ' hakkıdır koskoca devletin bilmem nesi o yaşamayacak da ben mi yaşayacağım ' diyen insanlar da var. Bunları bir değil, bir çok vatandaşın yorumlarında gördüm.

Daha önce de söylemiştim; bizim milletimizin geçmişinden gelen kültürümüze ait en kötü davranışlarından biri yönetilmeyi istemesi, başlarında kendisi adına düşünen ve kendisi adına karar veren bir şahıs olmasını istemesidir. Atatürk zamanında bunun tam tersi olması için çok diretti, çok fazla uygulama yaptı ama maalesef son 10-15 yılda biz yine o eski tek adamcılık zihniyetine geri döndük. O kadar işe yarayan bir sistem olsaydı Osmanlı'nın sonu gelmezdi zaten. İnşaallah bir gün, bizim insanımız da yönetilmekten ziyade yönetmeyi isteyebilecek seviyeye gelir.

Ödenen vergilerin bizi ekonomi anlamında ileriye götüreceğini düşünen ve ' eğer bu kadar vergi alınıyorsa büyüklerimizin vardır bir bildiği ' diyen büyük bir güruh var. Lüks içinde yaşayan devlet büyüklerine ' hakkıdır koskoca devletin bilmem nesi o yaşamayacak da ben mi yaşayacağım ' diyen insanlar da var. Bunları bir değil, bir çok vatandaşın yorumlarında gördüm.

Daha önce de söylemiştim; bizim milletimizin geçmişinden gelen kültürümüze ait en kötü davranışlarından biri yönetilmeyi istemesi, başlarında kendisi adına düşünen ve kendisi adına karar veren bir şahıs olmasını istemesidir. Atatürk zamanında bunun tam tersi olması için çok diretti, çok fazla uygulama yaptı ama maalesef son 10-15 yılda biz yine o eski tek adamcılık zihniyetine geri döndük. O kadar işe yarayan bir sistem olsaydı Osmanlı'nın sonu gelmezdi zaten. İnşaallah bir gün, bizim insanımız da yönetilmekten ziyade yönetmeyi isteyebilecek seviyeye gelir.
O çok sevdikleri ve okumadıkları kitap var ya hani o kitap :)
2:104 Gerçeği onaylayanlar! "Bize çobanlık et (raina)" demeyin; "Bizi gözetiniz (unzurna)" deyin ve dinleyin. İnkarcılar için acı bir azap var.

ALLAH kendisine bile bana çobanlık et denilmesine izin vermiyor. Bunlar ise bir insana takılıp koyun oluyorlar.

O çok sevdikleri ve okumadıkları kitap var ya hani o kitap :)
2:104 Gerçeği onaylayanlar! "Bize çobanlık et (raina)" demeyin; "Bizi gözetiniz (unzurna)" deyin ve dinleyin. İnkarcılar için acı bir azap var.

ALLAH kendisine bile bana çobanlık et denilmesine izin vermiyor. Bunlar ise bir insana takılıp koyun oluyorlar.

Çok güzel, ince ve yerinde bir yere değindin. Ama Kuran'dan verdiğin o ayeti anlayabilecek ve en önemlisi de uygulayabilecek bir müslümanlar güruhu değil orada bu konuşmayı dinleyenler. Keza diğer destekçileri de aynı şekilde.

Kuran'ı Kerim'i miting meydanında elinde sallayarak siyasi çıkar elde etmeye alet eden kişi nasıl hakiki müslüman olur dediğimde, sanki bunu bir tek ben söylüyormuşum gibi itibar etmeyen insanlar var. Her arapça sure okuyana, her namaz kılana, her Allah diyene dindar ve en hakiki müslümanmış gibi inanıyorlar, eylemlerine baktığında İslam'ı küçültüyorlar, alçaltıyorlar. Bunu hakiki islam'ı bilen, Kuran'ı gerçekten okuyanlar anlıyor ama çobanlık bekleyen insanlar anlamıyor.

İnsanlardan öyleleri vardır ki: “Biz Allah’a ve ahiret gününe iman ettik” derler; oysa inanmış değillerdir. (Sözde) Allah’ı ve iman edenleri aldatırlar. Oysa onlar, yalnızca kendilerini aldatıyorlar ve şuurunda değiller. Kalplerinde hastalık vardır. Allah da hastalıklarını arttırmıştır. Yalan söylemekte olduklarından dolayı, onlar için acı bir azab vardır.
(Bakara Suresi, 8-10)

Daha kötüsünü de söyleyeyim, fiyatlar böyle gitmeye devam ettiği müddetçe bir kaç yıl içinde bazı markalar, bazı modellerini Türkiye pazarından çekecektir diye düşünüyorum. Marka çeşitliliğinin ve sayısının da yıllar geçtikçe pazarda azalabileceği gibi bir gerçekle de karşı karşıyayız. C segment bir otomobil, 130-140 bin lira seviyelerine geldiğinde kaç tane üretici bu pazara araçlarını getirmeye devam eder tartışma konusu.

Daha kötüsünü de söyleyeyim, fiyatlar böyle gitmeye devam ettiği müddetçe bir kaç yıl içinde bazı markalar, bazı modellerini Türkiye pazarından çekecektir diye düşünüyorum. Marka çeşitliliğinin ve sayısının da yıllar geçtikçe pazarda azalabileceği gibi bir gerçekle de karşı karşıyayız. C segment bir otomobil, 130-140 bin lira seviyelerine geldiğinde kaç tane üretici bu pazara araçlarını getirmeye devam eder tartışma konusu.

