HABER Son çek fatihi; Yeni Skoda Kamiq tanıtıldı

Baris Inselel

Yönetim
Editör
8 Eyl 2016
2,170
624
1,920
Yeni Skoda Kamiq, uzun bir bekleyişinin ardından nihayet tanıtıldı. Kardeşleri Karoq ve Kodiaq’dan farklılaşan modern tasarımı ile dikkat çeken model tüm özellikleri ile karşımızda.

Skoda Kamiq, ismi gibi modern şehir hayatına ve daha fazlasına kusursuz uyum sağlayan ideal bir SUV olarak öne çıkıyor. Daha önce Çin pazarında kullanılmaya başlanan bu isim, Avrupa pazarında da yer alıyor. Aynı zamanda Skoda’nın SUV modellerinin K harfi ile başlayan ve Q harfi ile tamamlanan isimlendirme tarzını devam ettiriyor.

skoda-kamiq-2.jpg


Skoda Kamiq’in iç mekanı, görünüşe göre maliyet odaklı fakat hareketli bir şekilde tasarlanmış. Markanın Vision RS konseptinden esinlenen kokpitte ilk bakışta 10.25 inç boyutunda dijital gösterge paneli ve multimedya ekranı dikkat çekiyor. Krom kaplamaların hakim olduğu göğüs bölgesinde yan havalandırma kanalları kapıya kadar uzatılmış ve böylece boşluksuz bir yapı ortaya çıkmış. Orta konsolun altına indiğimizde ise kablosuz şarj ünitesinin yanı sıra park asistanı ve sürüş modu gibi özellikleri içeren tuşlar görüyoruz.
skoda-kamiq-1.jpg


Volkswagen grubunun MQB A0 platformunda yükselen yeni Skoda Kamiq; 2.651 mm dingil mesafesive 400 litre bagaj hacmi ile sınıfında iddialı bir konuma yerleşiyor. Ayrıca aracın arka koltukları yatırıldığında ise bagaj alanı 1.395 litreye kadar genişliyor. Kaputun altında ise 1.0 ve 1.5 litre TSI ve 1.5 litrelik TDI motor seçeneklerinin yer alıyor. Benzinli motorlar sırası ile 115HP ve 150HP güç üretiyor. Dizel cephesi ise kendini güncelleyerek 115 beygire ulaşmış.

Kamiq’in önümüzdeki hafta düzenlenecek Cenevre Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkması ve bu yılın ilerleyen aylarında da satışa sunulması bekleniyor.



Read the whole post here.
 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım