Sürücülerin dikkatine; Trafik sigortası eylül ayından itibaren değişiyor

Baris Inselel

Yönetim
Editör
2,170
Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında (Trafik Sigortası) Eylül ayından geçerli olmak üzere değişikliğe gidiliyor.
Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası yani bilinen adıyla Trafik Sigortasında önemli bir değişiklik yapılıyor. İkinci el araç satın alan vatandaşlar normal şartlar altında 15 gün süre ile trafik sigortası yaptırma gereksinimi duymuyordu.Ancak bundan sonra araç alım satım işlemleri sırasında trafik sigortası yaptırmanız gerekicek. Sigortacı Barış Gümüş konu ile ilgili bir dizi açıklamada bulundu.
Gümüş;15 Günlük sigorta trafik sigortası içindeki teminattı. Yani noter satışından sonra satıcının trafik sigortasını yeni alıcı 15 gün süre ile kullanabiliyordu. Şu anda da kullabiliyor ama Eylül ayı itibari ile bu 15 günlük kısmı artık kullanamayacak. Yeni alıcı anında aldığı gün sigortasını kesmek zorunda kalacak. Yasa ile bu...

Okumaya devam et...
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
  • Beğeni
Tepkiler: Gökhan61
Polis amcalar sağolsunlar zaten kullandırtmıyorlardı o 15 günde. Ben 1 arabam hariç aynı gün noterden çıkar çıkmaz sigortacımı arayan adamım. 1 tane arabamda muayene yok diye giremedik sigorta işine oda 15 dk hareket ettikten sonra pert oldu.
 
Kime sorsam sadece ceza yazmıyolar kazada karşılamıyo demişlerdi. Bence mantıklı olanı da o eğer satanın sigorta primine yansıyorsa
 
Bence güzel ve yerinde bir karar.
Böylece sigortasız bir araç ruhsatını alıp trafiğe çıkamayacak.
Sigorta şirketlerine yarar en çok.
 
Şunu bi okumanızı tavsiye ederim.yeni karar güzel ve yerinde bir karar olmuş
 
  • Beğeni
Tepkiler: Toprak