Ben senin gibi düşünmüyorum abi.Bizim milletimiz böyle bağnaz olduğu sürece 140-150 ye de Golf alır Focus da alır.

Tapatalk kullanılarak Tapatalk aracılığıyla gönderildi

Ben senin gibi düşünmüyorum abi.Bizim milletimiz böyle bağnaz olduğu sürece 140-150 ye de Golf alır Focus da alır.

Alacak insanlar her daim olacaktır zaten onda bir problem yok. Ama üretici satışların adetine bakacak, otomobil ile ilgili maliyetlerine bakacak ve satışlar maliyetleri dengeleyemiyorsa işte o zaman sıkıntı. Acımadan çekerler aracı piyasadan. Belki segmentlerinin ileri gelen modelleri hala gelmeye devam eder ama daha az satanların ya da ortalama satanların işi zor gözüküyor. Çok satan modellere de mecbur kısıtlama getirirler, opsiyon listelerini daraltırlar. Dediğim gibi maliyet/kazanç oranında çok değişken olduğu için bir çok şeyin değişebileceğini ön görüyorum böyle devam ettiği müddetçe.

Alacak insanlar her daim olacaktır zaten onda bir problem yok. Ama üretici satışların adetine bakacak, otomobil ile ilgili maliyetlerine bakacak ve satışlar maliyetleri dengeleyemiyorsa işte o zaman sıkıntı. Acımadan çekerler aracı piyasadan. Belki segmentlerinin ileri gelen modelleri hala gelmeye devam eder ama daha az satanların ya da ortalama satanların işi zor gözüküyor. Çok satan modellere de mecbur kısıtlama getirirler, opsiyon listelerini daraltırlar. Dediğim gibi maliyet/kazanç oranında çok değişken olduğu için bir çok şeyin değişebileceğini ön görüyorum böyle devam ettiği müddetçe.

Daha başımızdakiler olduğu sürece her şey olur abi

Köprü hikayesi bu günlerde çokça anlattığım hikayelerin başında geliyor. Ama malesef kimseye bir faydası yok. Kulaklar masal dinlemeye alışmış.

Kafa patlatıp strese girmenin de bir mantığı yok. Bu yüzden güzel şeylerle meşgul olup zihni diri tutmak daha mantıklı olur diye düşünüyorum.

http://www.trtarsiv.com/izle/83546/anilarla-ataturk-1-bolum

Bununla başlayıp TRT arşivinde video floodları içine dalıp eski güzel günlere dair çok enteresan şeyler öğrenebilirsiniz. Bu günler elbet geçecek ve geçip gittiğinde kafası patates olmuş bir nesilden çok kendisini muhafaza etmiş diri dimağlara ihtiyaç olacak. Genç arkadaşlara tavsiyemdir; mümkün olduğunca gündemden uzak dursunlar.

Araba sürmek için eğitim alırız ona bi ton para bi sınav kaçırırız ona tekrar girmek için iki katı para ehliyeti kazanırız ona bi ton para araba almak isteriz vergi üstüne vergi arabayı alırız sigortası şusu busu bi ton para benzini gazı mazotu zaten altınla kapışır böyle bi yerde bile hala otomobil forumunda onu mu alalım bunu mu satalım diye aramızda konuşuyoruz , ölmedik ama sürünüyoruz çok üzülüyorum çok .

http://www.bloomberght.com/haberler/haber/2000103-otomobil-ve-hafif-ticari-arac-satislari--11-dustu satışlar %11 düşmüş. Hayırlı olsun bu trend 2017 fiyatlarının devreye girmesiyle daha çok sürecek.
tamamen ülkenin yönetimiyle pardon yönetilememesiyle ilgili durum. Geçtiğimiz günlerde cumhurumuzun başkanı bir vekile "Gerizekalı mısın?" diye hitap etti :) İçler acısı durum. Apartman yöneticilerinde bunlardan daha çok resmiyet vardır.

23 yaşındayım. İstanbul Üniversitesi'nde okuyorum ve okuldan çıktığım zaman trafikte vakit geçirmemek ve piyasadan uzak kalmamak için sık sık showroomları ziyaret ederim. Her konuştuğum satış temsilcisi bildiğiniz kan ağlıyor. Satışlar aşırı düştü diyorlar ve ciddi alıcı iseniz gerçekten sağlam indirim yapıyorlar. Özellikle havuz sistemiyle çalışan firmalar. Şöyle bir örnek vereyim, ben aracımı 7 Temmuz 2015'te aldım. 1.2 Tsi Dsg Polo. Cam tavan harici full doldurdum. hatta o zaman opsiyon listesinde olmayan geri görüş kamerasını bile bir şekilde eklettim. O haliyle kasko ve trafik sigortası dahil 53.000 TL'ye aldım. Şimdi gittiğimde ise, ekstra hiçbir şey olmayan, hatta üzerinden birkaç donanım eksilmiş şekilde olan Polo'ya 67.200 liste fiyatı çekiyorlar. Akıl mantık almıyor. İnanılmaz fiyatlar.

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...