AÇIK Tiguan 1.4 TSİ 4 Motion Alınır mı ? / 1.000.000 TL Bütçe ile SUV Seçimi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan g.c.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

g.c.

Gökhan
Panpa
1,721
Marka
Mitsubishi
1.4 TSI 4motion Sport&Style 125hp 117bin km(Triger değişmiş) 2015

1.4 TSI Sport&Style 122hp 70bin km (yetkili servis bakımlı) 2014

Arkadaşlar aracım için kaporayı aldım ve bütçem dahilinde alabileceğim en uygun araç için araştırmalarımı Tiguan üzerine kaydırdım. Hiç sahibi olmadığım bir araç ve motor. Sizlerden destek istiyorum.

4motion yol tutuşta ya da hafif arazide tercih sebebi midir?

2014 düşük km eski motor mu
2015 biraz yüksek km, güncelleme almış motor mu?

Tiguana alternatif Kadjar var ancak özellikle manuel tiguan'in yürütme maliyetinin üstesinden gelebileceğimi düşünüyorum. Kolay kolay araç değiştirebilen biri olmadığım için bu sefer en kötü satarım anasını satim diyorum.

hadi bir el atın şu garibe bir araba bulalım :)

@bt abi başlığa bekleniyorsun.

1. Araç için uzaktan ekspertiz hizmeti istiyorum senden çünkü anlaştık gibi
Fotoğraflara göre araç temiz gibi duruyor.

Tiguan'larda sunroof'tan su alıp tavan döşemesinin içinden geçirtme gibi bir kronik sorun vardır. Bu arabada öyle bir iz gözükmüyor. Yine de görmeye gittiğinizde köpüksüz de olsa bir kez dışarıdan tazyikli suyla yıkatın, bir kez daha kontrol etmiş olun.

Bu motorların 150k km'den sonra yağ eksiltmesi çoğalır. Normaldir. O km'lere bu araçla gelirseniz bu duruma çok da şaşırmayın. Yağı kontrol edin, devam...
Sürücüsü hiç sevmediğim bir profil: Kemer tokası kullanan tip. Benim gözümde bilinçsiz sürücüdür. O yüzden arabanın mekanik olarak bilinçli kullanıldığını varsaymayın. Ha, bunun da avantajı var: Kemer kullanılmayınca koltuklar daha az deforme oluyor =)

Şimdiden hayırlı olsun, hayırlısıysa olsun diyelim.

Biliyorsun bu işler birazda aile üyelerini memnun etmekte bitiyor.

Hanım'ın olmazsa olmaz kriteri SUV olması.
Benim büyük bagaj(440lt+)

Oğlanında cam tavan(halasından-dedesinden görüp özeniyor çocuk, heves işte)

Üç kriteri üst üste koyup ürütme maliyeti can acıtmayacak, olabildiğince temiz ve az kmli araç bulmak bu bütçelerde çölde su aramaya benzedi.

İlk ilandaki araç arkadaşlarında olumlamasıyla içime çok sindi. Araç sahibi ile görüntülü konuşma yaptık. Kendine ait bir garajı var, güzel bir mancave yapmış. Kaskoda geçmeyen bir sağ far kırılması mevcutmuş, onunda fotoğraflarını istedim. Harici çalışmayan donanım ya da kronik cam tavan perdesi sorunu yok. Triger 105 binde değişmiş. Vizesini yarın yaptıracakmış. Lastikeri Hankook 4mevsim(2 yıllık), multimedyası pakete ilave alınmış(loungelardaki sanırım) birde araç içi kamera sistemi de + olarak gözüküyor.

trammer sorgusu ve servis sorgusunuda yapıp kaporayı göndermeyi planlıyorum gün içinde.
Aile üyelerini memnun etmek büyük mesele, bu konuda babamdan dolayı fazlasıyla tecrübeliyim. Bulduğun araba dediğin gibi temizse bize hayırlı olsun demek düşer abi :)

Hem burada
Hem de burada 1.4 125 manuel 4 motion a dair bir kombinasyon göremedim. 4 çeker olmama durumu yüksek gibi geldi bana da.

Hem burada
Hem de burada 1.4 125 manuel 4 motion a dair bir kombinasyon göremedim. 4 çeker olmama durumu yüksek gibi geldi bana da.
İnan hiçbir fikrim yok. @DuzboruDownpipe söyleyinceye kadar böyle bir fark olduğundan dahi haberim yoktu.

Görünen o ki ya araç 125 HP değil ya da 4motion değil

4 çeker olmadığı daha iyi değil mi ya yürütme maliyeti önemliyken
Burda asıl sıkıntı 4 çekerin olmaması değil, 4cekerlerin bu yılda sadece sorunlu olan 160hp lik motorda olması.

Servisi aradım bilgi paylaşmıyor kvkk sebebiyle. Satıcıdan varsa elinde servis kaydı talep edecegim

Tiguan'larda sunroof'tan su alıp tavan döşemesinin içinden geçirtme gibi bir kronik sorun vardır. Bu arabada öyle bir iz gözükmüyor. Yine de görmeye gittiğinizde köpüksüz de olsa bir kez dışarıdan tazyikli suyla yıkatın, bir kez daha kontrol etmiş olun.
Konudan bağımsız, arkadaşın 2015 tiguanın döşemenin bir karış sarktığını, arabanın halısına basınca zeminden su fışkırdığını da ekleyelim :) O halı, kuruması için sökülecek. Yani arabanın içi neredeyse komple sökülecek. Dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta.

Son düzenleme:
Burda asıl sıkıntı 4 çekerin olmaması değil, 4cekerlerin bu yılda sadece sorunlu olan 160hp lik motorda olması.

Servisi aradım bilgi paylaşmıyor kvkk sebebiyle. Satıcıdan varsa elinde servis kaydı talep edecegim
Şase numarası varsa vin decoderla en azından motor kaçlık 4 çeker mi falan görülebilir.

Kullanım kılavuzunun ilk sayfalarında ya da stepnenin orda araç bilg etiketi olur, orada yazar bilgileri

Ekli dosyalar

• IMG_0672.jpeg
    IMG_0672.jpeg
    1.4 MB · Görüntüleme: 0
1.5 dci otomatik touch paket Kadjar'a binmiştim. Süspansiyondan hiç anlamayan birisi bu arabayla engelden geçse "kuru" tanımını yapardı. Süspansiyonlar fazla şeffaf ve emiş performansı olarak zayıf. Bilginiz olsun.

Hocam 1.000.000 nakitiniz varsa seat 250.000 12 ay 0 faiz kredi veriyor. 1.0 tsi dsg style arona alabilirsiniz 0 km bir aracınız olur 5 yıl sorunsuz binersiniz. Eski kasa tiguan kadjardaki çoğu donanım da bu araçta vardır. Biz ablamlara 1.5 tsi frplus modelini aldık yok yok 1.5m’a geldi 0 faiz kredi çektik. Ha bu durum gerçekleşmese tiguanla kadjarı mukayese bile etmezdim. Zira 2020 megane 1.3tce’si olan arkadaş @Basri Amca nın 2013 octisine ağzının suyunu akıtıyordu ne güzel araba diye. Vag grubu renoya göre kalite olarak oldukça önde.

Son düzenleme:
Hocam 1.000.000 nakitiniz varsa seat 250.000 12 ay 0 faiz kredi veriyor. 1.0 tsi dsg style arona alabilirsiniz 0 km bir aracınız olur 5 yıl sorunsuz binersiniz. Eski kasa tiguan kadjardaki çoğu donanım da bu araçta vardır. Biz ablamlara 1.5 tsi frplus modelini aldık yok yok 1.5m’a geldi 0 faiz kredi çektik. Ha bu durum gerçekleşmese tiguanla kadjarı mukayese bile etmezdim. Zira 2020 megane 1.3tce’si olan arkadaş @Basri Amca nın 2013 octisine ağzının suyunu akıtıyordu ne güzel araba diye. Vag grubu renoya göre kalite olarak oldukça önde.

Ne yazık ki tek maaşlı çalışanım ve büyük bir kredi yükü altına giremiyorum. Ama bir sonraki yenilemede aklımda olan tam olarak bu.

1. İlandaki araç için konuşup anlaştık, araç sahibi ilanı kaldırdı. 3 ocakta nasipse alacağım.

Ne yazık ki tek maaşlı çalışanım ve büyük bir kredi yükü altına giremiyorum. Ama bir sonraki yenilemede aklımda olan tam olarak bu.

1. İlandaki araç için konuşup anlaştık, araç sahibi ilanı kaldırdı. 3 ocakta nasipse alacağım.
Bütçe dahlinde seçenekler arasında güzel tercih oldu. Kazasız belasız güzel günlerde kullanın.

125 hp manuel 4motion teyitlenince ilginç bir kombin oldu :D