Tavanda garip sorun

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Aesutsever

Asfalt Kurutucu
47
Abiler aracı aldıktan bir kaç ay önce ilk defa farketmiştim bunu göçük düzeltmecilerden birinde kısmen de olsa düzeltmiştim gözüme batmıyordu ama şimdi tekrar belirginleşmeye başlamış ve bombe dışa doğru elle hissediliyor sizce sebebi nedir usta bunun altında koruyucu bir şeyler var çukura falan sert girdiysen ondan olabilir demiştim ama bilemedim
 

Ekli dosyalar

  • IMG_7369.JPG
    IMG_7369.JPG
    921.5 KB · Görüntüleme: 207
Hocam aracınız ne ve kaç model? Bir de orası tavan mı?
 
Ustam onun orda koruma demiri gibi bir şey var sert girdiysen çukura o ordan böyle vuruntu yapmış olabilir demişti bende sonra düzelttirmiştim sonrasında çok çok dikkatli bakarsan bile çok az belli oluyordu şimdi çok belirginleşmiş geçenlerde yine bir yol çukuru farketmeyip sert düşmüştüm ondan olabilir mi acaba diye düşünüyorum
 
Hocam şasi esnemesi Punto gibi küçük arabada o kadar olmaz. Ama ben şöyle bir olay yaşamıştım. Birkaç yıl önce İstanbul'da park halinde biri arabanın tavanına tırmanmış. Evet, İNSAN. Ön camın üst tarafında ayak izini görmesem kesinlikle ihtimal vermezdim. O zamandan kalma hala yağmur yağdığında tavanımda su birikir, hala yaptırmadım. Nasıl bir yerde oturuyorsunuz, arabayı nasıl bir yerde bırakıyorsunuz bilmiyorum ama sizin sebebiniz de buna benzer olabilir.

Fotoğraftaki gibi cama yakın köşelerde yolcu kafesini oluşturan bariyerler bulunur. İz yapan şey o ama asıl sebep kaporta sacının oraya baskı yapması. Eğer bir üretim hatası veya arabanın pertten toplanıp şasi doğrultma/kaynatma gibi onarım işlemi olmadıysa, sadece çukurlara girerek o izler oluşmaz.
 
  • Beğeni
Tepkiler: ceyhansuyu
Valla arabayı alırken ekspertize sokarak aldık zaten değişeni yoktu 1 parça boyası vardı neyse biri üstüne çıksa arabanın göçük şeklinde olmaz mıydı bu dışa doğru bombe şeklinde tavanın başka yerinde bir sıkıntı yok sadece bu kısımda
 
Valla arabayı alırken ekspertize sokarak aldık zaten değişeni yoktu 1 parça boyası vardı neyse biri üstüne çıksa arabanın göçük şeklinde olmaz mıydı bu dışa doğru bombe şeklinde tavanın başka yerinde bir sıkıntı yok sadece bu kısımda
Basıldığı zaman komple göçerken orası kafese yaslanır, kalıcı göçük yapacak kadar sağlam basılmadıysa çekildiğinde kaporta eski haline dönerken o bölüm öyle iz yaparak kabarma yapar. Fotoğraf yanıltıcı olabilir, gözle görülmesi gereken detaylar vardır belki. Fotoğrafta gözüken cam ön cam mı?
 
Benim fiat palionunda kaputunda buna benzer bir çıkıntılık var. Işığın yansımasında belli oluyor. Belkide fiatın kullandığı sacla ilgilidir.
 
Evet hocam ön cam
Hocam ön camsa, geçmişinde bu euroncap çarpışma testlerindeki gibi tertemiz önden bir yere girmiş olma ihtimali var arabanın. Yoksa dediğim gibi imalat hatası. Nasıl böyle bir imalat hatası olur derseniz yeni Honda Civic'lerdeki göçük problemini örnek gösterebilirim. Tasarlanıp siparişi verilenden farklı, hatalı alaşımla üretilen çeliğin ısı değişimlerinde farklı genleşme değerlerinin sebep olduğu göçükler şu aralar çok meşhur. Bu arabada da benzer bir malzeme veya birleşim hatası olabilir.
peki hocam bunun bir çözümü var mıdır
Eğer ilk msj.da bahsettiğim gibi tepesine tırmanan insanlıktan nasibini almamış biri söz konusu değilse, sorunun daha sonra nüksettiğini de düşünürsek bildiğim kadarıyla bunun kalıcı bir çözümü olmaz hocam.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...