spacer konusu da tıpkı susturucu iptali ve yazılım gibi araba severleri bölen bir konudur. yol tutuşu arttırdığını iddia eden, iyi bir firmanın ürettiği spacer'ı doğru bijon ile kullanılırsa da güvenli olduğunu söyleyenler vardır. bir de bunların tam aksine güvenli olmadığını,arabaların tüm alt takım ayarlarını bozduğunu iddia eden bir kesim var. ne kadar araştırma yaparsanız yapın tam bir kanaate varacağınızı düşünmüyorum. lakin ben hiçbir zaman varamadım. konu hakkında gerçekten bilgisi olan arkadaşları yorum yapmaya davet ediyorum. bilgisi olmayanlar lütfen gelip konuyu dağıtmasın.
iddia edilenler:
Spacer (+):
iz genişliğini arttırdığı için yol tutuşa olumlu etkisi vardır
yine iz genişliğini arttırdığı için süspansiyonları bir tık yumuşatır
sportif bir görünüm sağlar
iyi bir firma ve doğru bijon ile kullanılırsa tehlikesi yoktur
Spacer (-)
sağlam bir işciliği yoksa yani dandik mal ise lastik yerinden fırlayabilir
original bijonlar ile kullanılırsa bijonları kıralabilir
yol tutuşa hissedilir katkısı yoktur
lastik fazla dışarı çıkarılırsa rüzgar sürtünmesi arttıracağından arabayı yavaşlatır,yakıt tüketimini arttırır
bunlar genelde kişilerin anlaşamadığı konular. var mıdır fikri olan,teknik yorum yapabilecek olan? gelin bu başlık altında tartışalım,öğrenelim,öğretelim kendi kendimize bir katkımız olsun
iddia edilenler:
Spacer (+):
iz genişliğini arttırdığı için yol tutuşa olumlu etkisi vardır
yine iz genişliğini arttırdığı için süspansiyonları bir tık yumuşatır
sportif bir görünüm sağlar
iyi bir firma ve doğru bijon ile kullanılırsa tehlikesi yoktur
Spacer (-)
sağlam bir işciliği yoksa yani dandik mal ise lastik yerinden fırlayabilir
original bijonlar ile kullanılırsa bijonları kıralabilir
yol tutuşa hissedilir katkısı yoktur
lastik fazla dışarı çıkarılırsa rüzgar sürtünmesi arttıracağından arabayı yavaşlatır,yakıt tüketimini arttırır
bunlar genelde kişilerin anlaşamadığı konular. var mıdır fikri olan,teknik yorum yapabilecek olan? gelin bu başlık altında tartışalım,öğrenelim,öğretelim kendi kendimize bir katkımız olsun

Son düzenleme: