HABER Sürücüsüz servis aracı daha ilk günden kazaya karıştı

sergensatir

Asfalt Kurutucu
22 Ağu 2017
107
62
735
Las Vegas’ta test edilen sürücüsüz servis otobüsü işinin ilk gününün ilk saatinde kendi hatası olmasa da kazaya karıştı.

Las Vegas’ın akıllı şehir altyapısının pilot uygulaması olarak başlayan sekiz kişilik araç, teslimat kamyonunun geri geri gelmesiyle kazaya karışmış oldu. Kamyonun geri manevra yaptığını fark eten otomobil durdu fakat kamyondan kaçmayı başaramadı. Çarpışma anında aracın içinde birkaç kişi vardı.

Sürücüsüz araçlarla yapılan kazalarda diğer aracın sürücüsünün kusurlu olduğu bir vakaa ile daha karşı karşıyayız.

Hatayı sürücüsüz otomobiller değil, sürücüler yapıyor

Google’ın sürücüsüz araç bölümü Waymo tarafından kaydedilen olayların hemen hemen tümü sürücülerin başka otomobillere çarpmasından ibaret. Aynı şekilde Mart ayında da Uber’in sürücüsüz otomobiline başka bir otomobil çarpmıştı.

Bir yandan sürücüsüz otomobiller en azından eşit koşullarda sürücülerden daha güvenli olarak kabul edilirken öte yandan da aşırı temkinli ve fazla robotik olması nedeniyle aracın hamlelerinin insanlar tarafından öngörülmesi zorlaşıyor.

Amerikan Otomobil Birliği, Fransız ulaşım şirketi Keolis ve otonom araç grubu Navya’nın işbirliğiyle oluşturulan Las Vegas pilot projesi döngü şeklindeki 1 kilometrelik rotadan oluşuyordu. Ücretsiz biniş imkanı sunan otomobil trafiği yöneten akıllı trafik ışıklarıyla da iletişim kurmak üzere tasarlanmış.

Read the whole post here.
 

dizelci

Profesör
8 Eyl 2016
112
144
1,185
Acaba kaza Türkiyede olsa adam arabayla tartışmaya mı girer ki?o_O
 

Ormanci

Elit Apaçi
10 Eki 2016
80
41
970
42
İstanbul
Yalnız burada sürücüsüz araç hatalı, kamyon değil. Anlaşılan o ki kamyon sürücüsü treyleri soktuktan sonra düzeltmek için sol yapıp geri geri gelmeye başladı. Ufak tefek sürüş detaylarına hakim olan bir sürücü, bu manevrayı görüp, adamın ne yapmak istediğini anlayıp ona göre açıkta durur, birşey yapar. Belli ki bu salak alet dibine kadar gelmiş, önünde engel/trafik var diye durmuş. Demek ki bu işler sadece sensörlerle falan olmuyor, bu tip insan davranışlarını taklit etmesi gerek.
 
  • Beğeni
Tepkiler: Zulfadli

agar

Asfalt Kurutucu
12 Kas 2016
19
9
595
bu isi anca deep learning cozer google calisiyor. dibine girmis tiri tanimlayamadan cunku o tecrubeyi edinemiyor. Sonraki seferde de aynisi olacak. Tehlikeli
 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım