KAPALI Skoda Superb Kullanıcılarının Deneyimine İhtiyacım Var

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

predroman

Asfalt Kurutucu
32
3,5 yıllık Qashqai Tekna 1.6 CVT birlikteliğimizin ardından dizel otomatik araç arayışına girdik.Aklımızda iki ayrı segmente ait iki ayrı araç var; biri Qashqai Tekna Skypack 1.6 dci X-Tronic biri de Skoda Superb Style Paket 1.6 TDI DSG.
90.000 kilometrede Nissan ile hiçbir sorun yaşamadık, Superb cephesinde de böyle bir sorunsuzluk söz konusu mu? Superb sahipleri araçları hakkında tecrübelerini ve fikirlerini paylaşırsa sevinirim.
Not: İstanbul'da yaşamaktayız ve aracımızla günde 80-100 kilometre yapmaktayız.

şimdi eğer yüksek ve yola hakim araç ise ihtiyaç QQ alın ama cvt şanzıman dizel ünitelerde çok hassas nette araştırırsanız birçok arıza şikayeti duyarsınız ki ben sırf bu yüzden almamıştım,eğer ihtiyaç salon genişliğinde ferah bir sürüş ve dev gibi bir bagaj ise süperb alın tabi ondada dsg denilen çok bilinmeyenli bir denklem var ve konfor konusuna gelince düz yolda gayet konforlu ama bol kasisli ve sert virajlı yollarda süspansiyon yetersiz kalıyor ,benim tavsiyem sürüş yapıp aldığınız geri dönüşler size ne hissettiriyorsa ona göre seçim yapmanız.

şimdi eğer yüksek ve yola hakim araç ise ihtiyaç QQ alın ama cvt şanzıman dizel ünitelerde çok hassas nette araştırırsanız birçok arıza şikayeti duyarsınız ki ben sırf bu yüzden almamıştım,eğer ihtiyaç salon genişliğinde ferah bir sürüş ve dev gibi bir bagaj ise süperb alın tabi ondada dsg denilen çok bilinmeyenli bir denklem var ve konfor konusuna gelince düz yolda gayet konforlu ama bol kasisli ve sert virajlı yollarda süspansiyon yetersiz kalıyor ,benim tavsiyem sürüş yapıp aldığınız geri dönüşler size ne hissettiriyorsa ona göre seçim yapmanız.
Yorumunuz için teşekkür ederim, bu haftasonu Superb test sürüşünde bulunacağız.Sonrası tabii ki de karar aşaması :)

bende skoda fabia var 2016 model. VAG grubu cvt gibi şanzıman kullanmaz. Performansa mükemmelliğe yönelik bir şanzıman kullanıyor(DSG). VAG araçlarını bakımlarını yaptırıp düzgün kullanırsanız hiçbir sorun çıkarmaz diye düşünüyorum. Superb D segmentinin en iyi aracı bence(Yeni kasalardan bahesdiyorum). Nissandan inip ona binince bayağı fark olduğunu hissediceksiniz. Japondan almana geçiyorsunuz eğer alırsanız bence arıza yapar mı diye fazla düşünmeyin sonuçta Türkiye'de kaç bin arabada DSG var. Tek siz kullanmayacaksınız bu aracı. Bence sorun çıkarmaz ben 4 5 aydır kullanıyorum bi sorun çıkarmadı. Ben olsam Superb alırdım. Arıza yaparsada yapsın :)

bende skoda fabia var 2016 model. VAG grubu cvt gibi şanzıman kullanmaz. Performansa mükemmelliğe yönelik bir şanzıman kullanıyor(DSG). VAG araçlarını bakımlarını yaptırıp düzgün kullanırsanız hiçbir sorun çıkarmaz diye düşünüyorum. Superb D segmentinin en iyi aracı bence(Yeni kasalardan bahesdiyorum). Nissandan inip ona binince bayağı fark olduğunu hissediceksiniz. Japondan almana geçiyorsunuz eğer alırsanız bence arıza yapar mı diye fazla düşünmeyin sonuçta Türkiye'de kaç bin arabada DSG var. Tek siz kullanmayacaksınız bu aracı. Bence sorun çıkarmaz ben 4 5 aydır kullanıyorum bi sorun çıkarmadı. Ben olsam Superb alırdım. Arıza yaparsada yapsın :)
Öncelikle aracınız hayırlı olsun, çok güzel bir aracınız var.Yorumunuz için de teşekkür ederim.
Skoda sahibi olduğunuz için izninizle birkaç soru soracağım;
1-Aracı hangi bayiiden aldınız?
2-Satış sonrası muameleden memnun musunuz?

Son düzenleme:
Insignia bildiğiniz üzere 2017'de yeni kasayla piyasaya çıkacak, haftasonu güzel bir indirim sunmaları ümidiyle uğramayı düşünüyorum.Fakat Insignia'da ağırlık ve şanzıman konusu kafamı kurcalıyor
ikisinin de testi zaten var otoparkta onları bir izleyin. tork konvertörlü şanzımanlar yoğun trafiği olan şehirler için en idealidir zaten onu bence çok düşünmenize gerek yok. ağırlık konusu da şasiden dolayı aynı şasiyi chevrolet impala gibi e segmenti arabalarda kullanıyor. Superb de insignia da sınıfının şuanda en iyileri ikisininde farklı yönlerde birbirini geçtikleri noktalar içiniz hangisinde rahat ediyorsa onu alın bence :)

Öncelikle aracınız hayırlı olsun, çok güzel bir aracınız var.Yorumunuz için de teşekkür ederim.
Skoda sahibi olduğunuz için izninizle birkaç soru soracağım;
1-Aracı hangi bayiiden aldınız?
2-Satış sonrası muameleden memnun musunuz?
Doğuş oto maslaktan aldım. Satış sonrasında bir hizmet talebinde bulunmadım bundan dolayı bilmiyorum ama doğuş otomativ ismi olduğundan bir sorun çıkacağınıda sanmıyorum. Satış esnasında da gayet memnun kaldım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...