HABER Toyota Camry, Avrupa pazarı için resmen tanıtıldı

Alcantara

Batuhan KARALAR
Yönetim
Editör
7 Eyl 2016
1,052
1,185
2,570
27
İstanbul
Marka
Renault
Toyota’nın büyük sedan modeli Camry, yaklaşık 14 yıllık bir aranın ardından Avrupa pazarına dönüş yaptı. Paris Otomobil Fuarı’nda karşımıza çıkan model, Avensis’in ardından sınıfında rekabetçi olma hedefi taşıyor!

Toyota Camry, hibrit motoruyla Avrupa için duyuruldu

Hatırlanacağı üzere Japon markanın D sınıfında yer alan temsilcisi Avensis, düşük satış rakamları nedeniyle yıl içerisinde tarihe karışmıştı. Amerika pazarında satılan Camry modeli de bu durumdan dolayı en son 2004 yılında yer aldığı Avrupa’ya geri döndü. Boyut anlamında D ve E sınıfı arasında konumlandırılan otomobil, Avrupa pazarına özel olarak yeni bir ön panjur ve hibrit olduğunu simgeleyen LED Toyota logosu ile geliyor.

İç mekanında rakiplerine oranla daha ağırbaşlı bir tasarım seçen Toyota Camry; parlak piano siyah kaplamalar, 7-inç yol bilgisayarı ve 8-inç multimedya ekranı gibi detaylara sahip. 10-inç boyutunda head-up display, arka klima kontrolü ve ahşap dokulu trim ise kullanıcılara opsiyon olarak sunuluyor.

Güvenlik tarafında pek çok donanımı standart olarak sunan Camry’nin bu özellikleri Toyota Safety Sense adıyla tek çatı altına toplamış. Adaptif hız sabitleyici, şeritte kalma uyarısı, kör nokta asistanı ve otomatik uzun far yardımcısı güvenlik destekleri arasında yer alıyor. Aracın kaputunun altında ise 2.5 litre hacmindeki, 218 beygir güç üreten hibrit bir motor ile karşılaşıyoruz. RAV4 Hybrid’de bulunan motor ile aynı olduğunu tahmin ettiğimiz ünite sayesinde yakıt tüketimi 4.2 L/100 km düzeyine çekilmiş.

2019’un ilk çeyreğinden itibaren satışa sunulacak olan Toyota Camry, hibrit avantajından dolayı rekabetçi bir fiyat etiketiyle ülkemiz pazarına uğrayabilir.

1 arasında 8









Read the whole post here.
 
  • Beğeni
Tepkiler: Akın
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım