Skoda Octavia 2014 1.6 TDİ Elegance CR

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan SerhatSY
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Featured

SerhatSY

Serhat Yılmaz
Düz Yol Gazcısı
13
Marka
Skoda
Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar daha önceden hep toyota kullanan biri olarak ilk defa farklı bir markaya geçtim önceden Corolla (2006 1.4d4d 2015 1.4 d4d ,1999 1.6) modellerini kullanmıştık. 1999 model toyota corollayı sattıktan sonra verdiğim emeklerden dolayı üzgün üzgün yeni bir araç bakıyorduk akslarına kendim değişmiştim :( yine toyota corolla 1.4 d4d (2016-2018) bakıyorduk uzun yola gittiğimizden dolayı sedan ve geniş araba önceliğimizdi fakat bu sefer artık corollaya göre yalıtım,sürüş keyfi,performansı yüksek bir şey istiyordum tam bu sırada araba bakarken Skoda Octavia 2014 1.6 TDİ Elegance CR araç denk geldi bi savcıdan biraz düşünüp DSG arızalarından dolayı vazgeçmiştim. Bu sırada bir tane 2017 model corolla 1.4 d4d premium için Ankaraya gittik orada araç içime pek sinmedi ve almak istemedim o sırada savcı ile tekrardan görüşüp arabaya bakmaya karar verdim önceden 2006 corollayıda aynı kişiden almıştık temiz kullandığını biliyorum arabanın yanına gidince arabayı beğenip aldık.

Araç 188.000 km de Tam opsiyonlu en Full paket ekstra olarak Keyless Go,K.Isıtma,Sunroof,Deri koltuk,17 Jant vs opsiyonları var araç 180.000km ye kadar servis bakımlı . Toyota dan sonra arıza verecek diye beni korkutmuyor değil açıkçası biraz o konuyu şuanlık kafaya takıyorum fakat genel olarak araç keyifli beğeniyorum.

cb3fe863-528e-4224-907c-9fa3df8c1dfd.jpg

3c867cda-f728-4d05-a162-97a8a53edab7.jpg
0a67cb1a-877b-46cc-a170-d91332a99d59.jpg

Yakın bir zamanda kıştan sonra yapmayı düşündüklerim:

Triger seti ve yağ pompası kayışının değişimi devirdaim CLH motorlarda kritik ayrıca yağ pompası kayışıda kritik bir parça 2. trigerde değişmek yeterli oluyor yani 240.000 km de ama ne olur ne olmaz işimi erkene almak istiyorum bunun için servisten fiyat aldım fazla bir fiyat söylediler şuanlık bir yer arıyorum. Servis periyodik bakımla beraber 50.000 civarı dedi şuanlık aklımda resetgaraj var bildiğiniz başka yer varsa önerilere açığım Eskişehir de Oturuyorum.

Kendim mekatronik ve şanzıman yağını değişeceğim hazır sökmüşken mekatronik karterini açıp basınç tüpünün oringini değişip tekrardan sıkmayı düşünüyorum.

Üstündeki kışlık ve yazlık lastikler çok eski yazın yeni bir lastik almayı düşünüyorum continental premiumcontact 7 düşünüyorum lastik ebatlarım 225/45/17

Hayırlı olsun, 1.4 corolla iyi ki olmamış diyebilirim :)
Kazasız belasız kullanın inşallah.

Jant olarak denk gelirse bence Teron jant 17 mutlaka değerlendirin.
Çok kollu bunlarda bence biraz daha güzel duruyor :)
Aracın dolu paket gelmeside çok güzel olmuş. Muhtemelen sizin fren diskleride 288 mm gelmiştir fabrikasyon 17 jant çıktığı için. Kolaylıkla 312mm çevrilebiliyor kesinlikle tavsiye ederim büyük fark oluyor.

Makyajsız kasada böyle duruyor.

1768939239246.jpeg

Makyajlı kasada ise böyle

1768939477273.jpeg

Bonus :) Teneke jant duruşuda bu şekilde.

1768939452039.jpeg

Son düzenleme:
Hayırlı olsun, 1.4 corolla iyi ki olmamış diyebilirim :)
Kazasız belasız kullanın inşallah.

Jant olarak denk gelirse bence Teron jant 17 mutlaka değerlendirin.
Çok kollu bunlarda bence biraz daha güzel duruyor :)
Aracın dolu paket gelmeside çok güzel olmuş. Muhtemelen sizin fren diskleride 288 mm gelmiştir fabrikasyon 17 jant çıktığı için. Kolaylıkla 312mm çevrilebiliyor kesinlikle tavsiye ederim büyük fark oluyor.

Makyajsız kasada böyle duruyor.

Ekli dosyayı görüntüle 53542

Makyajlı kasada ise böyle

Ekli dosyayı görüntüle 53545

Bonus :) Teneke jant duruşuda bu şekilde.

Ekli dosyayı görüntüle 53544
Teşekkür ederim sağ olun , Teron jant güzel duruyormuş belki ilerde yazlık teron , kışlıklarda denom olabilir.
312 mm bi dahaki disk değişiminde mantıklı olur dediğiniz gibi , kaliper değişimine gerek kalmıyorsa düşünebilirim .

Teşekkür ederim sağ olun , Teron jant güzel duruyormuş belki ilerde yazlık teron , kışlıklarda denom olabilir.
312 mm bi dahaki disk değişiminde mantıklı olur dediğiniz gibi , kaliper değişimine gerek kalmıyorsa düşünebilirim .

Şurada eski aracımın konusunda var parça. Sadece kaliper tutucu değişiyor kaliper değişmiyor. Oldukça kolay bir işlem.

Hayırlı olsun kazasız belasız sürüşler. Yağ pompa kayışını CAY motorlu Passat aracımda 240.000’de değiştirmiştim. Parça çok ucuz ama işçiliği biraz zahmetli. Karter sökülüp takıldığı için 1 gün falan tam kurumasını bekliyorlar. Ama kafanız ciddi rahat oluyor. Arıza konusunda gözünüz korkmasın. DSG şanzımanı artık 81 ilde en iyi şekilde yapıyorlar. Yalnız zamanında ben araştırmıştım. Uzun ömürlü olması açısından bronz veya kevlar kavrama işini. Ama düzgün bir yer bulamamıştım. Şimdi vardır belki. Daha uzun ömürlü olur. Yüklemeye de müsait olur. Donanımlar da çok güzel bu arada. Maşallah 🧿

Teşekkür ederim , yağ pompa kayışı dediğiniz gibi biraz zahmetli bir iş yaptırınca için rahat ediyor uzun süre sıkıntısız binilir .
DSG de çok usta var artık yine de kaliteli ve güvenli yer şart , en iyi yanı parçalarının diğer şanzımanlara göre ucuz olması.