HABER SpaceX Falcon Heavy, Tesla Roadster'ı uzaya fırlattı!

Alcantara

Batuhan KARALAR
Yönetim
Editör
7 Eyl 2016
1,052
1,185
2,570
27
İstanbul
Marka
Renault
Haftalardır merakla beklenen SpaceX Falcon Heavy deneme uçuşu nihayet gerçekleşti. Tesla Roadster‘ını Mars’a yollayan Elon Musk’a ait çılgın projenin tüm detaylar haberimizde!

Tesla Roadster, Falcon Heavy roketi ile uzaya gönderildi

Elon Musk’ın sahibi olduğu uzay taşımacılığı şirketi SpaceX, Falcon Heavy roketini uzaya gönderdi. Deneme uçuşunda Musk’a ait Tesla Roadster’ı taşıyan roket sorunsuz bir şekilde kalkış gerçekleştirdi. Kapsülden ayrılan roketler yaklaşık 8 dakika içerisinde üslerine dikey iniş gerçekleştirirken, bu inişlerde herhangi bir sorun yaşanmadığı bildirildi. Başarılı bir şekilde iniş gerçekleştiren roketler başka uçuşlar için yeniden kullanılabilecek.

İkinci aşamada kapsülden ayrılan ana roketin akıbeti ise henüz belli değil. Tesla Roadster’ı taşıyan kapsül, saatte 40 bin kilometre hızla Mars’a ilerleyişini sürdürecek. Roadster’ın yörüngeye ulaşmasının yaklaşık olarak 6 ay sürmesi planlanıyor. Elon Musk, multimedya sisteminde David Bowie’nin Space Oddity şarkısı çalan aracın milyarlarca yıl boyunca yörüngede kalacağını tahmin ediyor.

SpaceX’in tarihe geçen kalkış denemesini ve Tesla Roadster’ın uzay yolculuğunu aşağıdaki videolardan izleyebilirsiniz.



Read the whole post here.
 
Son düzenleme:

ali_tremonti

Panpa
8 Eyl 2016
1,610
1,940
2,570
26
bizimkilerde anca çelinç yapsınlar makyaj vidyosu yapsınlar . adamlar uzaydan yayın yapıyor lan :D
 

İstanbullu

Panpa
8 Eyl 2016
7,345
10,782
4,770
İstanbul
Marka
Hyundai
Center core iticisi , drone ships inişi sirasinda yakiti bittigi icin denize cakilmiş. Oluşan patlama sonucu , droneship ve onu çeken iki gemi firlayan şarapneller ile hasar almiştir.
 
  • Beğeni
Tepkiler: trkskbn ve Sailor
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım