Uzun aradan sonra konuyu güncelleyelim.
Önceki bakımın üstünden 8.000 kilometre ve 340 gün geçtikten sonra yeni bakım için Kia Yetkili Servisin yolunu tuttuk. İş güvenliği politikasından dolayı yanında olmasam da , müşteriler için ayrılan yerde ceromuzun olduğu lifte en yakın koltukta yerimi aldım ve işlemlerin bitmesini bekledim.
Klasik pozumuz.
Ekli dosyayı görüntüle 26843
Önceki yıl emniyet bantları yoktu. Sanırım korona dolayısıyla ustalar ve müşterilerin iletişimi en aza indirgenmeye çalışılmış.
Ekli dosyayı görüntüle 26844
Kia Yetkili Servisi'nden oldukça memnunum. Özellikle Trabzon'da kia sahibi varsa Hasanbaşoğlu'nu gönül rahatlığı ile tavsiye ederim ilgi alaka ve sorunların çözülmesi oldukça memnun edici fakat fiyatlar konusunda da bir o kadar memnun değilim. Aracım şu an 40bin km civarlarında, muhtemelen diğer bakımda fren balatalrını değiştirmemiz gerekecek. Servisten aldığım fiyat 550+işçilik , buna ek olarak silecekler için 260 lira fiyat aldım, dolasıyla fiyat etiketleri hayli yüksek.
Bakımdan sonra yıkandı paklandı, teslim aldığımda bu şekildeydi.
Ekli dosyayı görüntüle 26847
Bakımdan çıkınca ilk hissettiğim motorun daha sessiz çalışmasıydı. Daha az gürültülü bir motorun yanında performansımız da yerine geldi. Artık gaza olan cevaplar daha keskin.
Bakımın üstünden 1 hafta geçtikten sonra havaların da güzel olmasını bilerek aracımı yıkadım. Lastik parlatıcı olarak yeni bir ürün denedim ve sonuçlarını da paylaşmak istedim çünkü beni oldukça memnun etti.
Lastik Parlatıcı & Temizleyici Sprey ürünleri binlerce marka ve modelleri ile n11'de. Uygun fiyatlı Lastik Parlatıcı & Temizleyici Sprey çeşitleri ve özellikleri için hemen tıklayın.
urun.n11.com
Ürünü rastgele girdiğim bir benzinlikten aldım. Genelde lastik parlatıcılarında yüksek bütçelere çok çıkmıyordum ağırlık wax ve şampuan grubundaki ürünlerdeydi fakat lastik parlatıcı eğer kalıcı ise , otomobil kirli dahi olsa lastiğin o temiz görüntüsü otomobili oldukça temizmiş gibi gösteriyor. Bu ürün köpük şeklinde lastik duvarlarına sürülüyor , kısa süre içinde kendi kendine lastikte yerini alıyor. Ben süngerle üstünden geçiyorum etrafa güzelce yayılsın diye. Beni etkileyen kısmı ise kalıcılığı. Aşğıdaki resimde 2 kez yıkama geçirmiş ve uygulamanın üstünden 1 hafta geçmesine rağmen hala yeni uygulanmış gibi gözüküyordu ve lastik duvarlarındaki boncuklanma hala düzgündü.
Ekli dosyayı görüntüle 26846
Jantları Detail muhtarımız
@FuckTheFuelEconomy tavsiyesi üzerine geçen hafta aldığım flowey marka jant temizleyici ile temizledim. Üründen oldukça memnun kaldım kısa sürede kir tabakasını çözüyor fakat fırçalamadan sonuca ulaşmak zor. Sık&durula ürünlerinden değil. Yoğun kirlerde 2. kez geçmek gerekebilir. Ben 1:5 sulandırarak kullandım.
Lastik demişken FM800'lerden oldukça memnunum, lastik duvarlarının yeni olmasınında etkisi var tabii ama banabi tık sert geldi. Almayı düşünen varsa bu parametreyi de göz önünde bulundurmakta fayda var.
Ceromuzdan böyleydi, zamanla daha iyileştirmeler inşallah gelecek. Kafamda cam filmi ve bagaj havuzu almak var bakalım ilerleyen günlerde tekrar bu başlık altında paylaşacağım.