KAPALI Skoda Octavia vs Kia Cerato vs Hyundai Elentra

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan atoprak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

atoprak

Aydın
Panpa
1,589
Marka
Yok
Arkadaşlar merhaba,

Nihai bir karar verme arifesindeyim.
Bu gün yakınlardaki bayileri gezdim tekrar ve bu kısa listeyi oluştudum.
Temel kriter dizel otomatik ve makul bir bagaj ve genel olarak rafine bir surus... butcem 80k civari

Cerato fena bir araç değil... tam dolu modeline iyi bir indirim alınarak resmen fiyat performans canavarı oluyor... ancak çok tutulan bir araç değil..incelemesi az ve soru işaretleri var kafamda.... hani Ceed için aklımda soru işareti yok... direk "iyi araba" .. HB alacak olsam direk ilk 3 e alirim... Cerato o kadar albenili degil.. o kadar Avrupali da degil... o kadar rafine mi emin olamiyorum...

Octavia icin 1-2 yasinda az kulanilmis Style paket dusunuyorum.. araç genis ..ferah..kalite algisida yuksek...onda da bir izolasyon sorunundan bahsediliyor ki duzelmiste olabilir ...2015 ler de sikayetler azalmis sanırım.. style paket xenonlar ile geliyprki içimde xenonlara karşı bir ilgi var .. ne kadar önemli emin olamıyorum o ayrı ...

Elentra iyi guzelde biraz fazla pajallanmis ... Cerato ile arasinda 10k dan fazla fiyat farki var... donanim olarakta Cerato dan iyi degil.. multimedia ekrani Cerotadan daha iyi... şasi olarak sanirim biraz daha guncel....

Siz ne dersiniz ? Ne yapalım.... :)

Octavia yerine focus sedan yazabilirsiniz piyasası daha iyi bir araç aynı zamanda daha sağlam ve stabil olduğunu düşünüyorum.
Merhaba,

Günün en büyük hayal kırıklığı yaşatan aracıydı Focus. Sedan modeline badah kapağı koymayı unutmuşlar... çok dardı lakin en büyük problem sürücü tarafındaki far açma kapama tuşlarının konumu oldu benim için.. belki sizin boyunuz için uygun olabilir ama benim direk dizime denk geliyır o anlamsız çıkıntı... ondan kurtulmak için koltuğu geriye cektiğimde arabanın arkası Vw Polo seviyesine indi... üzüldüm gerçekten

Octavia 2015 gerçekten kaliteli, ferah kesinlikle başka bir araba alsan da mutlaka test etmelisin almadan önce.
Merhaba

Test etsem beğenirim büyük ihtimal lakin test şartları ve aüreçleri çok kısa oluyor .. çok birşey anlaşılmıyor açıkçası... 100km den sonra gürültü alıyor diyorlar Octavia için... testte analşılmıyorki bu tip detaylar.... And da testte yalıtımı kötü demişti... birkaç yerde 2015 modellerde bazı yalıtım sorunlarının çözüldüğünü okudum.. ne kadar gerçek veya doğru bilemedim..

Merhaba

Test etsem beğenirim büyük ihtimal lakin test şartları ve aüreçleri çok kısa oluyor .. çok birşey anlaşılmıyor açıkçası... 100km den sonra gürültü alıyor diyorlar Octavia için... testte analşılmıyorki bu tip detaylar.... And da testte yalıtımı kötü demişti... birkaç yerde 2015 modellerde bazı yalıtım sorunlarının çözüldüğünü okudum.. ne kadar gerçek veya doğru bilemedim..

Merhaba, 2016 da bir miktar azaldı diye biliyorum rüzgar sesi ama yine 120+ hızlarda rüzgar sesinin biraz fazla geldiğini söyleyen yorumlar var. Bu birazda kişisel algı eşiğine bağlı net bir şey söyleyemem ama bu konu haricinde bu araç gerçekten her istediklerinizi karşılıyor.

Benim de oyum Octavia'dan yana. Gerçekten çok geniş ferah ve bence gayet kaliteli bir araç.
Sunroof ve Xenon alabilirseniz tadından yenmez şirkette var ve çok severek kullanılıyor.

Bence Octavia. Diz mesafesi geniş, bagajı geniş. Benzinli düşünürseniz 1.0 TSI'ın üzeceğini düşünmüyorum. Bu şekil sıfırda alabilirsiniz.

Octavia yı öneririm fakat bana orta yaş üstü 40lı yaşlarda kullanılacak bir araç gibi geliyor. Durağan yani. Bence tercih alanınızı genişletin. Mazda 3 mesela tercih edilebilir. C sınıfı araç dolu zaten

Çok doğru söylüyorsunuz ... banada aynen öyle 40 lı yaşlardan sonra alınması gereken aile arabası gibi geliyor.. hoş bende 36 yaşındayım ve çocuklu bir aileyiz...yani o bagaj ve hacim lazm lakin ruhum kaldırmıyor bu kadar "aile" arabalarını... ama mecburen işte...

Mazda 3 dizel otomatik ile ilgili henüz bir 2nci el piyasası bulunmuyor. 0km olarakta bütçemİn üzerinde olacak ... 2nci eli de durgun bir marka olduğundan sıcak bakamıyorum (ki araba çok güzel o ayrı!)

Tereddütsüz octavia alırdım bu üçü içinden ama başka seçenekler düşünülebilir tabii ki

Merhaba,

Mesela ne düşünebiliriz sizce? Samimiyetle soruyorum lakin bu gün gitti Octavia ya yine baktım.. ne içi ne dılı hiç cezbetmiyor beni... herşey var neredeyse içinde ama çok sade ve hiç tasarım vs yokmuş gibi geliyor ... içime sinemedi bir türlü.. belki aldıktan sonra severim ama işte....

Merhaba,

Mesela ne düşünebiliriz sizce? Samimiyetle soruyorum lakin bu gün gitti Octavia ya yine baktım.. ne içi ne dılı hiç cezbetmiyor beni... herşey var neredeyse içinde ama çok sade ve hiç tasarım vs yokmuş gibi geliyor ... içime sinemedi bir türlü.. belki aldıktan sonra severim ama işte....

Ben 19 yaşındayım Octavia'ya binince yani nasıl desem hoşuma gidiyor araba, koltuklarında yayıla yayıla oturmak o devasa sunroof û açmak, o ses sisteminde müzik dinlemek ve multimedya ekranının dokunmatik hassasiyeti çok ama çok iyi kullandıklarım içerisinde. Bilmiyorum ama önyargılı yaklaşıyorsunuz sanki tabii ki genç arabası değil viraj kasılmaz bastın mı öyle iyi bir gidişi yok ama yüksek süratlere çıkabilen konforlu bir araç.

Yeni megane test ettiniz mi

Merhaba,
Test etmedim lakin gidip yakından dahi inceleyemedim.
Araç çok yeni olduğundan 0 km sini almak gerekebilir ki donanımlı versiyonları bütçemi ve benim mantık sınırımı (neeee C segmentine 100k mı) aşacaktır ancak yinede yarın fırsat bulursam gidip bakacağım... eşimin bir ön yargısı da yok değil Renault a ama bakalım ... keza Astra Sedan a da bakacağım (o da hatchback den bozma gibi geliyor ama neyse ..:))

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...